Споразумение по дело №42/2013 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 43
Дата: 20 февруари 2013 г. (в сила от 20 февруари 2013 г.)
Съдия: Стела Йорданова Михайлова
Дело: 20135220200042
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 11 януари 2013 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                 П Р О Т О К О Л

 

 

Година 2013                                                              Град  ПАЗАРДЖИК      РАЙОНЕН СЪД                                                           НАКАЗАТЕЛЕН СЪСТАВ

На  20-ТИ ФЕВРУАРИ                        ДВЕ ХИЛЯДИ И ТРИНАДЕСЕТА  Г.

 

В ПУБЛИЧНО ЗАСЕДАНИЕ  В СЛЕДНИЯ СЪСТАВ:

 

                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:             СТЕЛА МИХАЙЛОВА

 

                               СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.  Г.А.

                                                                         2.  Ю.К.        

 

Секретар    Р.К.

Прокурор   РУМЯНА ПЕТРОВА

Сложи за разглеждане  докладваното от съдия МИХАЙЛОВА

НОХД   № 42                         по описа за  2013     година.

На именното повикване в  09:20    часа се явиха:

 

          Явява се подсъдимия А.М..

          Явява се адв. Мърхов определен от ПАК за участие в качеството на служебен защитник.

          С оглед разпореждането за насрочване на разглеждане на делото по реда на глава 27 от НПК следва да бъде назначен служебен защитник на подсъдимия, затова на осн. чл. 372 ал.2 от НПК, съдът

                                      О П Р Е Д Е Л И:

          НАЗНАЧАВА за служебен защитник на подсъдимия  А.Д.М.-  адв.   Мърхов  от ПАК.

          ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

          АДВ  МЪРХОВ  – Да се даде ход на делото. 

СЪДЪТ

                                      О П Р Е Д Е Л И:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:   

          Сне се самоличността на подсъдимия, както следва:

          А.Д.М. - роден на ***г***, живущ ***, българин, български. гражданин, с начално образование, неженен, неосъждан, завършен трети клас, безработен, ЕГН **********.

          ПОДСЪДИМИЯТ – Получил съм препис от обвинителния акт.

          ОТВОД НЕ ПОСТЪПИ.

          Разясниха се правата на подсъдимия по чл. 15, 55, 115, 96, 274, 371 от НПК.

          ДОКЛАДВА СЕ ДЕЛОТО:

          ПРОЧЕТЕ СЕ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ:

          ПРИСТЪПИ СЕ КЪМ РАЗПИТ НА ПОДСЪДИМИЯ – Разбирам в какво съм обвинен, признавам се за виновен, искам да сключа споразумение с прокурора.

С оглед възможността за одобряване на споразумение, съдът счита, че следва да бъде отменено разпореждането в частта с която делото е внесено за разглеждане по реда на глава 27 от НПК, затова

                                      О П Р Е Д Е Л И:

          ОТМЕНЯ разпореждане от 15.01.2013 г. в частта с която делото е внесено и насрочено за разглеждане по реда на глава 27 от НПК.

                ПРОКУРОРЪТ – Подсъдимият се признава за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление за периода от 02.06.2008г. до 06.08.20 08 г. в гр. Гоце Делчев и гр.Благоевград  пред Т.И.Д., инструктор в „СУАБ СБА" Е.Б.М., служител в Областен отдел .Контролна дейност ДАИ" гр.Благоевград съзнателно се ползвал от неистински официален документ- копие от свидетелство за завършено основно образование серия Е-01 №5525213 с рег.№198/45/19.06.2000г. на СОУ „Васил Левски" Велинград с час гна заверка „Вярно с оригинала", за което и на осн. чл. 316 във връзка с чл. 308 ал. 2 от НК, във връзка с ал. 1 и чл. 26 ал 1 от НК и чл. 55 ал. 1 т. 2 буква Б от НК му се налага наказание  ПРОБАЦИЯ при следните мерки за контрол и въздействие: Задължителна регистрация по настоящ адрес с честота на явяване два пъти седмично за период от ОСЕМ МЕСЕЦА, Задължителни срещи с пробационен служител за период от ОСЕМ МЕСЕЦА.

Подсъдимият А.Д.М. се признава за виновен и затова, че на 09.07.2012 г. в гр.Пачарджик пред И.А.И., системен оператор в Сектор „ШI -КАТ" на ОД-МВР Пазарджик съзнателно се е ползвал от неистински официален документ- копие от свидетелство за завършено основно образование серия Е-01 №5525213 с рег.№198/45/19.06.2000г. на СОУ „Васил Левски" Велинград с частна заверка „Вярно с оригинала", поради което и на осн. чл.316 вр. чл.308 ал.2 вр. ал.1 , във връзка с чл. 55 ал. 1 т. 2 буква Б от НК му се налага наказание пробация при следните мерки за контрол и въздействие: Задължителна регистрация по настоящ адрес с честота на явяване два пъти седмично за период от ОСЕМ МЕСЕЦА, Задължителни срещи с пробационен служител за период от ОСЕМ МЕСЕЦА.

На осн. чл. 381 ал. 8 във връзка с чл. 23 и чл. 25 от НК на подсъдимия М. се налага едно общо наказание ПРОБАЦИЯ при следните мерки за контрол и въздействие: Задължителна регистрация по настоящ адрес с честота на явяване два пъти седмично за период от ОСЕМ МЕСЕЦА, Задължителни срещи с пробационен служител за период от ОСЕМ МЕСЕЦА.

В тежест на подсъдимия се възлагат направените по делото разноски в размер на 212,80 лв., платими по сметка на ОД на МВР – Пазарджик.

Моля да одобрите така постигнатото споразумение, като непротиворечащо на закона и морала.

          АДВ МЪРХОВ – Моля да одобрите така постигнатото споразумение като непротиворечащо на закона и морала.

          ПОДСЪДИМИЯТ М. – Разбирам обвинението, признавам се за виновен, наясно съм че споразумението влиза в сила веднага и не може да се обжалва,  съгласен съм със споразумението.

          СЪДЪТ като изслуша страните относно параметрите на споразумението и на осн. чл. 384 ал.1 във връзка с чл. 382 ал. 6 от НПК

                                      О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА окончателното споразумение сключено между Румяна Петрова -  прокурор при РП гр. Пазарджик, адв. Мърхов в качеството на служебен защитник на подсъдимия и подсъдимия А.М. по силата на което ПОДСЪДИМИЯ А.Д.М. - роден на ***г***, живущ ***, българин, български. гражданин, с начално образование, неженен, неосъждан, завършен трети клас, безработен, ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че при условията на продължавано престъпление за периода от 02.06.2008г. до 06.08.2008 г. в гр. Гоце Делчев и гр.Благоевград  пред Т.И.Д., инструктор в „СУАБ СБА" гр. Гоце Делчев и Е.Б.М., служител в Областен отдел Контролна дейност ДАИ" гр.Благоевград съзнателно се ползвал от неистински официален документ- копие от свидетелство за завършено основно образование серия Е-01 №5525213 с рег.№198/45/19.06.2000г. на СОУ „Васил Левски" Велинград с частна заверка „Вярно с оригинала", като  за самото му съставяне не може да му се търси наказателна отговорност, поради което и на осн. чл. 316 във връзка с чл. 308 ал. 2 от НК, във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 26 ал. 1 от НК, във връзка с чл. 55 ал. 1 т. 2 буква Б от НК му се налага наказание  ПРОБАЦИЯ при следните мерки за контрол и въздействие: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с периодичност на явяване  за подпис два пъти седмично и Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

ПОДСЪДИМИЯТ А.Д.М. със снета по- горе самоличност се признава за виновен и затова, че на 09.07.2012 г. в гр.Пачарджик пред И.А.И., системен оператор в Сектор „ШI -КАТ" на ОД-МВР Пазарджик съзнателно се е ползвал от неистински официален документ- копие от свидетелство за завършено основно образование серия Е-01 №5525213 с рег.№198/45/19.06.2000г. на СОУ „Васил Левски" Велинград с частна заверка „Вярно с оригинала", като за самото му съставяне не може да му се търси наказателна отговорност, поради което и на осн. чл.316, вр. чл.308 ал.2, във  вр. с ал.1, във връзка с чл. 55 ал. 1 т. 2 буква Б от НК му се налага наказание  ПРОБАЦИЯ при следните мерки за контрол и въздействие: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с периодичност на явяване  за подпис два пъти седмично и Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

На осн. чл. 381 ал. 8 във връзка с чл. 23 ал. 1 от НК на подсъдимия А.Д.М. се определя едно общо наказание, а именно ПРОБАЦИЯ при следните мерки за контрол и въздействие: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с периодичност на явяване  за подпис два пъти седмично и Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

          Направените по делото разноски в размер на 212.80 лева се възлагат на подсъдимия А.Д.М., платими в полза на Държавата по сметка на ОД НА МВР- ПАЗАРДЖИК.

         

 

                                      С П О Р А З У М Е Л И   С Е:   

 

          ПРОКУРОР:

          /РУМЯНА ПЕТРОВА/__________

 

          ПОДСЪДИМ:

          /А.М./______________

 

          СЛУЖЕБЕН ЗАЩИТНИК

/АДВ. МЪРХОВ/_____________

 

 

СЪДЪТ като прецени, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и на основание чл. 384 ал.1, във връзка с чл. 382 ал. 7 от НПК

                                      О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 42 по описа за 2013 г. на ПРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

         

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:    1.

 

                                                                                                2.

 

           На осн. чл. 309 ал.1 от НПК, съдът

                                      О П Р Е Д Е Л И:

          ОТМЕНЯ мярка за неотклонение “ПОДПИСКА” взета по отношение на подсъдимия  А.Д.М..

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира в 7 дневен срок от днес пред Пазарджишкия окръжен съд.

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                                      2.

 

          Протоколът, написан в съдебно заседание, което приключи в     09:46 часа.

 

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                                   СЕКРЕТАР: