Разпореждане по дело №888/2018 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 7 януари 2019 г.
Съдия: Константин Калчев Калчев
Дело: 20187060700888
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 11 декември 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

гр. Велико Търново, 07.01.2019 г.

 

Административен съд – гр. Велико Търново, ІХ–ти състав, в закрито съдебно заседание на седми януари две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

СЪДИЯ - ДОКЛАДЧИК :  Константин Калчев

 

като разгледа докладваното от съдия Калчев адм. д. № 888/2018 г. по описа на Административен съд – гр. Велико Търново, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 145 и сл. от АПК вр. чл. 124, ал. 1 от Закона за държавния служител (ЗДСл).

Образувано е по жалба на адв. М.Н.С. – Цанкова, като пълномощник на К.С.А., с адрес *** против Заповед № РД-11-00-1871/07.11.2018 г., издадена от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта, с която на жалбоподателката е наложено дисциплинарно наказание – отлагане на повишението в ранг с една година.

След отстраняване на констатираните нередовности съдът намира, че жалбата е редовна и допустима, като отговаряща на изискванията на чл. 150 и чл. 151 от АПК, което налага разглеждането й в открито съдебно заседание с призоваване на страните. За попълване на преписката ответникът следва да бъде задължен да представи допълнителни доказателства. Изготвеният препис от административната преписка следва да се изпрати на жалбоподателката, която след запознаване със събраните доказателства следва да уточни в първото съдебно заседание дали от ответника има непредставени документи към обясненията на К.А..

Предвид гореизложеното и на основание чл. 154, ал. 1, чл. 157, ал. 1, чл. 163, ал. 2 от АПК, съдът

 

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

 

КОНСТИТУИРА като ЖАЛБОПОДАТЕЛ К.С.А., с адрес ***, която да се призове чрез адв. М.Н.С. – Цанкова на посочения в жалбата съдебен адрес.

КОНСТИТУИРА като ОТВЕТНИК изпълнителния директор на Агенция по заетостта – гр. София.

На основание чл. 170, ал. 1 и чл. 171, ал. 4 от АПК УКАЗВА на ответника, че негова е тежестта да установи съществуването на фактическите основания, посочени в обжалвания акт и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

Препис от административната преписка ДА СЕ ИЗПРАТИ на жалбоподателката, която след запознаване със събраните доказателства следва да уточни в първото съдебно заседание дали от ответника има непредставени документи към писмените обяснения на К.А..

ЗАДЪЛЖАВА ответника в 7-дневен срок от получаване на съобщението за това да представи заверени копия от следните документи: заповедта, с която жалбоподателката е назначена на длъжността началник на отдел „Посреднически услуги“ на Дирекция „Бюро по труда“ В. Търново; заповедта от 2018 г., с която жалбоподателката е преназначена на длъжността главен експерт в отдел „Посреднически услуги“ на ДБТ – В. Търново; заповедите по чл. 57 от ЗДСл за разрешен отпуск през 2018 г. на жалбоподателката, както и уточнение през кои периоди на същата година лицето е било в отпуск поради временна неработоспособност; заповедта по чл. 95, ал. 2 от ЗДСл за назначаване на дисциплинарния съвет в Агенцията по заетостта; доказателства за отсъствие на Смилен Валентинов Вълов – главен директор на ГД „ЕФМП“ в Агенция по заетостта, към 24.10.2018 г.

НАСРОЧВА делото в открито съдебно заседание на 30.01.2019 г. от 14.00 ч., за която дата да се призоват жалбоподателя чрез процесуалния му представител и ответника като в призовката за ОТВЕТНИКА му се укаже, че в 14-дневен срок от получаването й може да представи писмен отговор и да посочи други доказателства. Писмените доказателства се представят с отговора.

 

 

СЪДИЯ – ДОКЛАДЧИК: