Определение по дело №263/2019 на Районен съд - Бяла

Номер на акта: 40
Дата: 19 май 2020 г. (в сила от 27 май 2020 г.)
Съдия: Галена Петкова Дякова
Дело: 20194510200263
Тип на делото: Частно наказателно дело
Дата на образуване: 29 октомври 2019 г.

Съдържание на акта

П  Р  О  Т  О  К  О  Л

          гр.БЯЛА, 19.05.2020г.

 

РАЙОНЕН СЪД ГРАД БЯЛА, ІІ-ри наказателен състав, в публично съдебно заседание на деветнадесети май, през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛЕНА ДЯКОВА

                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.Б.

                                                                                   А.А.

 

при участието на секретаря МИХАЕЛА ПЕНЕВА и прокурор ИВА ХРИСТОВА, сложи за разглеждане ЧНД № 263 по описа за 2019 година, докладвано от СЪДИЯТА ………………………………..................................

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

Молителят Р.С.М. – редовно призован от Затвора гр.Плевен, води се от органите на ОЗ „Охрана“ гр.Русе, явява се заедно с упълномощения защитник адвокат Т.К. ***, редовно упълномощена от преди.

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – РУСЕ, ТО - БЯЛА – редовно призовани, явява се прокурор ИВА ХРИСТОВА.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.К.: Да се даде ход на делото.

Молителят Р.С.М.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО – производство по чл.306, ал.1, т.1 от НПК.

СЪДЪТ, докладва на страните, че по изпратените напомнителни писма до Съдa на провинция Валенсия, Трето отделение Следствен отдел № 1 Суека Кралство Испания няма отговор. Изпратени са имейл, на който също няма получен отговор.

АДВ.К.: Бихме искали да прекратим делото. На подзащитният ми му предстои предсрочно освобождаване пред ОС Плевен. Както и идват европейски заповеди за арест. Отказано е да бъде екстрадиран. Той желае делото да бъде прекратено. Оттегляме молбата без да представяме доказателства. Имаме само неговото твърдение, че му предстои освобождаване от затворя през месец юли.

ПРОКУРОРЪТ: Считам, че искането е основателно с оглед изнесените факти, но следва да бъдат представени доказателства. Ще трябва служебно да се изискат или изчака.

Молителят Р.С.М.: Поддържам казаното от защитника ми.

СЪДЪТ, намира, че няма пречка настоящото производство да бъде прекратено, като съдът черпи своите мотиви от изявлението на молителя и защитника му. Настоящото производство е образувано по молба подадена от осъдения Р.М.. Съдът е длъжен да разгледа делото, като следва да се съобрази с направеното искане за прекратяването му, тъй като очевидно не е налице една от предпоставките за разглеждане на производството, а именно правния интерес от страна на молителя за продължаване на производството. С определянето на общо наказание по влезли в сила присъди е привилегия, която законодателят е предоставил на осъдените лица да изтърпят едно общо наказание, което при всички случаи като времетраене е по-малко от комплексния сбор между отделните наказания. След като молителят сам е преценил, че е в негов интерес да не се групират наказанията му, съдът следва да се съобрази. Още повече, че е служебно известно на съда за производствата в ОС Плевен, които се провеждат по отношение на осъдения Р.М..

Мотивиран така, съдът

О П Р Е Д Е Л И : 40

ПРЕКРАТЯВА производството по ЧНД № 263/2019г. по описа на РС Бяла.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от днес пред ОС Русе.

 

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 10.15 часа.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание.

 

СЕКРЕТАР:         /п/                                  СЪДИЯ: /п/