Разпореждане по дело №635/2018 на Районен съд - Луковит

Номер на акта: 1198
Дата: 27 ноември 2018 г.
Съдия: Венцислав Стефанов Вълчев
Дело: 20184320100635
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 3 октомври 2018 г.

Съдържание на акта

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н E

 

№ .....

 

гр. Луковит, 27.11.2018 г.

 

 

 

ЛУКОВИТСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, в закрито заседание на двадесет и седми ноември през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВЕНЦИСЛАВ ВЪЛЧЕВ

 

като изслуша докладваното от съдията гр. д. № 635 по описа на съда за 2018 година и за да се произнесе, съобрази следното:

 

Съдът е сезиран с искова молба от Застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ АД против Зина Атанасова Нешкова, Радостина Марианова Нешкова и Елихан Мариянов Нешков с адрес в с.Бежаново, Община Луковит – наследници на починалия Мариан Радионов Нешков, с която е предявен иск с правно основание - чл. 227, ал. 1 Кодекса за застраховането /отм./ и чл. 274, ал. 1, т. 1 предл. 1-во КЗ /отм./, вр. с чл. 45 ЗЗД, чл. 86 ЗЗД и чл. 60, ал. 1 Закона за наследството.

Съдът след като извърши проверка за редовност на исковата молба, с оглед разпоредбата на чл. 129 ГПК, установи, че тя отговаря на изискванията на чл. 127 и 128 ГПК, поради което и на основание чл. 131 ГПК преписи от нея и приложенията следва да се изпратят на ответника за отговор. На ответника следва да се изпрати и препис от настоящето разпореждане.

            Предвид гореизложеното и на основание чл. 131, ал. 1 ГПК, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

ДА СЕ ИЗПРАТИ на всеки от тримата ответници Зина Атанасова Нешкова, Радостина Марианова Нешкова и Елихан Мариянов Нешков препис от исковата молба, в едно с приложенията и настоящето разпореждане.

УКАЗВА на всеки от ответниците, че:

- може да представи по делото писмен отговор в едномесечен срок от получаване на съобщението;

- отговорът трябва да отговаря на изискванията на чл. 131, ал. 2 ГПК /да съдържа посочване на съда; номера на делото; името на адресата; становище по допустимостта и основателността на молбата, възраженията и обстоятелствата, на които те се основават, като отговорът се подпише от адресата/;

- с отговора трябва да посочи доказателства, и конкретизира обстоятелствата, които ще доказва и да представи писмените такива, да предяви насрещен, инцидентно установителен иск или да привлече трето лице, както й, че ако не упражни правата си в посочения от съда срок, ще загуби възможността да направи това по–късно, освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства;

- разполага с възможността да поиска предоставяне на правна помощ, ако има необходимост и право на това;

- следва да се представи отговор на исковата молба с препис за противната страна;

- ако не представи в срок отговор на исковата молба и не се яви в първото по делото заседание, без да е направил искане за разглеждане в негово отсъствие, срещу него може да бъде постановено неприсъствено решение;

- при отсъствие повече от един месец от адреса, на който веднъж му е връчено съобщение, той е длъжен да уведоми съда за новия си адрес, а при неизпълнение на това задължение, всички съобщения ще се влагат по делото в цялост и ще се считат редовно връчени.

РАЗПОРЕЖДАНЕТО не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: