Разпореждане по дело №245/2022 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 18 май 2022 г.
Съдия: Росен Петков Буюклиев
Дело: 20227060700245
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 16 май 2022 г.

Съдържание на акта

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

гр. Велико Търново,

18.05.2022 г.

Административен съд – гр. Велико Търново, VI–ти състав, в закрито съдебно заседание на осемнадесети май през две хиляди двадесета и втора година, в състав:

ДОКЛАДЧИК : Росен Буюклиев

като разгледа докладваното от докладчика адм. дело №245/2022 г. по описа на Административен съд – гр. Велико Търново, за да се произнесе, съобрази следното:

С.Й.А., чрез адвокат М.И.от ВТАК е подал жалба против решение №211 от 7 април 2022 година на МС на Република България в частта му, която касае оценката на отчуждени недвижими имоти по реда на чл.34а и следващите от ЗДС.

Жалбата е нередовна.

Същата не отговаря на изискванията на чл.150, ал.1, т.2 и чл.151, т.2 и 3 от АПК, тъй като не са посочени адреса и/или телефона и електронния адрес на жалбоподателя, не е приложено пълномощно за адвокат И.което да установява представителната му власт, нито е приложен документ за внесена държавна такса за образуване на делото.

Извън горното, липсва документи, който да установява правото на собственост на жалбоподателя върху имот, попадащ в предметните предели на оспорения административен акт и който да обосновава правния интерес от оспорването на решението на МС в процесната му част.

Следва жалбата да се остави без движение ,като се укаже на жалбоподателя, че в седемдневен срок, считано от съобщаването, трябва да отстрани нередовностите на жалбата си, като с писмена молба посочи адреса си, телефони или електронен адрес за кореспонденция, представи документ за платена държавна такса от 10  лева за образуване на делото и представи пълномощно, учредяващо представителна власт на адвокат И.да го представлява или писмена молба, потвърждаваща подадената без представителна власт жалба. Следва в същия срок жалбоподателят да представи надлежен акт за собственост, от който да се установява собствеността си върху имот с идентификатор 40782.25.28.

За процесуална икономия следва да бъде задължен ответника по делото – Министерски съвет, в 7 дневен срок от съобщаването, да представи пълната преписка по провеждането на процедурата по отчуждаване по реда на чл.34а -35 от ЗДС по отношение на имот с идентификатор 40782.25.28. и списъка, съставен по реда на чл.152, ал.3 от АПК.

При тази обстановка                  

Р А З П О Р Е Д И Х:

ОСТАВЯМ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ жалбата С.Й.А., подадена чрез адвокат М.И.от ВТАК против решение №211 от 7 април 2022 година на МС на Република България в частта му, която касае оценката на отчуждени недвижими имоти по реда на чл.34а и следващите от ЗДС.

УКАЗВАМ на жалбоподателя, че в 7 дневен срок, считано от съобщаването, следва да отстрани констатираните нередовности на жалбата си, като в рамките на този срок:

-   с писмена молба посочи адреса си, телефони или електронен адрес за кореспонденция;

-   представи документ за платена държавна такса от 10  лева за образуване на делото;

-   представи пълномощно, учредяващо представителна власт на адвокат М.И.да го представлява пред съда или писмена молба, потвърждаваща подадената без представителна власт жалба до съда;

-   надлежен акт за собственост, от който да се установява собствеността си върху имот с идентификатор 40782.25.28

При неотстраняване на констатираните нередовности жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото ще бъде прекратено.

Задължавам ответника по делото – Министерски съвет, в седемдневен срок, считано от съобщаването, да представи в съда пълната преписка по провеждането на процедурата по отчуждаване по реда на чл.34а -35 от ЗДС по отношение на имот с идентификатор 40782.25.28. и списъка на страните, съставен по реда на чл.152, ал.3 от АПК.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ДОКЛАДЧИК: