Разпореждане по дело №2880/2019 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 14016
Дата: 22 октомври 2019 г.
Съдия: Ромео Савчев Симеонов
Дело: 20197050702880
Тип на делото: Частно административно дело
Дата на образуване: 22 октомври 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

               /22.10.2019 година, гр. Варна

 

РОМЕО СИМЕОНОВ – съдия докладчик по ч.  адм. дело № 2880/2019 година по описа на Административен съд - Варна, в закрито съдебно заседание на двадесет и втори октомври през две хиляди и деветнадесета година, за да се произнеса взех предвид следното:

 

Производството е образувано по искова молба на М.Д.И. ЕГН ********** ***, действащ чрез пълномощника си Д.И.П.-баща на ищеца, с която на осн. чл.250 от АПК се иска да бъде разпоредено на Трето РУ ОД МВР Варна да бъде преустановено държането без основание на постановлението , с което на осн. чл.199 от НПК вр. чл.24 ал.1 т.1 от НПК разследващ полицай Петър Боянов Делчев е отказал да образува досъдебно производство срещу М.Д.И. във връзка със задържането му с полицейска заповед за задържане №439з-1682/01.12.2017г. издадена на осн. чл. 72 ал.1 т.1 от ЗМВР.

Молбата не е подписана и към нея не са приложени доказателства за внесена държавна такса. Представеното пълномощно е във вид на копие и на него липсва извършена от ищеца заверка за вярност  с оригинала. Не се посочва на кои действия или бездействия извършвани от административен орган или длъжностно лице иска прекратяване. Не е представено копие от исковата молба и от уточняващата такава за връчване на ответника.

След като извърши проверка за редовност на подадената молба, съдът счита, че тя не отговаря на изискванията на АПК, поради което на осн. чл.158 ал.1 вр. чл.150 от АПК следва да се остави без движение, а на ищеца следва да се укаже:

- в еднодневен срок от съобщението да подпише подадената от негово име молба и в същия срок да потвърди извършените от негово име действия или да представи подписана  от  пълномощника молба.

-да посочи изрично на кои действия или бездействия извършвани от административен орган или длъжностно лице  иска прекратяване.

-да се представи копие от исковата молба и от уточняващата такава за връчване на ответника

-да представи доказателство за внесена по сметка на Административен съд- гр. Варна държавна такса в размер на 10/десет/ лв.

Съдът счита, че следва на осн. чл.252 ал.2 от АПК да се задължи административния орган незабавно да предостави данни за основанието на извършените/неизвършените действия, поради което и на осн. чл.158 ал.1 и чл.252 ал.1 и ал.2 от АПК

 

 

Р А З П О Р Е Д И Х:

 

ОСТАВЯМ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ искането по чл.250 АПК на М.Д.И., действащ чрез пълномощника си Д.И.П. по адм. д.№2479/2019г. по описа на Административен съд Варна, като УКАЗВА на жалбоподателя в еднодневен срок от съобщението :

- да подпише подадената от негово име молба и в същия срок да потвърди извършените от негово име действия или да представи подписана  от  пълномощника молба.

-да посочи изрично на кои действия или бездействия извършвани от административен орган или длъжностно лице  иска прекратяване.

-да се представи копие от исковата молба и от уточняващата такава за връчване на ответника.

-да представи доказателство за внесена по сметка на Административен съд- гр. Варна държавна такса в размер на 10/десет/ лв.

Указва на жалбоподателя, че при неизпълнение в срок на дадените указания, на осн. чл.158 ал.3 от АПК производството по делото ще бъде прекратено.

ЗАДЪЛЖАВА административния орган-Трето РУ към ОД МВР Варна в еднодневен срок от съобщението и връчване на препис от искането да предостави данни за основанието на извършените/неизвършените действия..

Да се уведомят страните по телефон,имейл или факс.

 

 

 

СЪДИЯ :