Определение по дело №8942/2020 на Софийски градски съд

Номер на акта: 260803
Дата: 25 септември 2020 г.
Съдия: Таня Калоянова Орешарова
Дело: 20201100508942
Тип на делото: Въззивно гражданско дело
Дата на образуване: 25 август 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. София, 25.09.2020г.

 

            СОФИЙСКИЯТ ГРАДСКИ СЪД, ГО, ІV Г въззивен състав, в закрито заседание на двадесет и пети септември две хиляди и двадесета година в състав:       

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Александрова        

                                                               ЧЛЕНОВЕ: Таня Орешарова                                                                                                                    Ирина Стоева

       

като разгледа докладваното от  съдия Орешарова, гр. д. №8942 по описа за 2020г., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Постъпила е въззивна жалба от  ответника по исковата молба Столична Община, с която обжалва   Решение №76084/24.04.2020год. на СРС, 57-ми състав, постановено по гр.дело №65497/2018год., с което  е осъден ответника да заплати сумата от 3477,08лв. на основание чл.411, ал.1 КЗ, вр. с чл.49 ЗЗД  и се иска неговата отмяна и в която жалба се съдържат оплаквания срещу решението и в частта за присъдените разноски- адвокатско възнаграждение в посочените размери в полза на ищеца, които са завишени и следва да бъдат намалени при направено възражение за прекомерност по което първоинстанционния съд не се е произнесъл.

При преценка редовността на  въззивната жалба, въззивният съд намира, че настоящото производство е преждевременно образувано след като по оплакванията срещу решението в частта за разноските, които страната смята, че са неправилно определени следва да се произнесе първоинстанционния съд по чл.248 ГПК и едва след което следва да изпрати делото  по въззивната жалба за разглеждане  от въззивния съд.  Също така следва да се дадат указания от администриращия съд и да се подпише въззивната жалба, тъй като същата не е подписана, като се укажат и последиците при неизпълнение на ущадзанията в срок.

Към настоящият момент не са налице предпоставките за разглеждане на спора по същество от въззивния съд и образуваното пред него производство следва да се прекрати.

Воден от гореизложеното, Софийският градски съд

 

                                       О П Р Е Д Е Л И:

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело №8942/2020год., СГС, ІV Г въззивен състав като преждевременно образувано.

            ВРЪЩА делото на СРС, 57-ми състав за произнасяне по  искане с правно основание чл.248 ГПК за изменение решението в частта за разноските, направено във въззивната жалба от 11.06.2020год. на ответника С.О.и след като се подпише въззивната жалба от представител на ответника.

            Определението не подлежи на обжалване.

 

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ:                          ЧЛЕНОВЕ:1.                       2.