Разпореждане по дело №829/2021 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 5251
Дата: 21 април 2021 г.
Съдия: Мария Любомирова Желязкова
Дело: 20217050700829
Тип на делото: Частно административно дело
Дата на образуване: 20 април 2021 г.

Съдържание на акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е

 

          №……………………………….2021г., гр.Варна

 

ВАРНЕНСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, ХVІІІ състав,

в закрито заседание на двадесет и първи април 2021г., като разгледа

докладваното от съдия МАРИЯ ЖЕЛЯЗКОВА ч.адм.д. № 829/2021г.

по описа на съда, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.147 ал.3 от ДОПК.

Образувано е по жалба на „АГРО – 03“ ООД с ЕИК *********, подадена чрез адв. М. К.– ВАК, с посочен в жалбата служебен адрес, срещу Решение изх.№ № РД-08-01356/31.03.2021г. на Директор на Дирекция „Местни данъци и такси и неданъчни приходи“ при Община Вълчи дол, с което е оставена без разглеждане жалба на дружеството  против Акт за установяване на задължения с № 4004-1/05.11.2019г., издаден от ст. инспектор Д. Т. С.в Дирекция „МДТНП“ при Община Вълчи дол.

Съдът, след извършената по реда на чл.151 ал.2 от ДОПК проверка констатира, че жалбата не отговаря на изискванията на чл.149 ал.2 т.4, доколкото със същата не са представени доказателства за внесена по сметка на Адм.съд - Варна държавна такса. Поради това, производството по делото следва да се остави без движение, като на жалбоподателя се даде срок за отстраняване на констатираната нередовност.

Ответникът следва да се задължи да представи пълната административна преписка по издаване на оспореното решение, в т.ч. и документи, от които се установяват твърденията в решението за посочения от жалбоподателя адрес за кореспонденция; евентуално връчване на други адреси; доказателства за връчване на оспореното по настоящото дело решение, евентуално данни за постъпване на жалбата по пощата и др., с оглед преценка нейната срочност.

            Воден от горното, съдът

 

   Р А З П О Р Е Д И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по адм.д. № 829/2021г. по описа на Адм.съд-Варна, на осн. чл.151 ал.2 вр. чл.149 ал.2 т.4 от ДОПК. В 7-дневен срок от съобщението жалбоподателят следва да представи доказателства за внесена по сметка на Административен съд – Варна държавна такса в размер на 50 /петдесет/ лв., съгласно т.2б б.”б” от Тарифа № 1 към ЗДТ.

При неизпълнение указанията на съда в дадения срок жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото - прекратено.

ЗАДЪЛЖАВА ответника - Директор на Дирекция „МДТНП“ при Община Вълчи дол в тридневен срок от съобщението да представи пълната административна преписка по издаване на оспореното решение, в т.ч. и документи, от които се установяват твърденията в решението за посочения от жалбоподателя адрес за кореспонденция; евентуално връчване на други адреси; доказателства за връчване на оспореното по настоящото дело решение, евентуално данни за постъпване на жалбата по пощата и др.

 

                                      АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: