Определение по дело №382/2020 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 658
Дата: 7 май 2020 г.
Съдия: Даниела Василева Дилова
Дело: 20207170700382
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 29 април 2020 г.

Съдържание на акта

   ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 658

 

   гр.Плевен, 07.05.2020 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, първи състав, в закрито съдебно заседание на  седми май през две хиляди и двадесета година, в състав:               

                                      Председател: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 382  по описа на Административен съд – Плевен за 2020 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба подадена от И.Д. ***,  против Заповед № 3391з-111/03.04.2020г. на Началника на Второ РУ гр.Плевен, с която на жалбоподателя е наложено дисциплинарно наказание „писмено предупреждение“ за срок от три месеца.

На основание чл.157 АПК, административното дело следва да бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание.

На основание чл.154 АПК следва да се конституират страните в настоящото производство- в качеството на жалбоподател – И.Д. ***, и Началника на  Второ РУ гр. Плевен в качеството на ответник по жалбата.

На основание чл.163, ал.1 и 2 АПК, препис от жалбата следва да бъде изпратена на Началника на Второ РУ Плевен, като му се даде възможност да представи писмен отговор по жалбата и да посочи доказателствата, като приложи писмените в 14-дневен срок от отпадане на извънредното положение. В същия срок да представи  доказателства; длъжностна характеристика за длъжността на жалбоподателя към датата на извършване на дисциплинарното нарушение и доказателства, че е запознат със същата срещу подпис,  Инструкция № 8121з/27.04.2015г., Вътрешни правила за организацията на документооборота в МВР утвърдени със заповед № 8121з-367/2018г. на МВР, доказателства в периода на извършване на нарушението  и от откриване на нарушението до издаване на заповедта за наказание  ползвал ли е жалбоподателят някакъв вид отпуск,  както и изисканите с жалбата писмени доказателства, извън представените с административната преписка представена от органа.

На основание чл.171, ал.4 вр. с чл. 170, ал.1 АПК  съдът следва да укаже на ответника, съгласно чл. 170, ал. 1 АПК, че носи доказателствена тежест да установи по делото съществуването на фактическите основания, посочени в оспорената заповед.

Следва да бъде указано на албоподателя, че съгласно чл. 154, ал. 1 ГПК вр. чл. 144 АПК трябва да установи по делото твърдените в жалбата обстоятелства, на които основава искането си за отмяна на заповедта.

Следва да бъде приета представената от ответника административна преписка

 

Воден от горното съдът   

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

НАСРОЧВА административно дело № 382/2020 год. на Административен съд-гр.Плевен, за разглеждане в открито   съдебно заседание на  29 май 2020 год. от  10  часа, за когато да се призоват страните.

КОНСТИТУИРА страните в производството- в качеството на жалбоподател  - И.Д. ***  и Началника на  II РУ Плевен,  в качеството на ответник по жалбата.

ДАВА възможност на Началника на II РУ- Плевен да представи писмен отговор по жалбата и да посочи доказателствата, като приложи писмените, в 14-дневен срок от отпадане на извънредното положение, в т.ч. в същия срок да представи по делото доказателства каква длъжност заема жалбоподателя  и  длъжностна характеристика за длъжността на жалбоподателя към датата на извършване на дисциплинарното нарушение и доказателства, че е запознат със същата срещу подпис,  Инструкция № 8121з/27.04.2015г., Вътрешни правила за организацията на документооборота в МВР утвърдени със заповед № 8121з-367/2018г. на МВР, доказателства в периода на извършване на нарушението  и от откриване на нарушението до издаване на заповедта за наказание  ползвал ли е жалбоподателят някакъв вид отпуск,  както и изисканите с жалбата писмени доказателства, извън представените по административната преписка.

УКАЗВА на ответника, че съгласно чл. 170, ал. 1 АПК трябва да установи по делото съществуването на фактическите основания, посочени в оспорената заповед.

УКАЗВА на жалбоподателя, че съгласно чл. 154, ал. 1 ГПК вр. чл. 144 АПК трябва да установи по делото твърдените в жалбата обстоятелства, на които основава искането си за отмяна на заповедта.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на оспорване.

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

 

                                                                    С Ъ Д И Я: /П/