Определение по дело №236/2020 на Административен съд - Търговище

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 22 октомври 2020 г.
Съдия: Росица Радкова Цветкова
Дело: 20207250700236
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 15 октомври 2020 г.

Съдържание на акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

 

гр. Търговище, 22.10            .2020г.

 

Административен съд - Търговище, втори състав, в закрито съдебно заседание на деветнадесет и втори октомври две хиляди и двадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЦВЕТКОВА

            като разгледа докладваното от съдията адм. д. № 236 по описа на АС – Търговище за 2020г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Постъпила е молба от пълномощника на жалбоподателя, с която се прави искане за поставяне на допълнителни въпроси към вещото лице.

Съдът намира че направеното доказателствено искане следва да бъде уважено за изясняване на обстоятелствата по делото. Същото е допустимо, относимо и необходимо.  Следва да се определи депозит за допълнително възложената задача в размер на 150лв., платим от жалбоподателя в тридневен срок от уведомяването. Вещото лице следва да се уведоми за допълнителната задача след представяне на доказателства за внесен депозит.

По изложените съображения, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДОПУСКА ИЗСЛУШВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЕКСПЕРТНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ по поставените с молбата от 21.10.2020г. на пълномощника на жалбоподателя въпроси.

Определя депозит за вещо лице по повод на допълнителната задача в размер на 150лв., вносим от жалбоподателя в тридневен срок от уведомяването. Вещото лице да бъде уведомено за поставената задача след представяне на доказателства за внесен депозит.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

Да се съобщи на страните и вещото лице, по възможност – по електронен път или по телефон.

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: