Определение по дело №209/2021 на Административен съд - Добрич

Номер на акта: 137
Дата: 14 май 2021 г.
Съдия: Силвия Минкова Сандева-Иванова
Дело: 20217100700209
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 14 май 2021 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                       О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                                  № …………………/14.05.2021 г., град Добрич

 

            ДОБРИЧКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, в закрито заседание на четиринадесети май две хиляди двадесет и първа година, в състав:

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: СИЛВИЯ САНДЕВА

                                                                                                                                

            като разгледа докладваното от председателя адм.дело № 209/2021 г. по описа на Административен съд - Добрич, намери следното:

 

            Производството по делото е образувано по жалба на М.Т.Н. *** срещу предписание на РЗИ – Добрич от 10.05.2021 г. за поставянето му под 14-дневна карантина. В жалбата е отправено искане за отмяна на предписанието като неправилно, немотивирано и незаконно. Отправено е и искане за спиране на предварителното изпълнение на наложената му с предписанието мярка на основание чл.166, ал.4 от АПК (неправилно в жалбата искането е квалифицирано по чл.60, ал.5 от АПК).                     

           Съдът, като извърши проверка на редовността на жалбата, намира, че тя не отговаря на изискванията на чл.151, т.2 от АПК, тъй като към нея няма приложен документ за платена държавна такса, поради което следва да я остави без движение, като даде 7 – дневен срок на жалбоподателя да отстрани констатираната нередовност на основание чл.158, ал.1 от АПК с изрично указание, че при неотстраняване на нередовността в определения за това срок производството по делото ще бъде прекратено на основание чл.158, ал.3 от АПК.          

 От друга страна, жалбата не е подадена чрез административния орган съгласно изискването на чл.152, ал.1 от АПК, поради което към нея липсва приложена административна преписка по случая (не е приложен дори самият административен акт, който се обжалва). Това прави невъзможно произнасянето на съда по искането за спиране на предварителното изпълнение към настоящия момент. С оглед на изложеното и по аргумент от чл. 152, ал.4 от АПК копие от жалбата следва да бъде изпратено на административния орган за комплектоване на преписката по издаването на оспорения акт.                                               

            Водим от горното, съдът

 

                                                    О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :    

           

 ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ жалбата. 

 ДАВА 7-дневен срок на жалбоподателя, считано от получаване на съобщението, да представи доказателства за внесена държавна такса по сметка на АдмС – Добрич в размер на 10, 00 лева.   

При неизпълнение на указанията на съда в срок производството по делото ще бъде прекратено на основание чл.158, ал.3 от АПК.

 КОПИЕ ОТ ЖАЛБАТА да се изпрати на административния орган, който незабавно следва да представи цялата административна преписка по случая.           

 Разпореждането да се съобщи на страните чрез изпращане на препис от него по реда на чл.138 от АПК.                                       

 Разпореждането не подлежи на обжалване.

     

              

 

 

                                                           Административен съдия :