Р Е Ш Е Н И Е
Номер № 02.09.2020 г. град Стара Загора
Районен съд – Стара Загора ПЪРВИ НАКАЗАТЕЛЕН СЪСТАВ
На 30 юни Година: 2020
в публично заседание в следния
състав:
Председател: БЛАГА БОЗОВА
Секретар: МАРИЯН КРЪСТЕВ
като разгледа докладваното от
съдия БОЗОВА
административно наказателно
дело № 3428 по описа за 2019 година, съобрази:
Производството
е по чл.59 и следващите от ЗАНН.
Обжалвано
е Наказателно постановление /НП/ № 11-01-345 от 04.12.2019г. на Директор на
Агенция за държавна финансова инспекция - град София.
В
жалбата си П.В.Ч. твърди, че наказателното постановление е незаконосъобразно и моли
за неговата отмяна. Излага съображения в тази връзка.
В
съдебно заседание жалбоподателят чрез процесуален представител поддържа
подадената жалба. Претендира и направените разноски.
Въззиваемата
страна изпраща представител, който моли обжалваното наказателно постановление
да бъде потвърдено. Претендира за юрисконсултско възнаграждение.
Съдът,
след като съобрази събраните по делото доказателства, становищата и доводите на
страните и служебно провери правилността на издаденото НП, приема следното:
Съдът
намира жалбата за допустима, тъй като е подадена в срок и от надлежна страна – наказано
лице, което единствено чрез право на жалба може да си гарантира правото да
оспори административното обвинение и съответната административно – наказателна
санкция.
Жалбата
е основателна.
Жалбоподателят
е управител в „Комплексен онкологичен център - Стара Загора" ЕООД.
Комплексен
онкологичен център - Стара Загора“ е еднолично дружество е ограничена
отговорност, регистрирано е Решение № 3940 от 07.11.2000 година на
Старозагорски окръжен съд по фирмено дело № 1811 по описа на съда за 2000 г.
Община Стара Загора е собственик на капитала на търговското дружество.
Регистрираният капитал на “КОЦ-Стара Загора“ ЕООД е в размер на 8 091 960.00
лв., разпределен в 809 196 дяла по 10.00 лева всеки от тях.
“КОЦ-Стара
Загора“ ЕООД е със седалище административния център на област Стара Загора и
адрес на управление: гр. Стара Загора, ул. „д-р Тодор Стоянович” № 15, с ЕИК
*********.
„КОЦ-Стара
Загора“ ЕООД осъществява своята лечебна дейност на база издадено от
Министерство на здравеопазването Разрешение № КОЦ-46/30.08.2016 година.
Съгласно заповед № РД 09-459/20.06.2001 год. на министъра на здравеопазването,
дейността на „КОЦ- Стара Загора“ ЕООД обхваща територията на областите Стара
Загора и Сливен.
„КОЦ-Стара
Загора“ ЕООД е лечебно заведение-търговско дружество /по чл. 37 от ЗЛЗ/, което
се финансира с повече от 50 на сто от бюджета на Националната
здравноосигурителна каса.
Управителят
на центъра като представляващ публичноправна организация е публичен възложител
по смисъла на чл.5 ал.2 т.16 от ЗОП, който е отговорен за правилното
прогнозиране, планиране, провеждане, приключване и отчитане за резултатите от
обществените поръчки - /чл.5 ал.1 от ЗОП/.
На
03.10.2017 г., в „Комплексен онкологичен център - Стара Загора“ ЕООД гр. Стара
Загора, д-р П.В.Ч. в качеството си на управител на „КОЦ-Стара Загора“ ЕООД и
публичен възложител по смисъла на чл. 5, ал.2, т.16 от Закона за обществените
поръчки /ЗОП/ (Обн., ДВ, бр.13 от 16.02.2016 г., в сила от 15.04.2016 г.), с
Решение № 204/03.10.2017 год. за откриване процедура за възлагане на обществена
поръчка - публично състезание, по реда на чл.18, ал.1, т.12 от ЗОП, с предмет:
„Приготвяне и доставка на болнична храна през 2018 г.“, е одобрил обявлението и
документацията за участие в обществената поръчка, като в обявлението за
обществената поръчка /т.III. 1.1-„Годност за упражняване на професионалната
дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или
търговски регистри“ и т.Ш.2.2.-Условия за изпълнение на поръчката/, в
техническите спецификации към документацията за участие и в т.4.2.1.1.-
„Документи, доказващи годност за упражняване на професионална дейност“ от
Указанията за подготовка на офертите на участниците, е заложил изискване към
участниците: „Обекта в който се приготвя храната следва да представлява обект тип
кухня-майка с административен адрес в гр. Стара Загора - в противен случай
участникът ще бъде отстранен“.
С
Решение № 204/03.10.2017 год., д-р П.Ч. ***, в качеството си на публичен
възложител по смисъла на чл. 5, ал.2, т.16 от ЗОП (Обн.ДВ, бр.13 от 16.02.2016
г. в сила от 15.04.2016 г.), е открил процедура за възлагане на обществена
поръчка - публично състезание по реда на чл.18 ал.1 т.12 от закона, с предмет:
„Приготвяне и доставка на болнична храна през 2018 г.“. Обектът на поръчката е
услуга съгласно чл.З ал.1 т.3 от ЗОП.
С
решението за откриване на процедурата са одобрени: обявлението, с което
процедурата се оповестява, както и документацията за обществената поръчка, в
съответствие с чл.22, ал.2 от ЗОП.
Решението
и обявлението са изпратени за публикуване в АОП по електронен път, на
03.10.2017 г., и в същия ден е изпратено потвърждение за вписване на електронно
подписани документи в РОП с ID № 807910 - решение и с ID № 807914 - обявление.
Решението и обявлението са публикувани по реда на чл. 36, ал.1, т.1 и т.З и чл.
37 от ЗОП.
В
раздел IV.2.2. от обявлението възложителят е
определил срок за получаване на оферти - 27.10.2017 г., 16:00 часа., който е
съобразен с обема и сложността на обществената поръчка, същият не е по-кратък
от 21 дни, съгласно чл. 178, ал. 2 от ЗОП и започва да тече от изпращане на
обявлението за публикуване /03.10.2017 год./.
Предметът
на обществената поръчка съгласно „Кратко описание на поръчката“ на възложителя
се изразява в приготвяне в обект тип кухня - майка с административен адрес в
гр. Стара Загора и доставка на храна за пациентите на възложителя по
изискванията на „Сборник рецепти за диетични ястия за заведения за обществено
хранене и лечебно профилактични заведения“ изд. ДИ „Техника“, София, 1984 год.,
под егидата на Министерството на търговията и Министерство на народното здраве.
Пациентите
са около 130 на ден, а годишната потребност е до 52 000 хранодни. В условията
за изпълнение на поръчката и техническите спецификации е посочено, че храната
включва пълно дневно меню, състоящо се от закуска, обяд и вечеря, поставени в
индивидуални кутии за еднократна употреба, съобразени с вида, консистенцията и
температурата на поставената в тях храна, надлежно етикирани съобразно Наредба
за изискванията за етикирането и представянето на храните /приета с ПМС
№383/04.12.2014 г./. Ястията следва да бъдат приготвени при спазване грамажа на
порциите, вкусови качества и технологични изисквания за приготвяне на храни и
добър външен вид съобразно посочения сборник. Към всяко дневно меню е
предвидено необходимото количество хляб. Цената на 1 храноден на един пациент
не може да бъде по-висока от 3.83 лв. без ДДС.
В
обявлението за обществената поръчка /т. III. 1.1-„Годност за упражняване на
професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в
професионални или търговски регистри“ и т. Ш.2.2.- „Условия за изпълнение на
поръчката“/, е поставено условие за участие към участниците в поръчката “да
приготвят храната в обект тип кухня майка с административен адрес в гр. Стара
Загора, вписан в надлежния регистър по Закона за храните (ЗХ) и да имат право
да извършват превоз на храни от животински произход съгласно Закона за
ветеринарномедицинската дейност /ЗВМД/“. В Техническите спецификации към
документацията за участие и в т.4.2.1.1 „Документи, доказващи годност за
упражняване на професионална дейност“ от Указанията за подготовка на офертите
на участниците, както и в образеца на техническо предложение за изпълнение на
поръчката се повтаря посоченото в обявлението условие, като „Обекта, в който се
приготвя храната следва да представлява обект тип кухня майка с административен
адрес в гр. Стара Загора, вписан в надлежния регистър по Закона за храните след
представяне на валидно удостоверение
за регистрация на обекта по чл.12 ал.9 от ЗХ - в противен случай участникът ще
бъде отстранен“.
Финансова
инспекция на „Комплексен онкологичен център - Стара Загора“ ЕООД град Стара
Загора е възложена със заповед № ФК-10-249/12.03.2019 год.. на директора на
АДФИ, изменена със Заповед № ФК-10-380/16.04.2019 год., изменена със Заповед №
ФК-10-529/04.06.2019 год.
При
тази финансова инспекция проверяващите приели, че поставеното изискване дава
необосновано предимство и необосновано ограничава участието на стопанските
субекти в обществената поръчка, както и не е съобразено с предмета, сложността,
количеството или обема на обществената поръчка.
С
гореустановеното приели, че е налице нарушение на чл.2, ал.2, във връзка с
ал.1, т.1 и т.2 от ЗОП /ДВ, бр.13 от 16.02.2016 г. в сила от 15.04.2016 г.,
изм. и доп., бр.34 от 03.05.2016 г./. Нарушението е извършено за първи път.
Приели,
че:
-
Условието за притежаване на надлежно регистрирана кухня,
като помещение и то конкретно на територията на град Стара Загора има
ограничаващ характер. Законодателят в нормата на чл. 2, ал. 2 ЗОП забранява
включването не на каквито и да било ограничителни условия или изисквания, а
само на такива, които са необосновани и не са съобразени с предмета, стойността,
сложността, количеството или обема на поръчката.
-
Така поставено към датата на подаване на офертите
изискване е ограничително и необосновано, тъй като първо: поставя оферентите, които вече имат собствена или наета
кухня в съответното място и със съответното разрешително от БАБХ, /което се
издава по местонахождението на обекта/, в по-благоприятно положение спрямо
всички останали оференти, второ: включително
и потенциални наематели, които дори да имат като цяло възможности да изпълнят
поръчката, не биха могли да получат съответното удостоверение за регистрация на
обект за производство на храни от БАБХ на територията с административен адрес в
гр. Стара Загора до датата на подаване на офертата. Законорегламентираният в
чл.12 ал.8 и ал.9 от Закона за храните /ЗХ/ срок, в който се издава
разрешителното от БАБХ за съответната територия е 45 - дневен от датата на
постъпване на заявление, който е значително по-дълъг от определения от
възложителя срок за представяне на оферти /21 дни от датата на публикуване на
обявлението/, т.е. към датата на подаването на офертата за участие тези
участници не биха могли да отговорят на поставеното изискване от възложителя,
съответно не биха били допуснати до участие.
-
Поставеното изискване дава необосновано предимство на
участниците с административен адрес в гр. Стара Загора, което на практика прави
невъзможно участието на лица имащи или наели кухня-майка дори в близките
населени места, без по същество това да оказва пряко влияние върху
възможностите за качествено изпълнение на предмета на поръчката. Въведеното
изискване необосновано ограничава достъпа до участие, след като преценката и
доказването на възможността за изпълнение на предмета на поръчката е обусловен
от принадлежността към определена административна единица, а не от предмета,
обема, стойността и сложността на поръчката.
-
Поставяйки това изискване, възложителят е заобиколил
основните принципи при възлагането на обществената поръчка, а именно на
равнопоставеност и недопускане на дискриминация, и на свободна конкуренция,
залегнали в чл.2 ал.1 т.1 и т.2 от ЗОП. В резултат на поставеното изискване, е
била ограничена конкуренцията между стопанските субекти при възлагането на
обществената поръчка.
-
Предвид изложеното, д-р П.В.Ч. в качеството си на
управител на „КОЦ-Стара Загора“ ЕООД и публичен възложител по смисъла на чл.5
ал.2 т.16 от ЗОП, чрез включването в обявлението и документацията за
възлагането на обществената поръчка на посоченото ограничително условие, което
не е съобразено с предмета и количеството или обема на обществената поръчка, е
нарушил чл.2 ал.2, във връзка с ал.1 т.1 и т.2 от ЗОП /ДВ. бр.13 от 16.02.2016 г.,
в сила от 15.04.2016 г. изм. и доп., бр.34 от 03.05.2016 г./.
При
извършената инспекция се установило също така, че оферти са подали двама участници
- „Мастър - Пик“ ЕАД гр. София и „Пламен Петров-П” ООД гр. Стара Загора, като и
двамата са отговаряли на поставеното от възложителя ограничително условие за
притежаване на „обект тип кухня майка с административен адрес в гр. Стара
Загора, вписан в надлежния регистър по Закона за храните“, и двамата са
класирани от комисията.
С
Решение № 233/15.11.2017 г. възложителят е определил участникът „Пламен
Петров-П” ООД гр. Стара Загора класиран на първо място за изпълнител на
обществената поръчка и с него е сключен договор № 1/12.12.2017 год. за
възлагане изпълнението на поръчката, като максималната стойност на договора не
може да надвишава 198 120.00 лв. без ДДС.
Въз
основа на горевъзприетото, проверяващите съставили и връчили на жалбоподателя
акт за установяване на административно нарушение, въз основа на който в
законния срок и от компетентен орган е издадено атакуваното НП.
В НП е
прието, че мястото на извършване на нарушението е „Комплексен онкологичен
център - Стара Загора“ ЕООД гр. Стара Загора, при и по повод изпълнение на
служебни задължения.
Гореустановеното
се потвърждавало от следните писмени доказателства:
1. Справка изх. № 1841/05.06.2019 г. за
отговорните длъжностни лица;
2. Решение № 204/03.10.2017 г.;
3. Обявление за поръчка от 03.10.2017 г.;
4. Документация за участие в процедура, включваща
Техническа спецификация и Указания за подготовка на офертата.
5. Списък на фирмите, подали оферти;
6. Решение № 233/15.11.2017 г.;
7. Договор № 1/12.12.2017 г.;
8. Заповед № ФК-10-249/12.03.2019 г.;
9. Заповед № ФК-10-380/16.04.2019 г.;
10. Заповед № ФК-10-529/04.06.2019 г.
С
атакуваното НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 11-01-345 от 04.12.2019 г. на Директора
на Агенция за държавна финансова инспекция, (АДФИ), гр.София на жалбоподателя е
наложено административно наказание - Глоба в размер на 4 754.88 лв., за това,
че в качеството си на управител на „Комплексен онкологичен център - Стара
Загора" ЕООД („Коц-Ст.Загора" ЕООД) и публичен възложител по смисъла
на чл.5, ал.2, т.16 от ЗОП, е извършил
нарушение на чл.2 ал.2 във вр. ал.1 т.1 и т.2 от ЗОП (в ред. на ДВ, бр.13 от
16.02.2016 г. в сила от 15.04.2016 г., изп. и доп., бр.34 от 03.05.2016г.),
което е мотивирало административно наказващия орган да приложи санкцията по
чл.247 ал.1 от ЗОП.
От
фактическа страна е прието, че в обявлението на обществена поръчка с предмет:
„Приготвяне и доставка на болнична храна през 2018г.", открита с Решение №
204/03.10.2017г. е одобрено Обявление, с което в т.III.1.1. - „Годност за
упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с
вписването в професионални или търговски регистри" и т.III.2.2 - „Условия
за изпълнение на поръчката" е поставено условие за участие към участниците
в поръчката: „Да приготвят храната в обект тип кухня - майка с административен
адрес в гр.Стара Загора, вписан в надлежния регистър по Закона за храните и да
имат право да извършват превоз на храни от животински произход съгласно Закона
за ветеринарномедицинската дейност. В Техническите спецификации към
документацията за участие и в т.4.2.1.1 „Документи, доказващи годност за
упражняване на професионална дейност" от Указанията за подготовка на
офертите на участниците, както и в образеца на техническо предложение за
изпълнение на поръчката се повтаря посоченото в обявлението условия, като „Обекта,
в който се приготвя храната следва да представлява обект тип кухня майка с
административен адрес в гр.Стара Загора, вписан в надлежния регистър по Закона
за храните след представяне на валидно удостоверение за регистрация на обекта
по чл.12.0 от ЗХ - в противен случай участникът ще бъде отстранен.
Въз
основа на така установените факти, административно наказващия орган е приел, че
с посоченото обявление е поставено условие за притежание на надлежно
регистрирана кухня, като помещение на територията на град Стара Загора, което
има ограничаващ характер и е необосновано, тъй като поставяло оферентите, които
вече имат собствена или наета кухня в съответното място и със съответното
разрешително от БАБХ в по-благоприятно положение спрямо всички останали оференти,
включително и потенциални наематели, които дори да имат като цяло възможности
да изпълнят поръчката, не биха могли да получат съответно удостоверение за
регистрация на обект за производство на храни на територията на гр.Стара Загора
до датата на подаване на офертата.
На
следващо място, е направен извод, че поставеното изискване, дава необосновано
предимство на участниците с административен адрес гр.Стара Загора, спрямо тези
разполагащи с кухня майка в близки населени места, тъй като отдалечеността им
от мястото на изпълнение на поръчката не оказвало пряко влияние върху нейното
качество.
Прието
е, че с поставеното изискване възложителят е заобиколил основните принципи при
възлагането на обществената поръчка и по-конкретно принципите на
равнопоставеност, недопускане до дискриминация и свободна конкуренция.
Вярно
е, че съгласно чл.2 ал.2 от ЗОП при възлагането на обществени поръчки
възложителите нямат право да ограничават конкуренцията чрез включване в
процедурите на условия или изисквания, които дават необосновано предимство или
необосновано ограничават участието на стопанските субекти в обществените
поръчки.
Поставената
от законодателя забрана в обществените поръчки да бъдат поставени ограничителни
условия за участие в процедурата не е абсолютна, нито безусловна.
По
аргумент от нормата на чл.2 ал.2 предл. последно от ЗОП, поставянето на
ограничителни условия или изисквания към участниците в обществените поръчки
следва да бъде съобразено с предмета, стойността, сложността, количеството или
обема на обществената поръчка.
В
настоящия случай, възприетото от административно наказващия орган ограничително
условие - да приготвят храната в обект тип кухня - майка, разположена на
територията на гр.Стара Загора е изцяло съобразено с предмета на обществената
поръчка - пациенти със специфични рискови заболявания, нейната сложност и
количество.
Този
извод следва от приложената към АУАН документация за провеждане на процедурата
и най-вече техническата спецификация към нея, според която:
„Предмет
на настоящата процедура е приготвяне и доставката на храна за пациентите на
възложителя. Същите са относително постоянен брой - около 130 средно на ден.
Храненето им обхваща всички дни от седмицата и не се влияе от празнични,
почивни и др. неработни (неприсъствени) дни. Годишната потребност на
възложителя е до 52000 хранодни.
Приготвянето
на храната се извършва при спазване на изискванията на диетите съгласно
„Сборник рецепти за диетични ястия за заведения за обществено хранене и лечебно
профилактични заведения", изд. ДИ „Техника", София, 1984г., под
егидата на Министерството на търговията и Министерството на народното здраве.
Храната
включва пълно дневно меню, състоящо се от закуска, обяд и вечеря. Към всяко
дневно меню е предвидено необходимото количество хляб. Специфичните диети, изискващи
повече от три хранения на ден, да бъдат включени и калкулирани в дневното меню.
При приготвянето й следва се да се спазват изискванията за хигиена, качество и
енергийна стойност на храната, съобразно нормите за болнично хранене.
Ястията
да бъдат приготвени при спазване грамажа на порциите, вкусови качества и
технологичните изисквания за приготвяне на храни и добър външен вид съобразно
посочения сборник.
За
приготвяне на ястията да се използват висококачествени продукти, несъдържащи
вредни за здравето примеси и добавки.
Обекта,
в който се приготвя храната (посочен в удостоверението по чл.12 ал.9 от Закона
за храните) да е с административен адрес в гр. Стара Загора. Това е обусловено
от необходимостта за транспортирането на готовата храна на малко разстояние,
запазване на вкуса и качеството й при различни климатични условия и
потребностите на хоспитализираните пациенти на възложителя. Обекта, в който се
приготвя храната следва да представлява обект тип кухня - майка, в противен
случай участникът ще бъде отстранен.
Наред с
това транспортното средство за доставката й следва да е надлежно вписано в
регистъра по чл.246, ал.4 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, воден
от съответната ОДБХ.
Храната
се приготвя по предоставено от възложителя двуседмично меню, което се изпълнява
през времетраенето на сключения договор. Цената на 1 храноден на 1 пациент не
може да бъде по-висока от 3.83 лв. без ДДС.
Заявената
храна се доставя както следва:
- закуска - от 07.00 ч. до 07.30 ч.
- обяд - от 11.30 ч. до 12.00 ч.
- вечеря - от 17.00 ч. до 17.30 ч.
Храната
следва да бъде доставяна по болничните отделения в индивидуални кутии за
еднократна употреба за всеки пациент поотделно. Порциите храна да се доставят в
отделни кутии за закуска, за обяд и за вечеря за всеки един пациент. Тези кутии
следва да са съобразени с вида, консистенцията и температурата на поставената в
тях храна. Всяка кутия (опаковка с храна) следва да е надлежно етикетирана
съобразно изискванията на Наредба за изискванията за етикетирането и представянето
на храните (приета с ПМС N9383/04.12.2014г., обн. в ДВ бр.102/2014 г.). С всяка
порция храна се доставя необходимото количество филии хляб/питка, посочено в
двуседмичното меню."
В
подкрепа на тези изисквания, в хода на производството са събрани гласни доказателства
/виж показанията на свидетелката А./, от които се установи и съдът приема, че процедурата е специфична и изготвена с
участието на диетолог-специалист по болнично хранене на онкологично болни
пациенти, предназначена за болнично хранене на специфична и деликатна категория
пациенти, подложени на лъче и химиотерапия, изисквания щадящ режим на хранене,
при четири вида диети, като необходимостта от диетите и необходимостта от
спазване на режима и самото хранене са част от лечението на болните. По две от
диетите храненето се извършва три пъти на ден, сутрин, обед и вечер, като
храната трябва да бъде доставена с точно определена температура в точно
определен час, тъй като се спазва дневен режим. Храната трябва да се доставя в
опаковки за еднократна употреба. Съгласно изискванията на Агенцията по храните,
храната не може да се претопля, тъй като това я прави канцерогенна, т.е. тя
трябва да бъде доставена в нормална температура за хранене, и в рамките на
двадесет минути тя да бъде консумирана. Свидетелката установи, също така, че
при случаи на рекламация, негодната за консумация храна се връща и следва да
бъде заменена в рамките на 20 минути с нова годна за консумация, която трябва
да бъде със същата температура. Ако храната не е доставена в определения час,
това ще наруши съответния цикъл на лечение на този пациент и на всички
останали, тъй като това ще рефлектира върху изследванията, операциите и
лекарствената терапия.
Свидетелката
установи също така, че ограничителното според административно наказващия орган
условие - храната да се приготвя в кухня майка, разположена на територията на
гр.Стара Загора е съобразено и с прогнозната стойност на поръчката, съответно с
разполагаемия от него финансов ресурс. Лечебното заведение е публичен
възложител, поради което целесъобразното разходване на публичните средства, с
които разполага е не само приоритет, но и задължение, произтичащо от нормата на
чл.1 от ЗОП, според която възлагането на обществените поръчки цели осигуряване
на ефективност при разходването на публичните средства. Определеното от
административно наказващия орган „ограничително условие" е съобразено с
цената на услугата и финансовите възможности на възложителя, произтичащо от
направената според свидетеля преценка: „че с тази цена на услугата, когато
запишем условие доставчика да бъде от Стара Загора ще може първо да се
изпълнява в часовете, в които ние искаме поръчката… Храната ще бъде с
температура и качество, каквото ние искаме и разходите за приготвянето и
доставянето на храната, ще отидат в по голямата си част за приготвянето за
нейното качество, а не за нейното доставяне. Когато се прави една процедура
добре трябва да се помислят всички елементи, които ще формират цената, която ще
предложи един участник. Затова аз смятам, че ние съвсем правилно сме си
поставили условието да спазим дневния режим на пациентите, да осигурим тяхното
лечение да не компрометираме графика, да можем да имаме възможност да заменяме
при необходимост, и най вече да си спазваме основния предмет на дейност на
лечебното заведение, когато лекуваме онкоболни пациенти.".
При така
събраните доказателства, съдът приема, че не е налице извършено нарушение на
установеното в чл.2 ал.2 от ЗОП, тъй като поставянето на ограничителни условия или
изисквания към участниците в обществените поръчки в случая е съобразено с
предмета, стойността, сложността, количеството или обема на обществената
поръчка. Ето защо, атакуваното НП следва да бъде отменено като
незаконосъобразно.
На
следващо място, за да наложи наказанието наказващият орган е приел от една
страна, първо, че е извършено ограничаване на потенциални участници да се
снабдят с разрешение за регистрация на обект по чл.12 ал.9 от ЗХ в срока на
процедурата и да регистрират разполагаем обект на територията на Стара Загора, и
второ, че е извършено ограничаване с изискването обекта, в който се приготвя
храната да е с административен адрес в град Стара Загора. Не е ясно в този
смисъл за коя точно ограничителна клауза е наложено конкретното наказание.
Освен
това, мотивите на наказващия орган досежно ограничаването на потенциални
участници да се снабдят с разрешение за регистрация на обект по чл.12 ал.9 от
ЗХ в срока на процедурата или да регистрират разполагаем обект на територията
на Стара Загора не са състоятелни. Това е така защото, на първо място, снабдяването
с разрешение за регистрация на обект по чл.12 ал.9 от ЗХ не е самоцелен акт или
действие, които би следвало да бъде издаден или предприето единствено и за
целите на обществената поръчка. Регистрирането на такъв обект е следствие от продължителен
процес, който не би следвало да се измерва единствено и само със срока за
издаване на подобно разрешение. На второ място, чл.65 от ЗОП предоставя на
всички участници равна възможност, чрез която могат да преодолеят
несъответствието си с поставен от възложителя критерий за подбор.
С оглед
изхода на делото в тежест на въззиваемия следва да се възложат направените от
жалбоподателя разноски в размер на 672
лева, платени на адвокатско дружество в брой с ДДС.
Водим
от горното, съдът
Р Е Ш И:
ОТМЕНЯ
като незаконосъобразно Наказателно постановление № 11-01-345 от 04.12.2019 г.
на Директор на Агенция за държавна финансова инспекция - град София.
ОСЪЖДА Агенция
за държавна финансова инспекция - гр.София да заплати на П.В.Ч. направени по
делото разноски в размер на 672.00 лева.
Решението
може да се обжалва пред Административен съд Стара Загора чрез Районен съд -
Стара Загора в 14-дневен срок от получаването на съобщението до страните.
СЪДИЯ: