Разпореждане по дело №2669/2015 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 361
Дата: 18 януари 2016 г.
Съдия: Димитър Борисов Бишуров
Дело: 20155220202669
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 15 декември 2015 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

Съдията-докладчик по НОХД № 2269/2015 год.  по описа на Пазарджишкия районен съд

 

ДИМИТЪР БИШУРОВ

 

            Днес на 18.01.2015 год., след като се запознах с внесения от Районна прокуратура - гр.Пазарджик обвинителен акт против  М.Н. от гр.София и Е.С.Г. *** за престъпление по чл.172б ал.2 във вр. с ал.1 и с чл.20 ал.2 от НК, както и с материалите  по  проведеното  досъдебно  производство намирам, че  са налице условията  за  разглеждане  на  делото  в  открито  съдебно  заседание, в тричленен състав.

          Към  момента  данните по делото не обосновават извода за разглеждане на делото при закрити врати,  за привличането на запасен съдия или съдебен заседател,   експерт,  преводач или тълковник.

          Не са направени искания за произнасяне по мерки за обезпечаване на глоба, конфискация, гражданския иск или отнемане на вещи в полза на държавата.

          Не са налице основания за промяна на взетите в досъдебното производство  мерки  за неотклонение спрямо подсъдимите – парична гаранция в размер на по 5000 лева – за двамата подсъдими.    

          С оглед на горното и на основание чл.252 ал.1 от НПК,

 

                                       Р А З П О Р Е Д И:

 

ВНАСЯ делото за разглеждане в открито съдебно заседание и го НАСРОЧВА на следните дати:

 

1.     Първо съдебно заседание на 22.02.2016г. от 13.00 часа.

 

За посочената дата и час да се призоват:

-                                подсъдимите, защитниците им адв.Иван Главчев – защитник на Г. и адв.Румен Петков – защитник на Н.;

-                                свидетелите от № 1 до № 7 по приложението към ОА;

-                                Ощетеното юридическо лице „Проктър енд Гембъл” – САЩ, чрез двамата си юридически представители за територията на Р България – 1. „Турку енд Турку” ООД гр.София, бул.”Васил Левски” № 25, ет.2, ап.9, представлявано от Габриел Николае Турку и 2. адв.Анета Стойкова Таджер гр.София, бул.”Васил Левски” № 25, ет.2, ап.9;

-                                РП-Пазарджик на адресите, вписани в приложението към обвинителния акт.

 

Да се съобщи на от пострадалия, респ. ощетеното ЮЛ – „Проктър енд Гембъл” – САЩ, чрез двамата си юридически представители за територията на Р България – 1. „Турку енд Турку” ООД гр.София, бул.”Васил Левски” № 25, ет.2, ап.9, представлявано от Габриел Николае Турку и 2. адв.Анета Стойкова Таджер гр.София, бул.”Васил Левски” № 25, ет.2, ап.9,  че в седмодневен срок от получаване на съобщението може да направи  искане  за  конституиране  като  гр. ищец  и  частен обвинител, респ. ощетеното  само  като  гр.ищец  в  процеса.

 

2.     Второ съдебно заседание на 29.02.2016г. от 13.30 часа.

 

За посочената дата и час да се призоват:

-                                подсъдимите и защитниците им /подробно посочени по-горе/;

-                                свидетелите от № 8 до № 12 по приложението към ОА;

-                                вещите лица.

 

Препис от обвинителния акт на Районна прокуратура-гр.Пазарджик да се изпрати на подсъдимите, които в седмодневен срок от връчването му могат да дадат отговор, като изложат възраженията си и направят нови искания, както и да им се съобщи, че делото може да бъде разгледано и решено в тяхно отсъствие при условията на чл.269 от НПК.

 

ПОТВЪРЖДАВАМ мерките за неотклонение взети спрямо подсъдимите-  парична гаранция в размер на по 5000 лева.

         

Разпореждането в частта за потвърждаване на мерките за неотклонение  подлежи на обжалване и протестиране с частна жалба и протест в 7-дневен срок пред ПОС, а в останалата чест е окончателно.   

 

                                               

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: