Заповед по дело №1334/2019 на Районен съд - Провадия

Номер на акта: 15
Дата: 7 октомври 2019 г.
Съдия: Сона Вахе Гарабедян
Дело: 20193130101334
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 18 септември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

З А П О В Е Д   З А  Н Е З А Б А В Н А  З А Щ И Т А

 

№……../18.09.2019 г.

 

    

     ПРОВАДИЙСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, IIІ състав, в закрито заседание, проведено на осемнадесети септември през две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: СОНА ГАРАБЕДЯН

 

    като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 1334/2019 г. на РС - ***, за да се произнесе взе предвид следното:

 

  Провадийският районен съд е сезиран с молба от Н.М.С., ЕГН ********** срещу Ю.Д.С., ЕГН ********** ***, за постановяване на мерки за защита.

    С оглед на наведените твърдения и представените доказателства с молбата съда намира, че са налице данни за съществуваща непосредствена опасност за здравето на молителя и с оглед искането за издаване на заповед за незабавна защита, същото следва да бъде уважено.

    Подходящи и адекватни към настоящия момент са мерките по чл. 5, ал. 1, т. 1 и т. 3, чрез задължаване на ответника да се въздържа от извършване на насилие спрямо молителя, както и забрана да приближава молителя, дома в който живее в с. ***, местоработата и местата за социален отдих и контакт на по-малко от 50 метра разстояние, като същите следва да бъдат наложени до произнасянето на съда с влязъл в сила краен акт по делото.

    С оглед на гореизложеното Провадийският районен съд на основание чл. 18, ал. 1, вр. чл. 5, ал. 1, т. 1 и т. 3 от ЗЗДН.

    НАЛАГА МЕРКИ ЗА НЕЗАБАВНА ЗАЩИТА до произнасянето на съда с краен акт по делото на Н.М.С., ЕГН ********** *** от осъщественото спрямо нея домашно насилие от Ю.Д.С., ЕГН ********** с адрес ***, като:    

    ЗАДЪЛЖАВА Ю.Д.С. с ЕГН ********** с адрес ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо Н.М.С., ЕГН ********** *** до произнасянето на съда с краен акт по делото.

     ЗАБРАНЯВА на Ю.Д.С. с ЕГН ********** с адрес *** да се доближава на по-малко от 50 м. разстояние до: Н.М.С., ЕГН ********** ***, жилището, в което живее в с. ***, местоработата и местата и за социален отдих и контакт до произнасянето на съда с краен акт по делото.  

 

     Заповедта подлежи на незабавно изпълнение.

     Указва на полицейските органи да следят за изпълнението на заповедта.  

     Указва на Ю.Д.С. с ЕГН **********, че при неизпълнение на заповедта за защита, полицейският орган, констатирал неизпълнението, задържа нарушителя и уведомява органите на прокуратурата.      

     Копие от заповедта да се изпрати на страните по делото, на Участък *** и на РУ ***.

                                       

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: