Споразумение по дело №220/2017 на Районен съд - Дулово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 29 януари 2018 г. (в сила от 29 януари 2018 г.)
Съдия: Николай Костадинов Кънчев
Дело: 20173410200220
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 28 ноември 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

СЪДЪТ, след като изслуша становищата на страните и подсъдимия, прикани страните за полагане на подписи по така постигнатото между тях споразумение.

С П О Р А З У М Е Л И  С Е :

 

 

 

РАЙОНЕН ПРОКУРОР:                                        ЗАЩИТНИК:

                             /П.ПЕТРОВ/                                      /АДВ. Г.Г./

 

 

 

ПОДСЪДИМ:                                                       ПРЕВОДАЧ:

                   /Б.Д./                                                       /А.А./                                    

 

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

 

4

 

Подсъдимата Б.Б.Д. – родена на ***г***, *******, с ЕГН **********, се признава за ВИНОВНА в това, че:

На ***г., в *****, сама е осъществила неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „Енерго Про Мрежи“ АД гр.***,  чрез директно свързване на електирческата инсталация на недвижим имот № 13/стара номерация № 12/, която фигурира и в информационните масиви на „Енерго Про Мрежи“ АД гр.****, находящ се по ул. ***** в същото село към трета фаза на уличната въздушна  електроразпределителна мрежа, с помощта на снадка от  едножилен меден проводник – тип „ПВО“, със сечение – 1.5 кв.мм и едножилен мостов проводник със сечение – 1.5 кв.мм, с обща дължина на проводника 26.40м., служещи за фазов проводник, заобикаляки СТИ /средство за търговско измерване/ с фабричен № ****, с което е създала условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия в недвижимия имот – престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.

На основание чл. 384 от НПК във връзка с  чл. 381 от НПК, във връзка с чл. 234в, ал. 1 от НК,  при приложението на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК подсъдимата Б.Б.Д. се съгласява да й бъде наложено наказание по вид „ПРОБАЦИЯ” със следните пробационни мерки:

По т. 1 – Задължителна регистрация по настоящ адрес, която се изпълнява чрез явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице за срок от 6/ шест/ месеца, с периодичност два пъти седмично;

По т. 2 – Задължителни периодични срещи с пробационен служител, които се провеждат в пробационната служба, на чиято територия е настоящия адрес на осъдения, за срок от 6/шест/ месеца; 

По т. 6 – Безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 150 /сто и петдесет/ часа в рамките на ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК на подсъдимата Б.Б.Д. да не се налага кумулативно предвиденото наказание „глоба“.

На основание чл.189 ал.3 от НПК осъжда подсъдимата Б.Б.Д. с ЕГН **********,***, да заплати в полза на Държавата по сметката на Районен съд – Дулово, направените по делото разноски в размер на 20/двадесет/лева за преводач.

 На основание чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК ОТНЕМА в полза на Държавата вещите принадлежащи на виновния и послужили за извършване на умишленото престъпление, приложени към делото като доказателства по него,  веществено доказателство прието с протокол № ****г., а именно:  Един брой проводник със сива на цвят обвивка с дължина 26.40м. и дебелина 1.5кв.мм, който след влизане на споразумението в сила да бъде унищожен, като вещ без стойност.

 На основание чл. 309, ал. 2 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТМЕНЯ взетата по време на БП №  *****г. по описа на РУ на МВР гр.Дулово спрямо подсъдимата Б.Б.Д., мярка за неотклонение „Подписка”.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно мярката за неотклонение подлежи на обжалване или протест в 7 – дневен срок пред Силистренски окръжен съд, считано от днес.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

След подписване на споразумението от страните и на основание чл. 383 от НПК, във връзка с чл. 24, ал. 3 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

         ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 220/2017 г. по описа на Районен съд – Дулово по отношение на подсъдимата Б.Б.Д., поради постигане на споразумение.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда, с което е одобрено споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                   Протоколът е изготвен в съдебно заседание на 29.01.2018година.

 

 

СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР:                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: