Разпореждане по дело №814/2010 на Окръжен съд - Добрич

Номер на акта: 2472
Дата: 29 октомври 2010 г.
Съдия: Албена Божидарова Пеева
Дело: 20103200100814
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 5 октомври 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                     Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

 

                                     гр.Добрич 29.10.2010г.

 

 

                Добричкият окръжен  съд ,гражданска колегия в закрито съдебно заседание на  двадесет и девети  октомври   през   две хиляди и  десета  година  в състав: 

                                                 ОКРЪЖЕН   СЪДИЯ  : АЛБЕНА ПЕЕВА

 

сложи на разглеждане гр.д. 814/2010г. по описа на ДОС и  за да се произнесе взе предвид следното:

         Исковата молба отговаря на изискванията на чл.127 ал.1 и чл.128 от ГПК ,поради което и на основание чл.131 от ГПК съдът

 

                                            РАЗПОРЕДИ :

         Препис от исковата молба  и приложенията да се изпратят на ответниците.

         УКАЗВА  на ответниците   да подадат писмен отговор в едномесечен срок със задължително съдържание по чл.131ал.2  от ГПК ,а именно : 1.посочване на съда и номера на делото ;2.името и адреса на ответника ,както на неговия законен представител или пълномощник  ако има такива ;3.становище по допустимостта или основателността на иска ;4.становище по обстоятелствата ,на които се основава искът ;5.възраженията срещу иска и обстоятелствата, на които те се основават ;6.подпис на лицето , което подава молбата .

         УКАЗВА  на ответника ,че в отговора на исковата молба е длъжен да посочи доказателства и конкретни обстоятелства , които ще се доказват  с тях и да представи всички писмени доказателства, с които разполага .Отговорът и приложенията следва да са представени с преписи и за ищеца .Когато отговорът се подава от пълномощник  към него трябва да се приложи пълномощното.

         УКАЗВА  на ответника ,че ако в  установения едномесечен срок не подаде писмен  отговор ,не вземе становище , не направи възражение ,не посочи доказателства ,не представи  писмени доказателства или не упражни правата си по чл.211ал.1 ,чл.212  и чл.219 ал.1 от ГПК той губи възможността да направи това по-късно  освен ако пропускът се дължи  на особени непредвидени обстоятелства.

         УКАЗВА  на ответника ,че ако не  е представил в срок отговор  на исковата молба и не се  яви в първо по делото заседание без да е направил искане за разглеждането му в негово отсъствие ,ищецът може да поиска постановяване на неприсъствено решение  срещу него или да оттегли иска си.

         УКАЗВА  възможността на ответника  да ползва правна помощ  ако има необходимост и право на това  съгласно Закона за правната помощ.

         УКАЗВА  на ответника ,че най-късно с отговора на исковата молба може да направи  възражение за неподсъдност по делото /чл.105 от ГПК-Искът се предявява пред съда  в района  на който е постоянният адрес  или седалището на ответника/. Иск за парични вземания на договорно основание  може да се предявява и по настоящия адрес на  ответника-чл.111от ГПК.  

         УКАЗВА  на служителите в деловодството на гражданска колегия при ДОС при изтичане на едномесечния срок или при постъпване на писмен отговор  преди това делото да се докладва  на съдия-докладчика.

         Разпореждането не подлежи на обжалване .

 

 

                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ  :