Определение по дело №1535/2018 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 260235
Дата: 20 юли 2020 г.
Съдия: Ралица Цанкова Костадинова
Дело: 20183100101535
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 3 юли 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ ............/20.07.2020г.

гр. Варна

 

          ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ, ЕДИНАДЕСЕТИ състав, в закрито заседание, проведено на двадесети юли през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: РАЛИЦА КОСТАДИНОВА

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело 1535 по описа за 2018г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

С молба вх. No 261901 / 17.07.2020г. ищецът е представил доказателства за недостатъчна наличност на сумата по запорираната банкова сметка ***, като е поискано и издаване на съдебно удостоверение пред БНБ, с което да се установят други банкови сметки на ответника. 

Доколкото тези сведения са от значение за защитата на ищеца по делото, то и съдът намира, че на основание чл. 62 ал.5 от ЗКИ, следва да постанови разкриване на банкова тайна по отношение на регистрираните в БНБ банкови сметки и налични сейфове с титуляр ответникаПриморска популярна бизнескооперативна организация“, вписано в Агенция по Вписванията – ТР с ЕИК *********, седалище и адрес на управление: гр. Варна, бул. „Генерал Колев“ 72, ет.3, ап.4, представлявана от П. Александров Д. – председател, като на ищеца бъде издадено съдебно удостоверение, ведно със заверен препис от настоящото определение за снабдяване с необходимата информация.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ :

 

ПОСТАНОВЯВА разкриването на банковата тайна - сведения за всички регистрирани при БНБ банкови сметки и налични сейфове с титуляр ответникаПриморска популярна бизнескооперативна организация“, вписано в Агенция по Вписванията – ТР с ЕИК *********, седалище и адрес на управление: гр. Варна, бул. „Генерал Колев“ 72, ет.3, ап.4, представлявана от П. Александров Д. – председател, на основание чл. 62 ал.5 т.3 от Закона за кредитните институции.

ДА СЕ ИЗДАДЕ съдебно удостоверение на ищеца Е.Ш.А., ЕГН **********, с адрес: *** 24, действащ чрез адв. К.К. ***, което да послужи пред БНБ и по силата, на което ищецът да се снабди със сведения за всички регистрирани при БНБ банкови сметки и налични сейфове с титуляр ответникаПриморска популярна бизнескооперативна организация“, вписано в Агенция по Вписванията – ТР с ЕИК *********, седалище и адрес на управление: гр. Варна, бул. „Генерал Колев“ 72, ет.3, ап.4, представлявана от П. Александров Д. – председател.

УКАЗВА на ищеца да внесе държавна такса в размер на 5 лв. за  удостоверението по сметка на ВОС в тридневен срок от уведомяването. Към удостоврението да се приложи и заверен препис от настоящото определение.

 

Определението не подлежи на обжалване.

 

Да се уведоми ищеца за издаденото определение по телефон.

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: