Решение по дело №1499/2019 на Районен съд - Перник

Номер на акта: 691
Дата: 20 март 2020 г. (в сила от 20 юни 2020 г.)
Съдия: Михаил Ангелов Алексов
Дело: 20191720101499
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 27 февруари 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

 Р Е Ш Е Н И Е

№ 691

гр. П., 20.03.2020г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

РАЙОНЕН СЪД – П., гражданско отделение, IV-ти състав, в открито съдебно заседание проведено на двадесети февруари две хиляди и двадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: МИХАИЛ АЛЕКСОВ

при участието на секретаря АНТОНИЯ СТОЕВА, като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 01499 по описа на съда за 2019 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ЛИШАВА ОТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА, на основание чл. 132, ал. 1, т. 2 СК, В.Т.Л. с ЕГН ********** *** по отношение на  детето В. В. Л., роден на ***г., с ЕГН **********, с настоящ адрес ***, поради трайно неполагане на грижи без основателна причина и недаване на издръжка.

ОПРЕДЕЛЯ мерки за лични отношения между В.Т.Л. с ЕГН ********** *** и  детето В. В. Л., роден на ***г., с ЕГН **********, с настоящ адрес ***, както следва всяка първа сряда от месеца за времето от 15.00 часа до 17.00 часа, когато детето е на училище първа смяна и от 10.00 часа до 12.00 часа, когато детето е на училище втора смяна в присъствие на майката или определено от нея пълнолетно лице, с изключение на периода, в който майката ползва платен годишен отпуск лятото, като срещите се провеждат в помещение на Отдел „Закрила на детето“ – П. в присъствието и на социален работник от Отдел „Закрила на детето“ – П..

РАЗРЕШАВА да бъде издаден паспорт на малолетното дете В. В. Л., роден на ***г., с ЕГН **********, с настоящ адрес ***  по заявление подадено, само от майката Й.Н.Г. с ЕГН ********** и адрес ***.

РАЗРЕШАВА детето В. В. Л., роден на ***г., с ЕГН **********, с настоящ адрес *** да пътува до Държавите членки на ЕС, Великобритания, както и за съседните на Република България държави – Северна Македония, Република Сърбия, Русия и Република Турция и обратно неограничен  брой пъти за срок до навършване на осемнадесетгодишна възраст, придружавано само от майката Й.Н.Г. с ЕГН ********** и адрес *** или определено от нея пълнолетно лице, като настоящото разрешение замества липсващото съгласие на бащата на В.Т.Л. с ЕГН ********** ***.

ДОПУСКА на основание чл.127а, ал.4 от Семейния кодекс, предварително изпълнение на решението, в часттта относно заместващото съгласие за издаване на паспорт  и пътуване в чужбина.

ОСЪЖДА В.Т.Л. с ЕГН ********** ***  да заплати на Й.Н.Г. с ЕГН ********** и адрес ***, на основание чл. 78, ал. 1 ГПК, сумата в размер на 680 лева, представляваща сторени по делото съдебни разноски.

ДА СЕ ИЗПЛАТИ на адв. С.С. възнаграждение за участие в производство в качеството на особен представител на ответника в размер на 150.00 лв. /сто и петдесет лв. и 00 ст./. Възнаграждението да се изплати от депозитните суми на съда. Да се издаде РКО.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – гр. П. в двуседмичен срок от връчването му на страните.

СЛЕД ВЛИЗАНЕ В СИЛА на решението, заверен препис от съдебния акт да се изпрати на изпрати на Община Б. за вписване на лишаването от родителски права на В.Т.Л. с ЕГН ********** *** по отношение на  детето В. В. Л., роден на ***г., с ЕГН **********, с настоящ адрес *** и на Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. П..

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:


ВЯРНО С ОРИГИНАЛА: В.А.