Разпореждане по дело №206/2024 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 1679
Дата: 13 май 2024 г.
Съдия:
Дело: 20247170700206
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 21 февруари 2024 г.

Съдържание на акта Свали акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

№ 1679

Плевен, 13.05.2024 г.

Административният съд - Плевен - IX състав, в закрито заседание в състав:

Съдия: ВИОЛЕТА НИКОЛОВА
като разгледа докладваното от съдията Виолета Николова административно дело206 по описа за 2024 година на Административен съд - Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба на Р. Д. Д. с [ЕГН], адрес: [населено място], [улица], против Решение № 90026/04.01.2024г. на Специализиран състав на НЕЛК по вътрешни, белодробни и ССЗ.

По делото е депозирана молба, с която се иска от оспорващата да бъде освободена от заплащане на разноски по делото.

Представена е декларация по чл.83, ал.2 от ГПК ведно със заверено копие от препис от акт за смърт, разпореждане от ТП на НОИ, копия на фискални бонове и разписки за платени местни данъци и такси.

Съдът счита, че следва да се изискат справки от ТД на НАП-Плевен, от ТД на НОИ –Плевен, от Община Плевен и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Плевен, за установяване налице ли са предпоставките за приложение на чл.83, ал.2 пр.1 от ГПК, приложима на основание чл.144 от АПК.

Мотивиран от горното, съдът

РАЗПОРЕЖДА:

Да се да се изискат справки:

- от ТД на НАП-Плевен, от която да е видно има ли регистрирани данни в масивите на НАП за Р. Д. Д. с [ЕГН], адрес: [населено място], [улица] вкл. регистрация по ЗДДС и като самоосигуряващо се лице, подавани декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ, за
налични регистрирани трудови договори на оспорващия и размер на
получаваните от него трудови възнаграждения, размер на декларирани доходи като самоосигуряващо се лице и доходи от наеми;

- от ТД на НОИ-Плевен, от която да е видно в 2023-2024г. до датата на издаване на справката отпускана ли е пенсия на Р. Д. Д. с [ЕГН], адрес: [населено място], [улица], изплащани ли са парични обезщетения и помощи от средствата на държавното обществено осигуряване, на коя дата, въз основа на какво заявление на лицето;

- от Община Плевен, Дирекция „Местни данъци” справка за подадени от Р. Д. Д. с [ЕГН], адрес: [населено място], [улица] данъчни декларации по чл.14, чл.49, ал.3 и чл.54 от ЗМДТ, ведно с копие от последните;

- от Сектор „ПП“ при ОД на МВР [населено място] справка за притежаваните от Р. Д. Д. с [ЕГН], адрес: [населено място], [улица], моторни превозни средства.

Справките да се изискат по електронен път, като се укаже, че следва да бъдат депозирани по електронен път в 3 дневен срок от съобщението по делото.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

Съдия: