Разпореждане по дело №1148/2010 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 2071
Дата: 6 юли 2010 г.
Съдия: Ангелина Йоргакиева Лазарова
Дело: 20103100201148
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 6 юли 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

Днес, 06.07.2010г. – Ангелина Лазарова - съдия-докладчик, се запознах с материалите по НОХД № 1148/2010г. на Варненски окръжен съд. След като обсъдих въпросите, визирани в текста на чл.248 ал.2 – чл. 252 ал. 1 от НПК, установих:

 

Делото е подсъдно на Варненски окръжен съд. На 05.07.2010г. във ВОС е внесен обвинителен акт по досъдебно производство № 638/10г. на ІІ РПУ ОД МВР гр. Варна, срещу М.С.Й. ***, за престъпление по чл. 199 ал. 1 т. 4 вр. чл. 198 ал. 3 от НК.

Не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство към момента.

На досъдебното производство не са допуснати нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване процесуалните права на обвиняемия и неговия защитник, както и на пострадалия.

Не са налице обстоятелства, налагащи изменяване на взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение  „Задържане под стража”.

Съдебното заседание следва да се проведе на 10.08.2010г. – 09.00ч., като се призоват лицата по списъка към обвинителния акт.

Да се призове по надлежния ред в качеството на защитник адв. Николай Димитров Димитров, упълномощен от обвиняемия.

В случай, че подсъдимият е упълномощил друг защитник или желае да му бъде назначен служебен – следва да уведоми съда незабавно.

За подготовката на съдебното заседание следва да бъдат изискани:

-         актуално свидетелство за съдимост за подсъдимия ведно с приложените към него бюлетини и книжа по изпълнение на наказанията,

-         справка за водените срещу подсъдимия други наказателни производства на територията на страната.

-         справка от ГД “Изпълнение на наказанията” към МП на РБ относно изтърпените от подсъдимия до момента наказания лишаване от свобода и пробация.

Поради изложеното и на основание чл.чл.248 ал.2, 251 ал. 2, 252 ал. 1, чл. 254, 255, 256 ал. 1 и 2, 257 НПК

                                      Р А З П О Р Е Ж Д А М :

 

         1. НОХД № 1148/10г. да се разгледа в публично съдебно заседание на 10.08.2010г. – 09.00ч., по общия ред.

         2. Да се призоват за с.з. подсъдимия, защитника, свидетелите и вещите лица по списъка към обвинителния акт.

3. За образуването на съдебното производство да бъде съобщено на пострадалата Валентина Драгомирова Иванова, като й бъде изпратен и препис от настоящото разпореждане. Да се укаже възможността в седмодневен срок от връчване на съобщението да направи искания за конституиране като частен обвинител и граждански ищец и да участва в съдебното производство лично и/или чрез повереник.

         4. Потвърждавам мярката за неотклонение, взета по отношение на подсъдимия М.С.Й. - „Задържане под стража”.

         5. Препис от обвинителния акт ведно с разпореждането да се връчи на подсъдимия, който в седемдневен срок може да даде отговор, в който да изложи възраженията си и да направи нови искания. В случай, че подсъдимият е упълномощил друг защитник или желае да му бъде назначен служебно – следва да уведоми съда незабавно.

         6. Да се изискат:

- актуално свидетелство за съдимост за подсъдимия ведно с приложените към него бюлетини и книжа по изпълнение на наказанията

- справка за водените срещу подсъдимия други наказателни производства на територията на страната

         - справка от ГД “Изпълнение на наказанията” към МП на РБ относно изтърпените от подсъдимия до момента наказания лишаване от свобода и пробация.

 

Разпореждането в частта, с която се потвърждава мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред ВАС с частна жалба в седемдневен срок от получаване на преписа.

 

                                      Съдия-докладчик: