Разпореждане по дело №193/2009 на Окръжен съд - Благоевград

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 20 май 2009 г.
Съдия: Атанаска Китипова
Дело: 20091200200193
Тип на делото: Частно наказателно дело
Дата на образуване: 19 май 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

РЕШЕНИЕ

Номер

584

Година

20.07.2006 г.

Град

Кърджали

В ИМЕТО НА НАРОДА

Окръжен Съд - Кърджали

На

07.20

Година

2006

В закрито заседание в следния състав:

Председател:

Кирил Митков Димов

Секретар:

Прокурор:

като разгледа докладваното от

Кирил Митков Димов

Фирмено дело

номер

20065100800343

по описа за

2006

година

и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 18 и следващите от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Постъпило е заявление от УС на “Български социалдемократически път”, за регистрирането му като сдружение с нестопанска цел.

Видно от учредителния акт за проведеното на 21.06.2006г. учредително събрание, на което са присъствали 5 души-учредители, е взето решение за учредяване на същото. Приет е Устав и са избрани Управителен съвет, Председател на УС и Контрольор. Приложени са всички необходими документи и квитанции за платени такси.

Водим от изложеното, Окръжният съд намира, че искането е основателно и следва да се впише, поради което и на основание чл.18 и сл.от ЗЮЛНЦ

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра на сдруженията с нестопанска цел при Кърджалийски окръжен съд новообразуваното сдружение с нестопанска цел за извършване на дейност в частна полза "Български социалдемократически път”, със седалище и адрес на управление гр.Кърджали, кв.Студен кладенец, бл.’’Бреза” 4, вх.А, ап.7, ет.4, с ЦЕЛИ да подпомага социалното, професионално и интелектуално развитие на гражданите на РБългария; да осъществява представителство и защита на интересите на членовете пред държавата и нейните институции, социалните и икономически организации в страната и в чужбина; да запознава гражданите с достиженията на европейската философия и ценностната система в стремежа за изграждане на гражданското общество в страната, запознаване обществеността с основните граждански права и отговорности в рамките на Европейската общност.

СРЕДСТВАТА за постигане на целите на сдружението са : Организира семинари и обучение на своите членове и други лица, които обучава;.Изисква и организира социологически проучвания;.Изисква информация от държавни институции и обществени организации за състоянието и степента на развитие на гражданското общество в страната.

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ - да подпомага социалното, професионално и интелектуално развитие на гражданите на РБългария; да осъществява представителство и защита на интересите на членовете пред държавата и нейните институции, социалните и икономически организации в страната и в чужбина; да запознава гражданите с достиженията на европейската философия и ценностната система в стремежа за изграждане на гражданското общество в страната, запознаване обществеността с основните граждански права и отговорности в рамките на Европейската общност.

Сдружението ще осъществява дейност в частна полза.

Сдружението се образува за неопределено време.

ЧЛЕНСТВО- Членуването в сдружението е доброволно. Молбата за приемане се подава до Управителния съвет. Всеки член има право да участва в управлението на сдружението, да бъде информиран за неговата дейност, да се ползва от имуществото му и от резултатите от дейността му по реда, предвиден в устава. Всеки член е длъжен да прави имуществени вноски, когато това е нужно за дейността на сдружението, въз основа на решение на Управителния съвет. Членът не отговаря лично за задълженията на сдружението. Членските права и задължения, с изключение на имуществените, са непрехвърлими и не преминават върху други лица при смърт, съответно при прекратяване. Членството се прекратява:! с едностранно волеизявление до сдружението;2. със смъртта или поставянето под пълно запрещение;3. с изключването;4. с прекратяването на юридическото лице с нестопанска цел; 5. при отпадане. Решението за изключване се взема от Управителния съвет при поведение, което прави по-нататъшното членство несъвместимо. Решението на Управителния съвет може да се обжалва пред общото събрание в седемдневен срок.

Органи на управление на сдружението са Общо събрание, Управителен съвет и Контрольор. Върховният орган на сдружението е Общото събрание. То се свиква най-малко един път в годината по решение на Управителния съвет или в предвидените от устава случаи. Общото събрание:! изменя и допълва устава;2. приема други вътрешни актове;3. избира и освобождава членовете на управителния съвет;4. приема и изключва членове;5. взема решение за откриване и закриване на клонове;6. взема решение за участие в други организации;7. взема решение за преобразуване или прекратяване на сдружението;8. приема основните насоки и програма за дейността на сдружението;9. приема бюджета на сдружението; 10. взема решения относно дължимостта и размера на членския внос или на имуществените вноски; 1! приема отчета за дейността на управителния съвет;12. отменя решения на другите органи на сдружението, които противоречат на закона, устава или други вътрешни актове, регламентиращи дейността на сдружението; 13. взема и други

решения, предвидени в устава. Управителният съвет се състои от 3 члена- председател, административен секретар и член. УС представлява заедно и поотделно сдружението при трайно отсъствие на Председателя, 2. осигурява изпълнението на решенията на общото събрание; 3.разпорежда се имуществото на сдружението при спазване изискванията на устава;4. подготвя и внася в общото събрание проект за бюджет;5. подготвя и внася в общото събрание отчет за дейността на сдружението;6. определя реда и организира извършването на дейността на сдружението, включително и тази в обща полза, и носи отговорност за това;7. определя адреса на сдружението;8. взема решения по всички въпроси, които по закон или съгласно устава не спадат в правата на друг орган;9. изпълнява задълженията, предвидени в устава.

Председателят представлява сдружението пред трети лица в отношенията с тях и ръководи цялостната му дейност.

Контрольорът осъществява цялостен контрол върху финансовата дейност на Управителния съвет. Същият внася доклад пред Общото събрание за финансовото състояние на сдружението през отчетната година.

ПРЕКРАТЯВАНЕ на сдружението - юридическото лице с нестопанска цел се прекратява:! с решение на върховния си орган;2. с решение на окръжния съд по седалището на юридическото лице с нестопанска цел, когато: а) не е учредено по законния ред; б) извършва дейност, която противоречи на закона или е противна на обществения ред или на добрите нрави; в) е обявено в несъстоятелност. Юридическото лице с нестопанска цел се прекратява с решение на съда по ал. 1, т. 2 ЗЮЛНЦ по иск на всеки заинтересуван или на прокурора. При прекратяване на юридическото лице с нестопанска цел се извършва ликвидация от управителния орган.

Членове на УС са Иван Вълчев Гърнев, с ЕГН ********** - Председател, Людмил Василев Велев, с ЕГН ********** - Административен секретар, Кирил Митков Тодорски, с ЕГН ********** - член, и Контрольор - Красимир Георгиев Христов, с ЕГН **********.

Сдружението се представлява от Иван Вълчев Гърнев, с ЕГН **********.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: