Определение по дело №1224/2017 на Районен съд - Карнобат

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 19 февруари 2018 г.
Съдия: Татяна Станчева Станчева Иванова
Дело: 20172130101224
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 6 октомври 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

                                   110 / 19.2.2018г.,                         гр.Карнобат

 

КАРНОБАТСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                    граждански състав

На деветнадесети февруари                                            две хиляди и осемнадесета година

в закрито заседание в следния състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Татяна Станчева

 

като разгледа докладваното от съдия Т.Станчева

гражданско дело № 1224 по описа за 2017 г., 

за да се произнесе взе предвид следното :

 

Производството по делото е образувано по постъпилата искова молба от А.Р.С., ЕГН: **********, адрес: ***, представлявана от адв.С.Х.Г.-Трайкова от Адвокатско дружество „Трайков и Г.” с адрес ***- съдебен адрес, *********, ********** против  И.Ю.Т., ЕГН: **********, адрес ***, с която са предявени обективно съединени искове както следва:

1. Съдът да постанови детето  РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** да живее при майката А.Р.С., ЕГН: **********;

Да предостави упражняването на родителските права върху РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** на майката А.Р.С., ЕГН: **********;

Да определи на бащата  И.Ю.Т., ЕГН: ********** режим на лични отношения с детето РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** всяка трета събота от месеца от 10 часа до 18 часа ,както и двадесет дни през лятната ваканция когато майката не е в платен отпуск;

Да осъди бащата  И.Ю.Т., ЕГН: **********   да заплаща месечна издръжка на детето РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** в размер на 180 лева, считано от предявяване на иска до възникване на причини за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка просрочена месечна вноска.

2. Да бъде заместено СЪГЛАСИЕТО на И.Ю.Т., ЕГН: ********** - баща на малолетното дете РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** за това:

На детето РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** да бъде издаден личен документ - паспорт, със съгласието на своята майка А.Р.С., ЕГН: **********.

Да замести СЪГЛАСИЕТО на И.Ю.Т., ЕГН: ********** - баща на малолетното дете РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** за това: детето РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** със съгласието на своята майка А.Р. СЮЛЕЙМАНОВАЕГН: ********** да напуска пределите на Република България и да пътува до Холандия със своята майка А.Р.С., ЕГН: ********** или упълномощено от нея лице, за период от пет години, считано от влизане на решението в законна сила. На основание чл.127а, ал.4 от СК да бъде допуснато предварително изпълнение на решението.

В срока за отговор е постъпил отговор от адв.М.А. – назначена за особен представител на ответника И.Ю.Т.

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

            НАСРОЧВА гр. д. № 1224/2017 год. по описа на Районен съд -Карнобат в открито съдебно заседание на 26.03.2018 год. от 11,30 часа, за която дата и час да се призоват страните, като им бъде връчен препис от настоящото определение, а на ищеца и препис от отговора на исковата молба.

            ДОПУСКА и ПРИЕМА представените с исковата молба писмени доказателства.

            ДОПУСКА до разпит един свидетел при условията на довеждане от ищцата.

            ИЗГОТВЯ проект за доклад по делото, който да бъде съобщен на страните, както следва: предявен е иск с правно основание по чл.127 и чл.127а, ал.2 от СК от ищцата А.Р.С., ЕГН: **********, против ответника И.Ю.Т., ЕГН: ********** - баща на малолетното дете РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: **********, с който се иска от съда да постанови решение, с което предостави родителските права на майката, да осъди ответника да плаща издръжка на малолетното дете в размер на 180 лв. и да определи режим на лични отношения на бащата с детето.

            По предявеният иск по чл.127а от СК се иска от съда постановяване на решение с което се замести съгласието на бащата И.Ю.Т., ЕГН: ********** за издаване на личен паспорт на детето РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: **********, както и да замести съгласието на И.Ю.Т., ЕГН: ********** - баща на малолетното дете РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** за това: детето РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** със съгласието на своята майка А.Р. СЮЛЕЙМАНОВАЕГН: ********** да напуска пределите на Република България и да пътува до Холандия със своята майка А.Р.С., ЕГН: ********** или упълномощено от нея лице, за период от пет години, считано от влизане на решението в законна сила.

            В тежест на страните е да докажат твърденията си.

            ЗАДЪЛЖАВА ищцата да осигури явяването за съдебното заседание на детето  РАДИ ИСУФОВ  Т., ЕГН: ********** за изслушването му от съда.

            Копие от исковата молба да се изпрати на ДСП-Карнобат за изготвяне на социален доклад преди датата и часа на съдебното заседание.

            ДА СЕ УВЕДОМИ ДСП-Карнобат, на основание чл.15, ал.4 от Закона за закрила на детето, да изпрати представител в съдебно заседание, който да присъства при изслушването на малолетното дете.

            НАПЪТСТВА СТРАНИТЕ към сключването на съдебна спогодба, медиация, извънсъдебно споразумение или друг способ за доброволно уреждане на спора.

            УКАЗВА НА СТРАНИТЕ, че най-късно до датата на съдебното заседание, следва да вземат становище във връзка с дадените указания и проекто-доклада на делото и да предприемат съответните процесуални действия.

            УКАЗВА на страните, че ако в дадения срок не изпълнят указанията на съда, те губят възможността да направят това по-късно, освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства.

            УКАЗВА на страните, че ако някоя от тях не се яви в първото заседание по делото, без да е направила искане за разглеждането му в нейно отсъствие, другата страна може да поиска постановяване на неприсъствено решение срещу нея.

            УКАЗВА на страните, че могат да заявят с писмена молба до съда желанието си да ползват правна помощ по Закона за правната помощ, при необходимост и право на това.

            Определението не подлежи на обжалване.         

 

           

                                                                       СЪДИЯ :