Определение по дело №1313/2019 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 534
Дата: 2 март 2020 г.
Съдия: Красимир Русев Кипров
Дело: 20197050701313
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 15 май 2019 г.

Съдържание на акта

                                      О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

                                                            2020 година,   гр.Варна

 

 

          ВАРНЕНСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД,

          ХVІ-ти състав ,в закрито заседание на 28.02.2020 г.,

          като разгледа докладваното от съдия Красимир Кипров

          адм.д. № 1313 / 2019  г. по описа на съда,за да се        произнесе взе       предвид следното :

 

          В проведеното на 22.01.2020 г. публично съдебно заседание ,по искане на жалбоподателя съдът е предоставил на същият възможност да посочи в 7-дневен срок с нарочна писмена молба допълнителна задача по извършената експертиза.

          С подадена от процесуалния представител адв.А.Н. молба с.д. 1537/31.01.2020 г. е посочена задачата относно поисканата допълнителна експертиза.

          Въз основа на съдебно разпореждане № 1572/4.02.2020 г. ,преписи от молбата са изпратени на останалите страни за становища в 3-дневен срок от съобщението.

          С молба с.д. 2336/13.02.2020 г. становище е заявено от заинтересованата страна - началник на отдел „Проверки” в дирекция „Контрол” при ТД на НАП-Варна. Изразено е такова,че искането на жалбоподателя не е уточнено,като същевременно е отправено искане сравнението да бъде извършено и по отношение на други служители,извън тези посочени в таблицата на стр.13 от  извършената експертиза.

          По отношение на останалите страни,последна дата от предоставеният 3-дневен срок за становища се явява 24.02.2020 г.,но такива не са представени от тяхна страна.

          Така както е формулирано искането за допълнителна експертиза,същото според съда има за цел сравнението в таблицата на стр.13 от експертизата да бъде съобразено с  действително  отработеното от жалбоподателя време през 2016 г.  и 2017 г. ,т.е. като се отчетат по отношение на всички посочени в таблицата лица отсъствията  им при проведени командировки и обучения,а по отношение на 2016 г.  като се вземе предвид датата от която е възстановен ел.подпис на И.  Т..

          В този смисъл,периодът  на действително отработеното време се явява реален критерий за сравнение,поради което съдът намира искането за назначаване на допълнителна експертиза за основателно,съответно неоснователно е възражението  за същото на заинтересованата страна Началник отдел „Проверки”.

          Предвид изложеното,съдът

 

                              О П Р Е Д Е Л И  :

 

НАЗНАЧАВА допълнителна съдебно-икономическа експертиза със същото вещо лице инж.Г.И.Г.,който след запознаване със същите материали да даде заключение за следното :

Да извърши съпоставка между показателите на жалбоподателя И.Т.  и лицата посочени в таблицата на стр.13 от извършената експертиза,като се посочат датата от която е възстановен електронния подпис на Т. и периодите на проведените през 2016 г.  и 2017 г. по отношение на всички лица командировки и обучения.

Определя депозит за допълнителната експертиза в размер на 150 лв.,вносим от жалбоподателя в 7-дневен срок от съобщението.

Вещото лице да се призове след представянето  на документ удостоверяващ внасянето на депозита.

Препис от определението да се връчи на страните по делото.

 

 

                                                АДМИНИСТРАТИВЕН   СЪДИЯ :