Споразумение по дело №498/2017 на Районен съд - Силистра

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 21 юли 2017 г. (в сила от 21 юли 2017 г.)
Съдия: Галина Димитрова Василева
Дело: 20173420200498
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 18 юли 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

гр. С. , 21.07.2017 година

 

С.  районен съд, наказателен състав, в открито съдебно заседание на двадесет и първи юли две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛИНА ВАСИЛЕВА

 

сложи за разглеждане НОХ ДЕЛО № 498 по описа на съда за 2017 година, докладвано от районния съдия.

 

Съдът, след запознаване с представената от страните договореност за приключване на настоящото наказателно производство, както и с материалите в досъдебното производство, намира, че не са допуснати нарушения на процесуалните правила както относно протичане на разследването, така и във връзка с събиране на доказателствения материал. Съдът намира, че по несъмнен начин е установен  факта на извършеното деяние, правилно квалифицирано посоченото престъпление по чл.197, т.3, във вр. с чл.195, ал.1, т.4 и т.5 НК за всеки един от тримата обвиняеми. Установено е авторството, както и вината. Страните са договорили предложените за всеки един от тях наказание при приложение разпоредбата на чл.55 НК, съгласно предоставената от законодателя възможност за това. Видно от приложеното доказателство - вносна бележка на л.127 в досъдебното производство са възстановени и имуществените вреди, в случая паричната равностойност, на която е оценена причинената щета от извършеното престъпление. Споразумението е съобразено с изискванията на закона от към неговото съдържание съгласно чл.381 НПК.

С оглед горното и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК, СЪДЪТ

 

О П Р Е Д Е Л И :

ВПИСВА в настоящия протокол окончателния вид на споразумението в следния смисъл:

ОБВИНЯЕМИЯТ И.И.М. – роден на ***г***, с ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че:

На 15/16.02.2013 год., в с.С. , общ.К. , обл.С. , след предварителен сговор и в съучастие,като съизвършител със С.С.Е. и М.Е.Д.,***, чрез използване на техническо средство – лопата и чрез използване на МПС – лек автомобил „Опел Вектра” с рег.№ В4086КН, е отнел чужди движими вещи – телефонни кабели – тип ТЗБ 37х4х1,2 кв. мм, с дължина 35 метра и тип ТЗБ 24х4х1,2 кв. мм., с дължина 35 метра, на обща стойност 1653.75 лева, от владението на „БТК” АД – С. , без съгласие на надлежен представител на дружеството и с намерението противозаконно да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са заместени с тяхната парична равностойност, поради което и на основание чл.197, т.3 във вр. с чл.195, ал.1, т.4 и т.5 от НК вр. чл.194, ал.1 НК и чл. 55, ал.1, т.1 НК приема да търпи наказание по вид „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 3 /ТРИ/ МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал.1 от НК, изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 /ТРИ/ ГОДИНИ.  

На основание чл. 189, ал.3 НПК, на обвиняемия И.И.М., с ЕГН ********** и снета по делото самоличност, се възлагат и същият се задължава да заплати по сметка на ОД на МВР - С.  направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на 21.66 /двадесет и един лева и шестдесет и шест стотинки/ лева за изготвяне на ценова експертиза.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ С.С.Е. – роден на ***г***, с ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че:

На 15/16.02.2013 год., в с.С. , общ.К. , обл.С. , след предварителен сговор и в съучастие като съизвършител с И.И.М. и М.Е.Д.,***, чрез използване на техническо средство – лопата и чрез използване на МПС – лек автомобил „Опел Вектра” с рег.№ В4086КН, е отнел чужди движими вещи – телефонни кабели – тип ТЗБ 37х4х1,2 кв. мм, с дължина 35 метра и тип ТЗБ 24х4х1,2 кв. мм, с дължина 35 метра, на обща стойност 1653.75 лева, от владението на „БТК” АД – С. , без съгласие на надлежен представител на дружеството и с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са заместени с тяхната парична равностойност, поради което и на основание чл.197, т.3 във вр. с чл.195, ал.1, т.4 и т.5 вр. чл.194, ал.1 НК и чл. 55, ал.1, т.1 НК приема да търпи наказание по вид „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 6 /ШЕСТ/ МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал.1 от НК, изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 /ТРИ/ ГОДИНИ.  

На основание чл. 189, ал.3 НПК, на обвиняемия С.С.Е., с ЕГН ********** и снета по делото самоличност, се възлагат и същият се задължава да заплати по сметка на ОД на МВР - С.  направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на 21.66 /двадесет и един лева и шестдесет и шест стотинки/ лева за изготвяне на ценова експертиза.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ М.Е.Д. – роден на ***г***, с ЕГН **********, се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че:

На 15/16.02.2013 год., в с.С. , общ.К. , обл.С. , след предварителен сговор и в съучастие като съизвършител със С.С.Е. и И.И.М.,***, чрез използване на техническо средство – лопата и чрез използване на МПС – лек автомобил „Опел Вектра” с рег.№ В4086КН, е отнел чужди движими вещи – телефонни кабели – тип ТЗБ 37х4х1,2 кв. мм, с дължина 35 метра и тип ТЗБ 24х4х1,2 кв.мм., с дължина 35 метра, на обща стойност 1653.75 лева, от владението на „БТК” АД – С. , без съгласие на надлежен представител на дружеството и с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са заместени с тяхната парична равностойност, поради което и на основание чл.197, т.3 във вр. с чл.195, ал.1, т.4 и т.5 от НК вр. чл.194, ал.1 НК и чл. 55, ал.1, т.1 НК приема да търпи наказание по вид „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 3 /ТРИ/ МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал.1 от НК, изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 /ТРИ/ ГОДИНИ.  

На основание чл. 189, ал.3 НПК, на обвиняемия  М.Е.Д., с ЕГН ********** и снета по делото самоличност, се възлагат и същият се задължава да заплати по сметка на ОД на МВР - С.  направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на 21.66 /двадесет и един лева и шестдесет и шест стотинки/ лева за изготвяне на ценова експертиза.

 

 

 

 

 

Съдът прикани страните за полагане на подписи по споразумението.

 

 

С П О Р А З У М Е Л И   С Е:

 

ПРОКУРОР :                                ЗАЩИТНИК: 

       /..../                                          /АДВ....../

   

                                                    ОБВИНЯЕМ:

                                                       /И.И.М./

 

 

                                                    ОБВИНЯЕМ:

                                                       /С.С.Е./

 

 

                                                    ЗАЩИТНИК: 

                                                             /АДВ......./

   

                                                    ОБВИНЯЕМ:

                                                              /М.Е.Д./

 

 

 

Вписаното споразумение не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл.382, ал.7 НПК, СЪДЪТ

 

                                    О П Р Е Д Е Л И: № 336          

ОДОБРЯВА постигнатото между страните и вписано в съдебния протокол споразумение.       

 

На основание чл.383, ал.1, във връзка с чл.24, ал.3 от НПК, СЪДЪТ 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 498/2017 год. по описа на С.  районен съд по отношение на обвиняемите И.И.М., С.С.Е. и М.Е.Д., поради постигане на споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за одобряване на споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.                             

 

 

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                         

                                          СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР:

 

На основание чл. 309, ал.1 от НПК, СЪДЪТ

  

О П Р Е Д Е Л И:

ОТМЕНЯ взетата в хода на досъдебното производство спрямо обвиняемия И.И.М. мярка за неотклонение „Подписка”.

ОТМЕНЯ взетата в хода на досъдебното производство спрямо обвиняемия С.С.Е. мярка за неотклонение „Подписка”.

ОТМЕНЯ взетата в хода на досъдебното производство спрямо обвиняемия М.Е.Д. мярка за неотклонение „Подписка”.

Да бъде уведомен Началника на РУ на МВР – гр.С.  по повод определението на съда за отменените МН „Подписка”.

 

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, приключило в 10.30 часа.  

 

 

                                

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                      

                                         

                                                     СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР: