Решение по дело №14601/2019 на Районен съд - Варна

Номер на акта: 4808
Дата: 8 ноември 2019 г. (в сила от 21 януари 2020 г.)
Съдия: Мирослава Иванова Данева
Дело: 20193110114601
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 12 септември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р Е Ш Е Н И Е

 

№ 4808/8.11.2019 г. , гр.Варна

 

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

ВАРНЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, ХІ състав в публично заседание на 10.10.2019г., в състав:

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: МИРОСЛАВА ДАНЕВА            

 

при секретаря Й.Трендафилова като разгледа докладваното от съдията гр.дело14601  по описа за 2019 год., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е реда на Закона за защита срещу домашното насилие.

 

Мотивиран от горното,съдът

 

                             Р Е Ш И:

 

ЗАДЪЛЖАВА  Н.С.Н. ЕГН ********** , с адрес: *** ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ  спрямо А.Н.В. ЕГН ********** и малолетното дете Н.Н.Н. ЕГН **********, на основание чл.5 ал.1 т.1 от ЗЗДН.

 

ОТСТРАНЯВА Н.С.Н. ЕГН ********** от  съвместно обитаваното  с А.Н.В. ЕГН **********, жилище, находящо се в гр. В., ул.“Р.“ № **, ет.*,  за срок от шест месеца , считано от постановяване на настоящото решение,  на основание чл.5 ал.1 т.2 от ЗЗДН.

 

ЗАБРАНЯВА на Н.С.Н. ЕГН ********** , с адрес: ***  ДА ПРИБЛИЖАВА на по-малко от петдесет метра, както следва:

молителката А.Н.В. ЕГН ********** ,

както и жилището й, находящо се в гр. Варна, ул."М."№ ***, ет.*, ап.9,

местоработата на А.Н.В., а именно: офис наКарлсберг България" АД № 308.3 на ет.3 в тяло В8 в сградаБизнес парк", гр.Варна,

жилището на родителите на А.Н.В. – В. В.Н. и Н. Василев Н., находящо се в гр. Д., ж.к."Д."№ **, ет.*, ап.*,  за срок от шест месеца, считано от постановяване на настоящото решение, на основание чл.5 ал.1 т.3 от ЗЗДН.

 

ОТХВЪРЛЯ молбата на А.Н.В. ЕГН **********, действаща в лично качество и в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Н.Н.Н. ЕГН **********, с адрес: *** срещу Н.С.Н. ЕГН ********** , с адрес: ***,   обективираща искане за постановяване на решение, с което да се постановят други мерки за защита, като неоснователна.

 

ОСЪЖДА  Н.С.Н. ЕГН ********** , с адрес: ***  ДА ЗАПЛАТИ на адвокат Елица Любомирова Маркова от Адвокатска колегия-гр.Варна, с адрес : гр.Варна , район Одесос, ул. П. К. № ** сумата от 400,00 /четиристотин/ лв., за осъществено безплатно представителство на А.Н.В. ЕГН **********, на основание чл. 78 ал.1 от ГПК вр. чл.38 от Закона за адвокатурата.

 

ОСЪЖДА Н.С.Н. ЕГН ********** , с адрес: *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Варненски районен съд ГЛОБА в размер на 400,00 /четиристотин/лева, на основание чл.5 ал.4 от ЗЗДН.

 

ОСЪЖДА Н.С.Н. ЕГН ********** , с адрес: *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Варненски районен съд ДЪРЖАВНА ТАКСА в размер на 25.00/двадесет и пет/ лева, на основание чл.11 ал.2 от ЗЗДН и т.16 от Тарифа за държавните такси,които се събират от съдилищата по ГПК.

 

Да се издаде заповед за защита на молителите, на основание чл.15 ал.2 от ЗЗДН.

 

ПРЕПИСИ от решението и заповедта да се изпрати на НАЧАЛНИКА на  съответното РУ на МВР по адрес на страните, съгласно чл.16 ал.3 от ЗЗДН.

 

 

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на страните  пред ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД.

 

 

 

 

 

 

                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: