Споразумение по дело №245/2013 на Районен съд - Чирпан

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 25 юни 2013 г. (в сила от 25 юни 2013 г.)
Съдия: Тихомир Колев Колев
Дело: 20135540200245
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 31 май 2013 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К ОЛ

25. 06. 2013 год. гр. Чирпан

Районен съд  Чирпан…………………….състав

На 25. 06. 2013 год.

В публично заседание в следния състав:

                                                    

                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТИХОМИР КОЛЕВ

                                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Р.П.

                                                                                                   2. И.С.

                                                                                                                                    

СЕКРЕТАР: М.Т.

ПРОКУРОР В РП ЧИРПАН: НАДЕЖДА БАНОВА                              

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя ТИХОМИР КОЛЕВ

НОХ дело номер 245 по описа за 2013 година.

На именното повикване в 10. 00 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМ – С.Р.С. – лично и с адв. Д..

СЪДИЯТА- ДОКЛАДЧИК: Председателят на състава разясни на страните правата им по чл. 274 от НПК, а именно правото им на отводи срещу членове от състава на съда, прокурора, защитниците, съдебния секретар, експертите, както и правото им да възразят срещу разпита на някои свидетели.

Председателят на състава разясни на страните правото им по чл. 275 от НПК, а именно правото на нови искания по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

ПРОКУРОР – Налице са основанията за даване ход на делото.

Адв. Д. – Да се даде ход на делото. Препис от обвинителния акт подзащитния ми е получил в законния срок. Знае в какво съм обвинен. Отводи към състава на съда няма да правим.

Съдът счита, че няма проц. пречки за даване ход на делото, поради което и на осн. чл. 271 от НПК

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД на делото.

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА на подсъдимия.

ПОДСЪДИМ – С.Р.С. – роден на *** г. в гр. Я.. Жител ***. Понастоящем изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора Стара Загора. Български гражданин. Няма завършено образование- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН **********.

Адв. Д. – Г- н съдия, г- да съдебни заседатели, подзащитният ми се признава за виновен по повдигнатото му обвинение. От престъплението, което е извършил щетите са възстановени, поради което считам, че е възможно да бъде постигнато споразумение между подзащитният ми и РП.

ПРОКУРОР – Г- н съдия, предвид обстоятелството, че подсъдимият се признава за виновен, щетите от деянието са възстановени, РП- Чирпан е съгласна да обсъдим със служебния защитник- адв. Д. и подсъдимият възможността за постигане на споразумение по см. на чл. 384 от НПК. За целта е необходимо да ни дадете време.

Адв. Д. – Съгласни сме на споразумение. Щетите са в изключително нисък размер и са възстановени.

ПРОКУРОР - Щетите са възстановени. По принцип прокуратурата е съгласна за постигане на споразумение. Няма да претендираме висок размер на наказанието. Считам, че наказанието следва да се определи под минималния предвиден за престъплението размер, тъй като стойността е много ниска.

ПОДСЪДИМ – С.Р.С.– Възможно е да се постигне споразумение.

Съдебното заседание се прекъсна в 10. 10 часа.

Заседанието продължи в 10. 30 часа.

ПРОКУРОР - Г- н съдия, на осн. чл. 384 от НПК***, подсъдимия С., защитника му - адв. Д., е постигнато споразумение относно наказанието, което следва да бъде наложено на подсъдимия за престъплението, което е извършила. Щети от престъплението са възстановени. Същото не противоречи на закона и морала и моля да го приемете и одобрите.

Адв. Д.- Между РП- Чирпан, подсъдимият, чрез мен, като защитник е постигнато споразумение на осн. чл. 384 от НПК, относно наказанието, което следва да бъде наложено на същия за престъплението, което е извършил. От извършеното от моя подзащитен престъпление щетите са възстановени. Моля да приемете и одобрите същото, като не противоречащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМ – С.Р.С.- Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

Ние страните се споразумяхме за следното окончателно:

Подсъдимият С.Р.С. се признава за ВИНОВЕН за това, че на 30. 01. 2013 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора е отнел чужди движими вещи: 1 чифт маратонки марка “ JINSHUZU “ № 38 на стойност 2. 80 лв., 1 чифт маратонки марка “ SUDA “ № 37 на стойност 2. 50 лв. и 1 бр. черно шушляково яке размер “ S “ на стойност 7. 00 лв., всички вещи на обща стойност 12. 30 лв. от владението на Д. М.Й., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява кражба, извършена при условията на опасен рецидив при хипотезата на чл. 29 ал. 1 б. “ А “ и б. “ Б “ от НК- представляващо престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 1 във вр. с чл. 194 ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 б. “ А “ и б. “ Б “ от НК, като за това деяние следва да му бъде наложено наказание при приложението на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, а именно наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 ( четири ) месеца, което същият да изтърпи ефективно при първоначален „строг” режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

 Към делото няма приобщени веществени доказателства. 

 Разноските от досъдебното производство в размер на 30 лв. – за СОЕ и съдебните разноски по настоящото производство следва да бъдат заплатени от подсъдимия.

С П О Р А З У М Е Л И     С Е :

 

 

ПРОКУРОР В РП ЧИРПАН:                                         СЛ. ЗАЩИТНИК:

                                   / Н. Банова /                                               / адв. Д. Д. /

 

 

                                                                                       ПОДСЪДИМ:

                                                                                                    / С. Р. С. /

 

 

 

 

Съдът счита, че по така постигнатото между страните споразумение е постигнато съгласие по всички въпроси визирани в чл. 384 от НПК. Престъплението е извършено от подсъдимия. Щетите от престъплението са възстановени. Така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, поради което същото следва да бъде одобрено, а настоящото наказателно производство прекратено.

Предвид на това и на осн. чл. 382 и чл. 383 от НПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА справка от МП ГД “ Изпълнение на наказанията “ Затвора Стара Загора ЗД № 59/ 17. 06. 2013 г.

ПРИЕМА И ОДОБРЯВА постигнатото между РП- Чирпан в лицето на  прокурор в РП Чирпан Надежда Банова, подсъдимият С.Р.С., сл. му защитник- адв. Д.Д., споразумение, съгласно което:

Подсъдимият С.Р.С. – роден на *** г. в гр. Я.. Жител ***. Понастоящем изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора Стара Загора. Български гражданин. Няма завършено образование- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН за това, че на 30. 01. 2013 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора е отнел чужди движими вещи: 1 чифт маратонки марка “ JINSHUZU “ № 38 на стойност 2. 80 лв., 1 чифт маратонки марка “ SUDA “ № 37 на стойност 2. 50 лв. и 1 бр. черно шушляково яке размер “ S “ на стойност 7. 00 лв., всички вещи на обща стойност 12. 30 лв. от владението на Д. М.Й., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява кражба, извършена при условията на опасен рецидив при хипотезата на чл. 29 ал. 1 б. “ А “ и б. “ Б “ от НК- представляващо престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 1 във вр. с чл. 194 ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 б. “ А “ и б. “ Б “ от НК, и тъй като щетите от престъплението са възстановени му НАЛАГА наказание при приложение на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, а именно: наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 ( четири ) месеца, което същият да изтърпи ефективно при първоначален „строг” режим, съгласно чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС.

ОСЪЖДА С.Р.С. с п. а. и ЕГН да заплати по сметка на РС- Чирпан направените на ДП разноски в размер на 30. 00 / тридесет / лева, както и в съдебното следствие.

Определението  за одобряване на споразумението влиза в законна сила от днес 25. 06. 2013 год.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 245/ 2013 г. по описа на РС- Чирпан.

Протоколът се написа в с.з., което приключи в 10. 40  часа.

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.

 

 

                                                         СЕКРЕТАР: