Решение по дело №1704/2020 на Районен съд - Ловеч

Номер на акта: 260070
Дата: 8 април 2021 г. (в сила от 10 май 2021 г.)
Съдия: Иванета Йорданова Митова
Дело: 20204310101704
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 21 октомври 2020 г.

Съдържание на акта

Р   Е   Ш   Е  Н  И  Е

 

град ***, 08.04.2021 година

 

В   И М Е Т О  НА  Н А Р О Д А

 

 

 

            ЛОВЕШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, четвърти състав в публично заседание на девети март, две хиляди двадесет и първа година, в състав:

                                      

                                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВАНЕТА МИТОВА

 

            при секретаря МАРИЯ КАРАЛАШЕВА  като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 1704 по описа за 2020 година, и за да се произнесе, съобрази:

 

            

               обективно съединени искове: по чл.127 ,ал.1 от СК :

     Водим от гореизложеното, съдът

 

Р        Е        Ш        И   :

 

УТВЪРЖДАВА, на осн. чл.127, ал.1 от ГПК,  постигнатото споразумение между Е.И. М. ЕГН – ********** *** и А.Ю.Д. ЕГН – **********,***, както следва:

1.УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от съвместното им съжителство малолетно дете А.А.Д., род. на *** год. с ЕГН ********** се предоставят на Е.И.К., като нейна майка и законен представител.

2.Местоживеенето на детето ще бъде на адреса на майката - с. ***, обл. ***,  ул.“***“ №30.

3.А.Ю.Д. ще има възможност да вижда детето при следния режим на лични контакти: - два пъти в месеца всяка първа и трета събота или неделя без приспиване от 10,00 часа до 17,00 часа, а по желание на детето и двата дни, като взимането и връщането на детето, ще става от и в дома на майката. Половината от празничните дни и двадесет дни през лятото, когато това време не съвпада с годишния отпуск на майката, както и винаги когато предварително двамата родители са го съгласували и съобразили с желанието на детето.

3.А.Ю.Д.  се задължава да заплаща на Е.И.К. като майка и законен представител на малолетното дете А.А.Д., род. на *** год. с ЕГН **********,  ежемесечна издръжка в размер на 162,50 лева , считано от 21.10.2020 г., ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска , считано от дата на забавата до окончателното й изплащане,  до настъпване на законна причина за изменяне или прекратяване на издръжката платими по банков път по банкова сметка *** Е.И.К..

4.Разноските по делото направени до представяне на споразумението ще останат за страните така както са направени.

5.С настоящото споразумение страните уреждат  всички спорни въпроси помежду си във връзка с родителските права и местоживеенето на детето.    

ОСЪЖДА А.Ю.Д., с горните данни, да заплати по сметка на ЛРС, сумата общо 117,00 лева - д.т. 2% върху споразумението за издръжката.

Решението може да се обжалва в двуседмичен срок от връчването му на страните  пред Ловешки окръжен съд и подлежи на предварително изпълнение в частта досежно споразумението за издръжката.  

                                               

 

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: