Разпореждане по дело №730/2021 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 3562
Дата: 16 септември 2021 г.
Съдия: Николай Янков Господинов
Дело: 20217170700730
Тип на делото: Касационно административно наказателно дело
Дата на образуване: 15 септември 2021 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

№ 3562

 

гр.Плевен, 16.09.2021 год.

 

Николай Господинов, председател на първи касационен състав в Административен съд-гр.Плевен и съдия-докладчик по делото, в разпоредително  заседание на шестнадесети септември две хиляди двадесет и първа година разгледа докладваното от съдията Господинов касационно административнонаказателно дело № 730  по описа на Административен съд-Плевен за 2021 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Производството по делото е образувано въз основа на касационна жалба от Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен, представляван от Д. П. – началник, подадена чрез юрк. Г. А., против Решение № 80/19.08.2021 год., постановено по АНД № 134/2021 год. по описа на Районен съд – Ч. Бряг.

         Касационната жалба не е подадена от надлежна страна. Видно от материалите по  АНД № 134/2021 год. на РС – Ч.Бряг, предмет на оспорване е НП, издадено от началник РУ към ОДМВР Плевен, РУ – Ч.Бряг и по делото като страна е призовавано именно горното управление. В същото време касационната жалба изхожда от Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен, който не е бил страна в производството пред РС. Жалбата е подписана единствено от пълномощник. От приложеното по делото пълномощно е видно, че юрк. Алексиева не е оправомощена от посочения за подател на касационната жалба, а от началника на РУ – Ч. Бряг.

Първостепенният съд не е изпълнил задълженията си по чл.213а, ал.1 и сл. АПК по администрирането ѝ, поради което и съобразно разпоредбата на чл.213а, ал.6, т.1, пр.1 от АПК жалбата следва да бъде оставена без движение.

         На пълномощника, подписал касационната жалба следва да се укаже в 7-дневен срок от съобщението да направи уточнение от кой административен орган изхожда касационната жалба, във връзка с  която е образувано касационно  АНД  № 730/2021 год. по описа на АС- Плевен. Ако се поддържа, че жалбата изхожда от Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен, представляван от Д. П. – началник, то следва да се представи надлежно пълномощно за подписалия жалбата процесуален представител.

Подателят на частната касационна жалба следва да бъде уведомен, че при неизпълнение на дадените указания в посочения с настоящето разпореждане срок, жалбата ще бъде върната, а производството по делото прекратено.

         Воден от горното,  съдът

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И  :

           

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ касационна жалба вх. рег. № 4370/15.09.2021., подадена от юрк. Г. А. като процесуален представител на Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен, представляван от Д. П. – началник, против Решение № 80/19.08.2021 год., постановено по АНД № 134/2021 год. по описа на Районен съд – Ч. Бряг.

УКАЗВА на подателя на касационната жалба в седем дневен срок от съобщението да уточни от кой административен орган изхожда касационната жалба, във връзка с  която е образувано касационно  АНД  № 730/2021 год. по описа на АС- Плевен. Ако се поддържа, че жалбата изхожда от Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен, представляван от Д. П. – началник, то следва да се представи надлежно пълномощно за подписалия жалбата процесуален представител.

УВЕДОМЯВА подателя на касационната жалба, че при неизпълнение на даденото указание в посочения с настоящето разпореждане срок, жалбата ще му бъде върната, а производството по делото прекратено.

Разпореждането не подлежи на оспорване.

Препис от разпореждането да се изпрати на подателя на касационната жалба.

 

                                     

                           СЪДИЯ : /п/