Определение по дело №825/2017 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 781
Дата: 14 юли 2017 г.
Съдия: Димо Малчев Димов
Дело: 20173100600825
Тип на делото: Въззивно наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 10 юли 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

781/14.7.2017г.                         гр.  Варна

 

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ,         в закрито съдебно заседание на ети юли      през две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: УЛЯНА САВАКОВА

                                ЧЛЕНОВЕ: ПЕТЪР МИТЕВ

                                                              ДИМО ДИМОВ

 

ВНЧД №825 по описа за 2017 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Въззивното производство е образувано по въззивни жалби на:

- подсъдимия К. Г. М., чрез защитника – адв. Ив. Ангелов от ВАК;

- подсъдимия А. Д. Г., чрез защитника – адв. Ю.Г. от ВАК;

- подсъдимия Й. К. Й., чрез защитника – адв. Г. Ковачев от ВАК, срещу присъда по НОХД №6158/2016 година по описа на ВРС, с което на осн. чл. 202, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, т. 1, т. 2, вр. чл. 201, пр. 1, пр. 2, вр. чл. 282, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и чл. 54, ал. 1 от НК им наложил наказание "ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА" за срок от по ТРИ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, което на осн. чл. 57, ал. 1, т. 3, вр. чл. 58, т. 3 от ЗИНЗС да бъде ИЗТЪРПЯНО при първоначален ОБЩ режим, в условията на затворническо общежитие от открит тип.

На осн. чл. 202, ал. 3, вр. чл. 37, ал. 1, т. 6 от НК им наложил наказание „Лишаване от право да заемат държавна или обществена длъжност свързана с управление и пазене на държавно или обществено имущество“ за срок от една година и шест месеца.

На осн. чл. 202, ал. 3, вр. чл. 37, ал. 1, т. 3 от НК им наложил наказание „Конфискация“ на една четвърт от имуществото им.

 

В жалбата се правят искания по доказателствата, като се моли за изясняването на фактите по делото да бъде представена преписка по предварителен отчет, да се допуснат до разпит като свидетели по делото служители от Икономическа полиция при ОД на МВР, гр. Варна, да се извърши допълънтелна СОЕ и СТЕ.

Настоящият състав на съда след като се запозна с доказателствата по делото намери искането на повереника за неоснователно поради следните съображения:

Първоинстанционният съд е провел задълбочено следствие, като исканията и възраженията са били наведени и пред него. Където съдът ги е счел за относими към предмета на делото ги е уважил, а относно неуважените се е произнесъл с определение.

В тази връзка видно и от протокола в с. з. пред първоинстанционния съд по приключване на съдебното следствие защитникът адв. И. Ангелов е заявил, че няма да сочи други доказателства и е поискал да бъде даден ход на съдебните прения.

Поради горните съображения съдът счита искането на защитника на подс. К.М. за неоснователно и като такова следва да остане без уважение.

Производството по делото е протекло по предвидения за това ред, като по делото са събрани всички необходими и относими към обвинението доказателства, поради което и не е необходимо събирането на други такива.

Настоящата инстанция счита, че не се налага събирането на други доказателства по относимите за делото факти, тъй като същите не биха имали значение за правилното решаване на делото .

Предвид изложеното и на осн. чл. 327 ал.1 от НПК, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ доказателствените искания на адв. И. Ангелов, като защитник на подс. К.М..

 

НЕ НАМИРА ОСНОВАНИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА по ВНОХД №825 по описа за 2017 година,

Насрочва производствто пред втората инстанция за 14.09.2017 година от 10,30 часа, за която дата да се призоват:

- подс. К. Г. М. и защитника Ив. Ангелов от ВАК

- подс. А. Д. Г. и защитника – адв. Ю.Г. от ВАК;

- подс. Й. К. Й. и защитника – адв. Г. Ковачев от ВАК

- ВОП

ЯВЯВАНЕТО на подсъдимите Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, с оглед разпоредбата на чл.329, ал.2 от НПК., тъй като не се касае за обвинение за тежко престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

              ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

                                                                              2.

Разрешавам на докладчика по делото съдия Д. Димов да насрочи ВНОХД № 825/2017 година в тримесечен срок по чл. 252 ал.2 от НПК. Делото е образувано на 10.07.2017г и времето до началото на съдебната ваканция е недостатъчно, за да се призоват лицата, както и, че съставът няма друга дата за съдебно заседание до началото на съдебната ваканция. Делото е с фактическа и правна сложност, по него няма задържани лица и за докладчика няма и задължение да го насрочва и разглежда през съдебната ваканция.

 

ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВОС :

 

                                                                                  /Ив.Славкова/