Определение по дело №410/2019 на Окръжен съд - Перник

Номер на акта: 568
Дата: 24 юни 2019 г.
Съдия: Методи Крумов Величков
Дело: 20191700500410
Тип на делото: Въззивно гражданско дело
Дата на образуване: 21 юни 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                                               24. 06. 2019г.                              град Перник

 

 

Пернишкият окръжен съд

на 24. 06. 2019г.,

в закрито съдебно заседание в следния състав :

                                                          Председател :   Методи Величков

                                                                 Членове :   Димитър Ковачев

                                                                                   Роман Николов

като разгледа докладваното от съдия Величков въззивно гражданско дело № 410 по описа за 2019г., за да се произнесе взе предвид следното :

          Предмет на настоящето производство въззивна жалба, подадена от Д.И.К. и адвокат Славева, както и частна жалба, подадена от Д.И.К. :

-                     Въззивната жалба е подадена срещу решение № 14 от 22. 02. 2019г., постановено по гр. д. № 146 / 2018г. по описа на Радомирския районен съд. С решението е извършено разпределение на ползването по реда на чл. 32, ал.2 ЗС на съсобствения недвижим имот, находящ се в с. Поцърненци и находящата се в него сграда, между Д.К. и В.Д.К., съгласно скица – проект „вариант № II“, изготвен от вещото лице Ал. Цветков, по назначената съдебно техническа експертиза, представляваща неразделна част от решението, като е отхвърлен предявения иск по чл. 32, ал.2 ЗС по отношение на ответника С.Д.И.. С жалбата се моли решението да бъде отменено в частта, с която е извършено разпределение ползването на имота, съгласно скица – проект „вариант № II“, изготвен от вещото лице Ал. Цветков, като неправилно, незаконосъобразно и постановено при нарушение на съдопроизводсвените правила, като бъде извършено разпределение ползването на имота, и разпределението ползването на имота да бъде извършено по вариант втори от съдебно – техническата експертиза на вещото лице  Евгениева. В случай, че съдът постанови решение за разпределение ползването по вариант първи  от съдебно – техническата експертиза на вещото лице  Евгениева, то да постанови и че е връчена покана за заплащане неравенството, създало се при разпределението на ползването в съсобствената полумасивна сграда. Моли да й бъдат присъдените направените разноски пред въззивната инстанция.

Насрещната страна В. Дорбомирова К. не е изразила становище по жалбата.

С.Д.И. също не е изразил становище по жалбата.

-                     Частната жалба е подадена срещу протоколно определение /без да сочи дата на постановяването му/, по същото дело, с което, Радомирския районен съд е приел, че е предявила инцидентен установителен иск и не го е допуснал. Моли това определение да бъде отменено и да бъде прието от съда, че това е покана по смисъла на чл. 31, ал.2 от ЗС и от дата 24. 10. 2018г. ответницата вече дължи обезщетение.

Насрещната страна В. Дорбомирова К. не е изразила становище по частната жалба.

Във въззивната жалба не са направени доказателствени искания.

Съдът намира, че следва да се насрочи съдебно заседание.

Водим от гореизложеното и същия смисъл, съдът

 

  О П Р Е Д Е Л И   :

 

На основание чл. 267, ал.1 от ГПК съдът намира, че въззивната жалба и частната жалба са редовни и процесуално допустими.

На основание чл. 268, ал.1 от ГПК съдът извършва доклад, така както е отразено в мотивите на настоящето определение.

Насрочва съдебно заседание за 10. 09. 2019г. от 10.00ч.

Да се призоват страните, като жалбоподателката се призове чрез адвокат Юлия Славева, на адреса - л.23 от настоящето дело.

Определението не подлежи на обжалване.

 

                    Председател :

 

 

                                              Членове: 1.

                           

 

             2.