Определение по дело №1073/2020 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 186
Дата: 28 януари 2021 г.
Съдия: Даниела Василева Дилова
Дело: 20207170701073
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 10 декември 2020 г.

Съдържание на акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ 186

 

     гр.Плевен, 29.01.2021г.

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - гр.Плевен, първи  състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и девети януари през две хиляди и двадесет и първа година, в състав:

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

като разгледа докладваното от съдията Дилова адм.д. № 1073/2020г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 197, ал.2 от ДОПК, вр. чл.145 и сл. от АПК.

Производството по делото е образувано по жалба  подадена от адв. Г.С., като защитник на Б.Б. против  Решение № 185/18.11.2020г. на Директора на НАП В.Търново, Твърди се, че оспорения акт е неправилен и незаконосъобразен. Твърди, че предмет на наказателното производство е НП на Митница Свищов за сумата 16 722 лв, за което приложим закон е ЗАНН, а не ДОПК.излага доводи, че съгласно чл. 82 от ЗАНН наказанието е погасено по давност.Твърди, че давността за погасяване на наказанието  е 2 години, и не следва да се прилага  5 годишен давностен срок за публични вземания. Твърди, че следва да се приложи ЗАНН, а не ДОПК. В заключение моли съда да отмени обжалваното решение.

Съдът намира, че жалбата е депозирана в срока по чл.197 ал.2 от ДОПК  и е допустима

Жалбата е подадена в срока по чл.197 ал.2 от ДОПК и е редовна с оглед изискванията на чл.149 от ДОПК, поради което делото следва да бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание.

Съобщение за образуваното дело следва да се изпрати на Окръжна прокуратура-Плевен,  в което да се посочи, че има право да встъпи в производството.

Следва да се конституират и призоват страните- в качеството на жалбоподател - Б.Й.Б. *** представляван от адв. Г.С. и като ответник - Директорът на Териториална дирекция на НАП-Велико Търново.

Следва да се изпрати на ответника препис от жалбата за становище и представяне на доказателства в 14-дневен срок от съобщението

Следва да бъдат приети представените по делото писмени доказателства

 

 

 

            Водим от горното, съдът

 

                                        ОПРЕДЕЛИ:

 

  КОНСТИТУИРА като страни по адм.дело №1073/2020г. по описа на Административен съд-Плевен, както следва:

ЖАЛБОПОДАТЕЛ- Б.Й.Б. ***  

ОТВЕТНИК - Директорът на Териториална дирекция на НАП-Велико Търново

  НАСРОЧВА адм.дело № 1073/2020г. за разглеждане в открито съдебно заседание на  15.02.2021г. от 10.30часа, за която дата да се призоват страните.

ДА СЕ ИЗПРАТИ на ответника препис от жалбата за становище и представяне на доказателства в 14-дневен срок от съобщението.

СЪОБЩЕНИЕ за образуваното дело да се изпрати на Окръжна прокуратура-Плевен,  в което да се посочи, че има право да встъпи в производството, при преценка.

ПРИЕМА представените  писмени доказателства

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните в производството да искат и представят и други доказателства в подкрепа на техните твърдения.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на оспорване.

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ : /П/