Решение по дело №1412/2019 на Районен съд - Нова Загора

Номер на акта: 118
Дата: 18 юни 2020 г. (в сила от 8 юли 2020 г.)
Съдия: Росица Стоянова Ненова
Дело: 20192220101412
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 20 септември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                                                 Р Е Ш Е Н И Е  

 

Нова Загора, 18.06.2020 год.

                                  

В   ИМЕТО     НА      НАРОДА

 

НОВОЗАГОРСКИЯТ  районен съд  колегия в публично заседание на дванадесети юни през две хиляди и двадесета година в състав:

 

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА НЕНОВА                                                                 Съдебни заседатели:

                                                                      Членове:

 

при секретаря Диана Дечева  и в присъствието на прокурора     Пламен Славов                                                като разгледа докладваното от СЪДИЯ НЕНОВА  гражданско дело № 1412 по описа за 2019 година, за да се произнесе съобрази следното:

 

 

            Производството е с правно основание чл.132, ал.1, т.2 СК.

            .....

         Водим от горното и на основание чл.132, ал.1 т. 2 от СК, съдът

 

Р Е Ш И:

 

ЛИШАВА С.Е., роден на ***г. гражданин на *** ОТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА по отношение на детето Д.К., с ЕГН **********, родено на ***г. в ***, поради трайно неполагане на грижи без основателна причина за детето и неплащане на издръжка, на основание чл. 132, ал. 1, т. 2 СК.

            ОСЪЖДА С.Е., роден на ***г. **** ДА ЗАПЛАЩА в полза на детето Д.К., с ЕГН **********, родено на ***г. в ***, чрез неговата майка и законен представител – З.Л.Т., с ЕГН **********, с адрес *** месечна издръжка в размер на 155.00/сто и петдесет и пет лева и петдесет стотинки/лева, считано от датата 19.09.2019г. до настъпване на законово основание за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до пълното и изплаща. Издръжката е платима до 10-то число на месеца за който се дължи, на основание чл. 134, т. 1 СК.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лично отношения на бащата С.Е., роден на ***г. ****   с детето Д.К., с ЕГН **********, родено на ***г. в ****, както следва – всяка трета събота от месеца от 15.00 часа до 18:00 часа в присъствие на майката или друго, посочено от нея пълнолетно лице, на основание чл. 134, т. 2 СК. 

         ОСЪЖДА С.Е., роден на ***г. гражданин на ***  ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета по сметка на Районен съд – Нова Загора  общо сумата от   223.20/двеста и деветнадесет и три лева и двадесет стотинки/лева – представляваща дължима държавна такса по присъдената издръжка.

            ОСЪЖДА С.Е., роден на ***г. гражданин на ****  ДА ЗАПЛАТИ на З.Л.Т., с ЕГН **********, с адрес *** сумата от 300.00/триста/лева за назначения особен представител по делото.

 След влизане в сила на настоящото решение, препис от същото да се изпрати на Община Нова Загора за вписване на лишаването от родителски права на ответника С.Е., роден на ***г. гражданин на Република Турция от родителски права по отношение на детето Д.К., с ЕГН **********.

 Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд - гр.Сливен в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

 

 

                                                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: