Определение по дело №582/2024 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 2427
Дата: 10 юли 2024 г.
Съдия:
Дело: 20247170700582
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 9 юли 2024 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 2427

 

Плевен, 10.07.2024 г.

Административният съд - Плевен - VIII състав, в закрито заседание на десети юли две хиляди двадесет и четвърта година в състав:

Съдия: НЕДЯЛКО ИВАНОВ
   

като разгледа докладваното от съдията Недялко Иванов административно дело582/2024 г. на Административен съд - Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на „Лотус Ойл Трейд“ ООД с ЕИК **** със седалище и адрес на управление [населено място], Западна индустриална зона, Р. П. представлявано от управителя Г. П. Г. чрез адв. Л. А. и адв. Д. Д. и двамата от САК, със съдебен адрес [населено място], район „К. с.“, бул. „[държава]“ №*, вх. *, ет. *, офис * Адвокатско дружество „А., Д., М. и съдружници“ срещу Ревизионен акт №BG004000-РК1-РА3 от 20.03.2024г. издаден от А. П. К. – началник на отдел „Акцизни дейности“ при ТД Митница Русе- лице възложило ревизията и Л. Г. Л. на длъжност държавен инспектор в ТД на Агенция Митници, сектор „Акцизен контрол“, отдел „Последващ контрол“, ТД Митница Русе – ръководител на ревизия, потвърден с Решение №Р-231/32-882 974/07.06.2024г. на Директора на Агенция „Митници“.

Съдът като се запозна с жалбата намира, че същата не отговаря на изискванията на чл.151 т.3 от АПК, а именно, към жалбата не е приложен документ за платена държавна такса, поради което следва да бъде оставена без движение, като на жалбоподателя следва да бъде даден 7 дневен срок от получаване на определението да отстрани констатираните нередовности, като следва да бъде внесена държавна такса в размер на 50 лева по сметка на Адм. съд Плевен и да се представи вносна бележка в деловодството на съда, като при неизпълнение на указанията в срок и в цялост, жалбата като нередовна ще бъде оставена без разглеждане и ще бъде прекратено съдебното производство.

 

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 1 от АПК, А. съд –Плевен, осми състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без движение жалбата на „Лотус Ойл Трейд“ ООД с ЕИК ***** със седалище и адрес на управление [населено място], Западна индустриална зона, Рафинерия Плама представлявано от управителя Г. П. Г. чрез адв. Л. А. и адв. Д. Д. и двамата от САК, със съдебен адрес [населено място], район „К. с.“, бул. „[държава]“ №*, вх. *, ет. *, офис * Адвокатско дружество „А., Д., М. и съдружници“ срещу Ревизионен акт №BG004000-РК1-РА3 от 20.03.2024г. издаден от А. П. К. – началник на отдел „Акцизни дейности“ при ТД Митница Русе- лице възложило ревизията и Л. Г. Л. на длъжност държавен инспектор в ТД на Агенция Митници, сектор „Акцизен контрол“, отдел „Последващ контрол“, ТД Митница Русе – ръководител на ревизия, потвърден с Решение №Р-231/32-882 974/07.06.2024г. на Директора на Агенция „Митници“.

 

Указва на „Лотус Ойл Трейд“ ООД с ЕИК ***** със седалище и адрес на управление [населено място], Западна индустриална зона, Рафинерия Плама представлявано от управителя Г. П. Г. чрез адв. Л. А. и адв. Д. Д. и двамата от САК, със съдебен адрес [населено място], район „К. с.“, бул. „[държава]“ №*, вх. *, ет. *, офис * Адвокатско дружество „А., Д., М. и съдружници“, в 7-дневен срок от получаване на определението да бъде внесена държавна такса в размер на 50 лева по сметка на Адм. съд Плевен и да се представи вносна бележка в деловодството на съда.

Указва на жалбоподателя, че при неотстраняване на нередовностите в срок и/или в цялост, жалбата ще бъде оставена без разглеждане.

Препис от определението да се връчи на жалбоподателя.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

Съдия: