Определение по дело №253/2020 на Административен съд - Ямбол

Номер на акта: 340
Дата: 5 юли 2021 г.
Съдия: Стоян Гончев Вълчев
Дело: 20207280700253
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 21 септември 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е  

№ 340/5.7.2021г.

 

05.07.2021 г., гр. Ямбол

 

Ямболският административен съд, шести състав, в закрито заседание на пети юли две хиляди двадесет и първа година в състав:                                                                                                    

                                                            Съдия:Ст. Вълчев

 

при секретаря Ст. Гюмлиева, разгледа докладваното от съдията адм. дело № 253 по описа за 2021 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по реда на чл.24 ГПК връзка с чл.144 АПК по искане на Ч.Д.- Председател на Административен съд-Бургас за изменение на Решение № 27/16.02.2021 г. по адм.дело № 253/2020 г. на ЯАС в частта му, с която Административен съд-Бургас е осъден да заплати на Б.Я.М. *** направените по делото разноски в размер на 510 (петстотин и десет) лева.

Процесуалния представител на насрещната страна в производството в дадения срок депозира отговор на молбата по чл.248 ГПК, в който застъпва тезата за нейната неоснователност, като моли да бъде оставена без уважение.

Ямболският административен съд в настоящия съдебен състав приема, че молбата е неоснователна по следните съображения:

Съгласно чл.248, ал.1 ГПК в срока за обжалване, а ако решението е необжалваемо-в едномесечен срок от постановяването му, съдът по искане на страните може да допълни или да измени постановеното решение в частта му за разноските, като чл.250, ал.1 ГПК посочва, че страната може да поиска да бъде допълнено решението, ако съдът не се е произнесъл по цялото й искане.

В настоящия случай не е налице нито една от посочените хипотези, за да бъде уважено направеното искане.

От една страна съдът се е произнесъл по цялото искане на страната, в т.ч. и относно разноските, с което е изразил волята си по всички поставени за разглеждане въпроси и няма такъв, по който да постановява допълнително решение.

От друга страна в мотивите на решението са посочени съображения относно въпроса за разноските, с което е съобразен и диспозитива на решението.

Що се касае до доводите посочени в настоящата молба, то те касаят неправилност на изведените от съда в решението правни изводи. Обсъждането на последните не може да стане в рамките на настоящото производство по чл.248, ал.1 ГПК, а същите следва да бъдат ревизирани по реда на инстанционния контрол.

Предвид посоченото молбата за изменение на решението е неоснователна и като такава следва да се отхвърли.

Водим от горното и на основание чл.248, ал.3 от ГПК, Ямболският административен съд, шести административен състав

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ОТХВЪРЛЯ  като неоснователна молбата на Ч.Д.- Председател на Административен съд-Бургас за изменение на Решение № 27/16.02.2021 г. по адм.дело № 253/2020 г. на ЯАС в частта му, с която Административен съд-Бургас е осъден да заплати на Б.Я.М. *** направените по делото разноски в размер на 510 (петстотин и десет) лева.

Определението подлежи на касационно обжалване пред ВАС в 14 – дневен срок от получаване на съобщението, че е изготвено.

                                                                                            

                                          СЪДИЯ : /п/ не се чете