Определение по дело №706/2022 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 5 декември 2022 г.
Съдия: Росен Петков Буюклиев
Дело: 20227060700706
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 10 ноември 2022 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

           град Велико Търново, 05.12.2022 година

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВЕЛИКО ТЪРНОВО, шести състав в публично заседание на пети декември през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

        ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСЕН БУЮКЛИЕВ

 

при участието на секретаря С.А.и прокурора от ВТОП – Светлана Иванова, сложи за разглеждане административно дело № 706 по описа за 2021 година, докладвано от съдия Буюклиев.

 

На поименно повикване в 14,30 часа се явиха:

 

Ищцата – П.С.С., редовно призована, не се явява, не се представлява.

 

Ответникът – ОБЩИНА ЛЯСКОВЕЦ, редовно призован, не изпраща представител.

 

За ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА, редовно уведомена, се явява прокурор СВЕТЛАНА ИВАНОВА.

 

Съдът ДОКЛАДВА, че с вх. № 6197/05.12.2022 година ищцата П.С. чрез адв. Б. заявява, че на основание чл. 232 от ГПК, вр. с чл. 144 от АПК оттегля исковата си молба поради доброволното изпълнение на претенцията предмет на същата. Моли производството по делото да бъде прекратено, като й се заплатят сторените разноски посочени в нарочен списък.

 

ПРОКУРОРЪТ: С оглед заявеното от пълномощница на ищеца оттегляне на иска считам, че са налице предпоставките на чл. 237, ал. 1 от ГПК за прекратяване на производството по делото. Предлагам да се произнесете с акт в тази насока.

 

Съдът намира, че с оглед оттеглянето на исковата молба следва същата да бъде върната на ищеца, а производството по делото да бъде прекратено, като поради обстоятелството, че сумата, която е претендирана като обезщетение за причинени имуществени вреди, е заплатена от ответника след предявяването на исковата претенция, следва да бъдат възстановени на ищцата сторените по делото разноски.

 

Водим от горното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :   № 28

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

ВРЪЩА ИСКОВАТА МОЛБА на П.С.С., с която се иска осъждането на Община Лясковец ДА ЗАПЛАТИ сумата от  300,00 лева, представляваща обезщетение за причинени от незаконосъобразен административен акт имуществени вреди и ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 706/2022 година по описа на Административен съд – Велико Търново.

 

ОСЪЖДА Община Лясковец ДА ЗАПЛАТИ на ищцата П.С.С. ЕГН ********** *** разноски в размер на 410,00 лева.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба, респективно с частен протест в 7-дневен срок, който за неявилите се страни започва да тече от датата на съобщаването, а за прокурора започва да тече от днес, пред Върховния административен съд на Република България.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14,55 часа.

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЕКРЕТАР: