Разпореждане по дело №139/2023 на Административен съд - Видин

Номер на акта: 397
Дата: 20 юни 2023 г.
Съдия: Биляна Спасова Панталеева Кайзерова
Дело: 20237070700139
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 19 юни 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

                    

                                Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

Административен съд-Видин                             ІV административен състав

в закрито заседание на двадесети юни

две хиляди двадесет и трета година в състав :

Председател: Б. Панталеева                                                                               Членове:…..……………………

при секретаря ……………………………………...………………..и с участието

на…………...………прокурора…………………..…….изслуша докладваното

от             съдия Панталеева                     адм. дело  №139                по описа за 2023г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Предявени са субективно съединени искове с правно основание чл.1,ал.1 от ЗОДОВ от В.Ц.З. , Б.Б.Б. и Р.Е.Г. ***, против Комисията за защита от дискриминация-гр.София , за обезщетение за неимуществени вреди в размер на по 3000 лв за всеки от ищците , ведно със законната лихва за забава от 20.05.2022г. до окончателното издължаване.

Исковата молба е нередовна като неотговаряща на изискванията на чл.127,т.4 и т.5  от ГПК във вр. с чл.144 от АПК. От същата не може да се направи категоричен извод на какво се основава исковата претенция на всеки от ищците-дали на отменен административен акт или на незаконосъобразно действие или бездействие на ответника, или и на трите.

Следва изрично да се изложат обстоятелства и да се конкретизират исковите претенции от всяка от ищците относно основанието , от което се претендират вредите , да се опишат в какво се изразяват вредите по отношение на всеки един от ищците, да се конкретизира по всяко от посочените основания вредите по размер, да се конкретизират периодите на всяка от исковите претенции.

Горното е условие за редовност на исковата молба , в който смисъл е изрично и Решение № 6436/15.06.2023г. , постановено по АД № 1049/2023г. на ВАС.

Воден от горното, Съдът  

                                                  Р А З П О Р Е Д И  :

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ исковата молба на В.Ц.З. , Б.Б.Б. и Р.Е.Г.,***, против Комисията за защита от дискриминация-гр.София, за обезщетение за неимуществени вреди в размер на по 3000 лв за всека от тях, ведно със законната лихва за забава от 20.05.2022г. до окончателното издължаване.

УКАЗВА на ищците В.Ц.З. , Б.Б.Б. и Р.Е.Г. ***, че следва да отстранят нередовността на исковата молба като конкретизират исковите си претенции по основание , размер и период и конкретизират причинените им неимуществени вреди . Горното следва да бъде направено по отношение на всеки един от ищците.

УКАЗВА на ищците, че горните задължения следва да бъдат изпълнени в 7-дневен срок от съобщението, като при неизпълнение на горните указания на съда в посочения срок исковата молба ще бъде оставена без разглеждане по отношение на ищеца , който не е изпълнил указанията на съда в посочения срок.

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

 

                                                          СЪДИЯ: