Определение по дело №167/2009 на Окръжен съд - Благоевград

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 16 юни 2009 г.
Съдия: Росица Бункова
Дело: 20091200200167
Тип на делото: Частно наказателно дело
Дата на образуване: 30 април 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

РЕШЕНИЕ

Номер

159

Година

27.02.2006 г.

Град

Кърджали

В ИМЕТО НА НАРОДА

Окръжен Съд - Кърджали

На

02.27

Година

2006

В закрито заседание в следния състав:

Председател:

Секретар:

Прокурор:

като разгледа докладваното от

Елена Димова Налбантова

Фирмено дело

номер

20065100800110

по описа за

2006

година

Производството е по реда на чл.489 и сл. от ГПК във вр. с чл.18 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Постъпило е заявление от Вълко Пилев Стайков-Управител на Сдружение с нестопанска цел „АВТОМОБИЛЕН СПОРТЕН КЛУБ-СТАЙКОВ РЕЙСИНГ” за регистрирането му в надлежния регистър на съда като сдружение с нестопанска цел за извършване на дейност в частна полза.

Към заявлението е приложен протокол от учредително събрание за учредяване на сдружение с нестопанска цел,проведено на 15.02.2006 г.,на което са присъствали трима учредители-правоспособни физически лица.На учредителното събрание е взето решение за учредяване на сдружението,приет е устав и е избран управител на същото.Представен е образец от подписа на управителя на дружеството.Приложени са устав на сдружението с нестопанска цел,удостоверение за уникалност на наименованието на сдружението,свидетелство за съдимост на управителя,както и квитанции за платени държавни такси.

Налице са всички законови предпоставки за регистрацията на сдружението с нестопанска цел,поради което съдът намира,че искането за вписване на същото е основателно,поради което

Р Е Ш И:

ВПИСВА в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел при Окръжен съд-Кърджали сдружение с нестопанска цел за извършване на дейност в частна полза „АВТОМОБИЛЕН СПОРТЕН КЛУБ-СТАЙКОВ РЕЙСИНГ” ,със седалище и адрес на управление в гр.Кърджали,ул.”Мир” №24,с цели на сдружението:развиване и популяризиране автомобилния спорт;отстояване и защитаване интересите на автомобилните любители;развитие на автомобилния спорт и възстановяване,поддържане,развитие и утвърждаване на местните и националните традиции в автомобилния спорт,като средствата за постигането на тези цели са организиране на автомобилни състезания в страната и в чужбина и осигуряване на пилоти за тези състезания,обучаване на автомобилни пилоти и създаване на спортни школи по автомобилизъм и извършване на рекламни услуги при реализирането на автомобилни състезания в страната и в чужбина и осъществяването на предмета на дейност на сдружението.

Сдружението е организация за извършване на дейност в частна полза.

Предмет на дейност на сдружението е организиране на автомобилен спорт;организиране на автомобилни състезания и участие в такива състезания в страната и в чужбина;обучение на автомобилни пилоти;ремонт и поддръжка на състезателни и спортни автомобили; автомобилна диагностика на състезателни и спортни автомобили;търговия със състезателна спортна екипировка за автомобилни състезатели.

Органи на управление на сдружението са общото събрание и управителя. Сдружението няма клонове,като решенията за откриване и закриване на клонове се вземат от общото събрание на сдружението.

Общото събрание на сдружението изменя и допълва устава;приема други вътрешни актове ;избира управител и определя неговото възнаграждение ;приема нови членове и изключва членове;взема решение за откриване и закриване на клонове;взема решение за участие в други организации;взема решение за преобразуване или прекратяване на сдружението;приема основните насоки и програма за дейността на сдружението;приема бюджета на сдружението и годишния финансов отчет,изготвен от управителя;взема решения относно дължимостта и размера на членския внос и на другите имуществени вноски на членовете;приема отчета за дейността на управителя;отменя решенията на управителя,които противоречат на закона,устава или други вътрешни актове,регламентиращи дейността на сдружението;взема решение за освобождаване от отговорност на управителя и взема решения за откриване на клонове на сдружението.

Управителят на сдружението осигурява изпълнение на решенията на общото събрание;разпорежда се с имуществото на сдружението при спазване изискванията на устава;подготвя и внася в общото събрание проект за бюджет;подготвя и внася в общото събрание отчет за дейността на сдружението;определя реда и организира извършването на дейността на сдружението,включително и тази в обща полза, и носи отговорност за това;определя адреса на сдружението;изготвя годишен финансов отчет за дейността на сдружението ;взема решения по всички въпроси,които по закон или съгласно настоящия устав не спадат в правомощията на общото събрание и изпълнява правомощията,възложени от общото събрание на основание чл.16 ал.2 от устава.

Сдружението се представлява от управителя.

Членове на сдружението могат да бъдат дееспособни физически лица и юридически лица,като нови членове се приемат от Общото събрание въз основа на писмена молба на кандидата.Молбата се подава до Управителя,който свиква Общо събрание не по-късно от 30 дни от постъпването на молбата.

Членството се прекратява със смъртта или поставянето под пълно запрещение на физическото лице или с прекратяването на юридическото лице;с прекратяване на сдружението;с едностранно волеизявление до сдружението;с изключване на член на сдружението и при отпадане. Изключването на член на сдружението се извършва от Общото събрание при поведение,което прави по-нататъшното членство несъвместимо.Членството отпада поради невнасяне на установените имуществени вноски и при системно /три и повече пъти/ неучастие в дейността на сдружението.Основанията за отпадане на членството се констатират с решение на Управителя,взето на базата на протоколите от заседанията на Общото събрание и справки в приходните документи на сдружението. При прекратяване на членството имуществените отношения със сдружението се уреждат след приемане на годишния финансов отчет от Общото събрание.При прекратяване на членството поради прекратяване на сдружението имуществените отношения се уреждат по правилата наглава V от У става,уреждаща преобразуването,прекратяването и ликвидацията на дружеството.

Сдружението се учредява безсрочно.

Членовете на сдружението са длъжни да правят имуществени вноски под формата на членски внос.Членският внос е в размер на 10 лв. и се внася до 30 число на текущия месец. По решение на общото събрание членовете са длъжни да направят целеви вноски за постигане на определена цел.Размерът на целевата вноска,целта,за която тя се прави и сроковете за внасяне се определят с решението на общото събрание.За покриване на загуба на сдружението по решение на общото събрание членовете са длъжни да направят допълнителни вноски.Размерът на допълнителните вноски и сроковете за внасянето им се определят с решението на общото събрание.Членовете могат да предоставят вещи под наем или парични средства в заем на сдружението.

По решение на общото събрание сдружението може да се преобразува в друг вид юридическо лице , да се влива, слива, отделя и разделя .

Прекратяване на сдружението се извършва по решение на общото събрание или с решение на окръжния съд по седалището на сдружението . При прекратяване на сдружението се извършва ликвидация . Ликвидатор на сдружението е управителя или определено от него лице. При прекратяване на сдружението по решение на съда ликвидаторът се определя от съда .

Разпределянето на останалото имущество след удовлетворяване на кредиторите се решава от общото събрание на сдружението.Ако решение не е било взето до прекратяването,то се взема от ликвидатора.Ако не съществуват такива неудовлетворени кредитори или ако те не са определяеми,имуществото преминава върху общината по седалището на сдружението.Общината е длъжна да използва полученото имущество за дейност,възможно най-близка да целта на прекратеното сдружение.Това имуществото не може да се разпределя,продава или по какъвто и да е начин да се прехвърля на ликвидатор,назначен извън посочения кръг лица, с изключение на дължимото им възнаграждение.Лицата,придобили имущество по горепосочения начин в резултат на извършената ликвидация,отговарят за задълженията на прекратеното сдружение до размера на придобитото.

Сдружението се представлява от управителя ВЪЛКО ПИЛЕВ СТАЙКОВ от гр. Кърджали,ул. “Мир” № 24 с ЕГН ********** .

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: