Присъда по дело №1394/2012 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 280
Дата: 4 октомври 2012 г. (в сила от 20 октомври 2012 г.)
Съдия: Елисавета Йорданова Радина
Дело: 20125220201394
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 3 август 2012 г.

Съдържание на акта

                                    П Р И С Ъ Д А 

 

                    година 2012                                            град Пазарджик            

 

                                      В   И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

ПАЗАРДЖИШКИ РАЙОНЕН СЪД        НАКАЗАТЕЛЕН СЪСТАВ – ІХ-ТИ  на  четвърти  октомври   две хиляди и дванадесета  година        

В публично съдебно заседание в следния състав:

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛИСАВЕТА РАДИНА

                             СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Г.П.

                                                                       2. Б.М.

              

Секретар: В.В.

Прокурор:   ПЕТЯ ТАШКОВА             

Като разгледа докладваното от   съдия РАДИНА

Наказателно дело ОХ  № 1394          по описа за 2012  год.

 

              П Р И С Ъ Д И :

      Признава  подсъдимите Р.Д.Ч., роден на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование , безработен, неженен, неосъждан, живущ *** с ЕГН **********, А.Д.Б. , роден на *** г. в гр. София , българин, български гражданин, неосъждан, неженен, безработен, с начално образование , ученик 6-ти клас в ОУ „Св.св. Кирил и Методий”  с. Ковачево, живущ *** с ЕГН ******** Т.Ш.Н. роден на *** г.  в гр. Асеновград, българин, български гражданин, неосъждан, неженен, безработен, с начално образование , ученик, живущ ***  с ЕГН ********** **  и Н.А.А. , роден на *** ***, обл. Пазарджик, българин, български гражданин, неосъждан, неженен, безработен, с начално образование , ученик с ЕГН **********, за ВИНОВНИ  в това, че в периода от 04.12.2011 г. до 18.12.2011 г. в с. Ковачево, обл. Пазарджик, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители помежду си и с участие на наказателнонеотговорния малолетен Р. М. ***, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот ,   са отнели  чужди движими вещи на обща стойност 615.00 лв. от владението на различни лица – Б.В.Г. *** , Г.С.А. *** и Т.Н.Н. *** , без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като подсъдимите Н., Б. и А. като макар и непълнолетни са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, като до приключване на съдебното следствие в първата инстанция откраднатите вещи са върнати и заместени – престъпление по чл. 197 т. 3 във чл. 195 , ал. 1 т. 3 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК - за подсъдимия Ч.  и по чл. 197 т. 3 във връзка с чл. 195 , ал. 1 т. 3 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2, във връзка с чл. 26, ал. 1  във връзка с чл. 63 ал. 1 т. 3 от НК – за непълнолетните подсъдими Б.Н. и А..

          За извършеното  от подсъдимия Ч. престъпление и на основание чл. 58А ал. 1 от НК  го ОСЪЖДА на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА,  изтърпяването на което на основание чл. 66 ал. 1 от НК се отлага за  изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, като възпитателната работа по отношение на условно осъдения се възлага на Наблюдателната комисия при Община Септември.

          За извършеното от подсъдимите Н., Б. И А. престъпление и на основание чл. 78А  ал. VІ във връзка с ал.І от НК  ги ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ  и им налага административно наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ , което да се изпълни за всеки един от тях чрез разлепване на присъдата  на таблото за обяви на кметството в с. Ковачево.

 

ОСЪЖДА  подсъдимите   да заплатят  сторените по делото разноски в размер на  по 20 лева за всеки от тях , платими в полза на държавата по сметка на ОД на МВР – Пазарджик, както и разноски по делото в размер на по 4 лева за  всеки от тях , платими по сметка на РС-Пазарджик.

 

Присъдата може да се обжалва   и протестира  в 15 -дневен срок от днес пред Пазарджишкия Окръжен съд.

 

 

                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ:…………

                                                                            

 

                        СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                 

                                                               2.