Разпореждане по дело №432/2023 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 21 септември 2023 г.
Съдия: Кремена Димова Костова Грозева
Дело: 20237240700432
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 14 юли 2023 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

21.09.2023г., гр. Стара Загора

 

Административен съд – Стара Загора, в закрито заседание на двадесет и първи септември през две хиляди и двадесет и трета година:

 

                                                            Съдията- докладчик : Кремена Костова-Грозева

                                                                                     

разгледа докладваното ад №432 по описа на съда за 2023 година.

 

По делото са подадени две частни касационни жалба против прекратително Определение № 552/12.09.2023г., постановено по настоящото дело. Първата жалба е подадена от жалбоподателя М., чрез адв. ст. с рег. № 5167/20.09.2023г., а втората е подадена лично от оспорващият М. и входирана под рег. № 5174/21.09г.2023г.

 Съдът, като съобрази разписката за съобщаването на определение №552, намира и двете жалби за подадени в срок, но същите са нередовни по см. на АПК.

Относно подадената чрез адв. ст. частна касационната жалба, Съдът намира, че същата се явява нередовна, тъй като отново не се придружава от пълномощно, чрез което да се удостовери предоставени в полза на този адвокат правомощия да представлява С.М. по това дело, да прави процесуални действия от чуждо име, вкл. и с правото да подаде тази жалба и да представлява С.М. пред ВАС, в какъвто смисъл са били и изричните указания, дадени още с разпореждането за без движение на самата жалба, с която е сезиран този съд и не изпълнени в срок от адв. ст.. Няма приложено и доказателство за внесени по см. на ВАС 30 лева, явяващи се дължимата се ДТ.

Ето защо,  ако се поддържа тази частна касационна жалба, то следва в срок 7-дни от съобщението подателят й да приложи по делото доказателство за учредено в полза на адв. ст. право да подаде от името на С.М. касационна жалба против определението, за представителство пред ВАС и да се потвърди извършеното от адв. ст. действие по подаване на частната касационна жалба, както и да се приложи доказателство за внесени по см. на ВАС 30 лева.

Относно втората касационна жалба, подадена от С.М., Съдът намира, че следва подателят й да посочи, дали поддържа само тази жалба, или поддържа и жалбата, подадена от адв. ст., съотв., ако поддържа и двете, то следва да изпълни указанията, дадени по –горе.

Водим от горното и на осн. чл.213а, ал.1 от АПК, съдията-докладчик,

 

РАЗПОРЕДИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ касационни жалби с рег. № 5167/20.09.2023г., подадена от адв. ст., като пълномощник на С.М. а с рег. № 5174/21.09г.2023г., подадена от С.М..

            УКАЗВА на адв. ст., подател на касационна жалба с рег. № 5167, че следва в срок от 7 дни от получаване на съобщение за настоящото да:

·         удостовери предоставени в негова полза правомощия да представлява С.М. по това дело, да прави процесуални действия от негово име, вкл. и с правото да подаде касационна жалба и да представлява С.М. пред ВАС;

·         приложени доказателство за внесени по см. на ВАС 30 лева, явяващи се дължимата се ДТ.

УКАЗВА на С.С.М., подател на касационна жалба с рег. № 5174, че следва в срок от 7 дни от получаване на съобщение за настоящото да посочи, дали поддържа само тази жалба, или поддържа и жалбата, подадена от адв. ст., съотв., ако поддържа и двете, то следва да изпълни указанията, дадени по –горе.

 

            Предупреждава се частният касатор, че при неизпълнение изцяло и в срок на даденото му указание, подадената частна касационна жалба ще бъде върната.

 

            Разпореждането да се съобщи на адрес град Стара Загора, ул. „Цар Калоян“53, вх.А, ет.1, офис 2 и на адрес град Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“170.

 

Настоящото не подлежи на обжалване.

 

                                                                                    СЪДИЯ –ДОКЛАДЧИК: