Решение по дело №12289/2019 на Районен съд - Пловдив

Номер на акта: 2796
Дата: 4 август 2020 г. (в сила от 4 август 2020 г.)
Съдия: Георги Димитров Димитров
Дело: 20195330112289
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 24 юли 2019 г.

Съдържание на акта

РЕШЕНИЕ

                                                  

Номер   2796                             04.08. 2020година           Град  Пловдив

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Пловдивски Районен съд                                                    II брачен състав

В публично заседание на  седми юли две хиляди и двадесета година в следния състав:

                                                    Председател: Георги  Димитров

Секретар: Цвета Василева, като разгледа докладваното от  съдията  гр.дело №  12289  по описа за   2019  година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 127,ал.1  от СК.

 …………………………………………………………

 Ето защо, съдът

Р    Е    Ш    И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото споразумение по чл. 127,ал.1 от СК, което да се счита неразделна част от настоящото решение, както следва:

Родителските права по отношение на двете деца - С.  Г. Б., ЕГН **********  и  В.  Г. Б., ЕГН **********, се предоставят на майката Р.  Г.  С., ЕГН  ********** и се определя местоживеенето на децата при майката.

За първите три месеца от влизане на решението в сила, бащата Г.  А.  Б., ЕГН ********** ще може да вижда децата в присъствието на майката всяка първа, трета и пета /ако е налична/ неделя от месеца за времето от 10,00ч. - 18,00 часа, като майката завежда и връща децата във и от дома на бащата; След това до навършване на 3- годишна възраст от малкото дете, бащата може да взема и двете деца при себе си всяка втора и четвърта седмица от месеца за времето от 10,00ч. в събота до 17,00 часа в неделя, ще ги взема без присъствието на майката с едно преспиване при бащата; след навършване на 3- годишна възраст от малкото дете, бащата ще взема и двете деца всяка втора и четвърта седмица от месеца, както следва: всяка втора седмица от месеца бащата ще взема двете деца от дома на майката в петък в 18,00 часа и ги връща в дома на майката в неделя в 17,00 часа, а всяка четвърта седмица, ще взема децата от дома на майката в събота в 10,00 часа и ги връща там в неделя в 17,00 часа; за Коледните празници- всяка четна година децата ще бъдат при майката; за Новогодишните - ще бъдат при баща си за времето от 17,00 часа на 30- ти декември до 17,00 часа на 2-ри януари; На всяка нечетна година децата ще бъдат за Коледните празници при баща си за времето от 10,00 часа на 24-ти декември до 17,00 часа на 26-ти декември, а за всяка нечетна година за Новогодишните празници, децата ще бъдат с майка си; За Великденските празници- всяка нечетна година децата да бъдат с майка си, а всяка четна година, да бъдат с баща си за времето от 17,00 часа на Велики четвъртък до 17,00 часа на Велики понеделник. На всеки рожден ден на децата си бащата да може за един час да дойде при децата си и да им поднесе подарък. През лятото на всяка година, считано от 2021 година – два пъти по 14 дни, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, като най- малко две седмици преди първото вземане, майката се задължава да уведоми бащата, кога ще ползва отпуск за периода от 01-ви юни до 30-ти август, като вземанията са от 10,00 часа на първия ден и връщанията са в 18,00 часа на последния ден, за всеки един от двата периода.

Бащата Г.А.Б. се задължава да заплаща издръжка на детето си С.  Г. Б., чрез неговата майка и законен представител Р.Г.С. в размер на 350,00 лева месечно, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, плюс курса на детето по английски език в „Britanika“, след представяне на доказателства за размера на таксата, като таксата, бащата заплати директно на съответния учебен център в 14- дневен срок от представяне на тези доказателства от страна на майката. 

Бащата Г.А.Б. се съгласява да заплаща разходите за физиотерапията на детето С.  Г. Б., след уведомяване от майката за цената на физиотерапията, като плащането става в съответното рехабилитационно заведение в 10- дневен срок от уведомяването от страна на майката.

Бащата Г.А.Б. се задължава да заплаща на малкото си дете В.  Г. Б. чрез неговата майка и законен представител Р.Г.С. издръжка в размер на 250,00 лева месечно, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

Издръжките за двете деца са дължими до 10-то число на всеки месец, за който се отнасят.

Разноските между страните остават така, както са направени до момента.

ОСЪЖДА Г.  А.  Б., ЕГН ********** ***  да заплати по сметка на ПдРС сумата от 432,00  лв. /четиристотин тридесет и два лева/, представляваща държавна такса за настоящото производство.

          Решението не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: / П / ГЕОРГИ ДИМИТРОВ

ВЯРНО С ОРИГИНАЛА: Д. Д.