Споразумение по дело №996/2018 на Районен съд - Хасково

Номер на акта: 140
Дата: 18 юли 2018 г. (в сила от 18 юли 2018 г.)
Съдия: Гроздан Бончев Грозев
Дело: 20185640200996
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 12 юли 2018 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

 

18.07.2018 година                                                                 гр. Хасково

Хасковски районен съд                                                        VIІІ-ми Наказателен състав

На осемнадесети юли                                                           две хиляди и осемнадесета година

в публично заседание в следния състав:

 

                                                                     Председател:    ГРОЗДАН ГРОЗЕВ

                                                       Съдебни заседатели:   

                                                                           

Секретар: Веселина Красева

Прокурор: Емилия Генова

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя

НОХД № 996 по описа за 2018 година.

На именното повикване в 09:15 часа се явиха:

 

****************************************************************************************************************************************************

 


 

Съдът, като взе предвид, че така постигнатото споразумение между страните не противоречи на закона и морала, намира, че на основание чл. 382 ал.7 от НПК следва да бъде одобрено, а наказателното производство по отношение на подсъдимия ще следва да бъде прекратено на основание чл.24, ал.3 от НПК, поради което

                             О П Р Е Д Е Л И: №  140

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между Районна прокуратура – Хасково, представлявана от прокурор Емилия Генова и адв. И.П. ***, защитник на подсъдимия Р.С.М., по силата на което:

ПРИЗНАВА подсъдимият Р.С.М., ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, народност - българин, с основно образование /грамотен/, неженен, безработен, осъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 29.06.2018 г. в гр. Хасково управлявал моторно превозно средство - мотопед ,,********" с рама****** с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,30 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средствоАлкотест Дрегер 7510" № ARDN 0091 - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, поради което и на основание  чл. 343б ал. 1,  вр. чл. 55 ал. 1 т. 1 и ал. 2 от НК, му НАЛАГА наказание Лишаване от свободаза срок от 6 /шест/ месеца, като на основание чл. 66 ал. 1 от НК, ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказаниеЛишаване от свобода с изпитателен срок от 3 /три/ години, както и наказание Глоба в размер на 190 /сто и деветдесет/ лева.

ПРИЗНАВА подсъдимият Р.С.М., ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, народност - българин, с основно образование /грамотен/, неженен, безработен, осъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 29.06.2018г. в гр. Хасково, управлявал моторно превозно средство, а именно мотопед ,,*****” с рама********, което не е регистрирано по надлежния ред - престъпление по чл. 345, ал. 2 вр. ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 345, ал.2, вр. ал. 1, вр. чл. 55 ал. 2 от НК му НАЛАГА наказание Глоба в размер на 490 /четиристотин и деветдесет/ лева.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Р.С.М. престъпления по чл. 343б, ал. 1 от НК и по чл. 345 ал. 2 вр. ал. 1 от НК едно общо и най - тежко наказание измежду наложените по - горе наказания, а именно наказаниеЛишаване от свобода за срок от 6 /шест/ месеца, като на основание чл. 66 ал. 1 от НК, ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказаниеЛишаване от свобода с изпитателен  срок от 3 /три/ години.

На основание чл. 23 ал. 3 от НК, към така определеното общо и най - тежко наказаниеЛишаване от свобода за срок от 6 /шест/ месеца, ПРИСЪЕДИНЯВА изцяло и наказаниетоГлоба в размер на 490 /четиристотин и деветдесет/ лева.

    ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 24, ал. 3 от НПК наказателното производство по НОХД № 996/2018г. по описа на Хасковски районен съд по отношение на подсъдимия  Р.С.М. с ЕГН: ********** ***.

           Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

ПРОКУРОР – Моля да отмените мярката за неотклонение на подсъдимия, с оглед така одобреното споразумение.

АДВ.П.– Моля да се отмени мярката за неотклонение.

ПОДСЪДИМ – Моля да ми се отмени мярката.   

С оглед така одобреното споразумение и наложеното с него наказание, съдът намира, че взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Подписка” следва да бъде отменена, с оглед на което

                        О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата по отношение на Р.С.М. с ЕГН: ********** *** мярка за неотклонение „Подписка”.

Определението в частта на мярката за неотклонение подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от днес пред ОС – Хасково.

Заседанието приключи в 09:30 часа.

Протоколът се изготви на 18.07.2018 година.

 

 

 

Председател:/п/ не се чете

 

 

Секретар:/п/ не се чете

 

 

 

 

Вярно с оригинала!!!

Секретар: В.К.