Споразумение по дело №941/2011 на Районен съд - Враца

Номер на акта: 272
Дата: 18 октомври 2011 г. (в сила от 18 октомври 2011 г.)
Съдия: Стела Петрова Колчева
Дело: 20111420200941
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 13 юни 2011 г.

Съдържание на акта Свали акта

ПРОТОКОЛ

гр. Враца, 18.10.2011г.

 

Врачанският районен съд  V-ти нак.състав  в публично

   съдебно заседание на 18.10.2011 год. в състав:

 

 

Председател: СТЕЛА КОЛЧЕВА                  

                   

 

    Съдебни заседатели: И.И.                   

                                        Ц.П.

 

при участието на секретар:  Б.С.                             

и прокурора:  СТЕФАН ДИНЧЕВ сложи за разглеждане

НОХД № 941  по описа за  2011 год., докладвано от

СЪДИЯТА КОЛЧЕВА

 

 

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

     ПОДСЪДИМИЯ се явява лично и със защитника си адв.Р. от ВАК.

     ПОСТРАДАЛАТА СВИДЕТЕЛКА Х.М. – налице.

     ЗА ВРП: Прокурор Динчев.

     АДВ.Р.: Моя клиент носи цялата сума по обвинителния акт 95.10 лв и е готов да я предаде на пострадалата свидетелка.

ПОСТРАДАЛАТА СВИДЕТЕЛКА: Съгласна съм да приема сумата и след като я приема не желая по-нататъшно участие в производството,в т.ч. оттеглям и по-рано предявения гр.иск.

     След така направените изявления, подсъдимия предаде на ръка на свидетелката сумата от 95.10 лв.

     ПОСТР.СВИДЕТЕЛКА: Както казах по-горе, приемам сумата.

     ПРОКУРОР: Постигнато е принципно споразумение с подсъдимия Г.Д. за определяне наказание на последния подсъдим Д. при условията на глава 29 НПК и с оглед възстановяване изцяло на паричната щета, моля да се премине към процедура за одобряване на постигнатото споразумение.

АДВ.Р.: Поддържам казаното от прокурора, моля да се даде ход на делото за разглеждане на споразумението.

     Съдът намира, че не са налице процесуални пречки, като и предвид направените от страна на пострадалата свидетелка и на останалите страни изявления

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ПРИСТЪПВА КЪМ ПРОЦЕДУРА по чл.384, вр.чл.382 НПК, като и на това основание освобождава съдебните заседатели от участие в съдебния състав, както и свидетелката.

     САМОЛИЧНОСТ НА ПОДСЪДИМИЯ: Г.М.Д., роден на *** ***, живущ ***, с ЕГН: **********, български гражданин, неосъждан(реабилитиран), с основно образование, женен, безработен.

     ПРОКУРОР: Постигнали сме споразумение със следните параметри: подсъдимия се признава за виновен в извършване на престъплението, подробно описано в обвинителния акт и за това престъпление приема да му се наложи наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 НПК “лишаване от свобода” в размер на 11 месеца и което наказание на основание чл.66, ал.1 НК изпълнението се отлага за срок от 3 години, считано от датата на одобряване на споразумението. Подсъдимия следва да заплати направените по делото разноски в общ размер на 20.00 лева.

     АДВ Р.: Моля да одобрите така постигнатото споразумение между страните, същото не противоречи на закона и морала и да прекратите производството по делото.

     ПОДСЪДИМ: Разбирам обвинението, признавам се за виновен, разяснени са ми последиците от споразумението и съм съгласен с тях, доброволно ще подпиша споразумението декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

    

       

 

         Окончателно споразумение по чл. 382, ал.6  от НПК

 

 

Днес, 18.10.2011 г. в гр.Враца се сключи настоящето СПОРАЗУМЕНИЕ за прекратяване на наказателно производство по  НОХД № 941/11 г. по описа на Врачански районен съд, V-ти наказателен състав, между страните по делото: от една страна ВРП, представлявана днес от прокурор СТЕФАН ДИНЧЕВ и от друга страна подсъдимия Г.М.Д. с ЕГН: **********, лично и със защитника им адв.Г.Р.  от ВАК, като страните се споразумяха за следното:  

ПОДСЪДИМИЯ Г.М.Д., роден на *** ***, живущ ***, българин, български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, безработен, с ЕГН: **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена по безспорен начин дата за времето от 01.10.2010 г. до 08.10.2010 г. в с.Пудрия, общ.Криводол от незаключена стопанска постройка, находяща се на ул.”Еделвайс” № 27 е отнел чужди движими вещи – 1 бр.капак за варене на ракия на стойност 23.10 лв и 1 бр.медна лозарска пръскачка на стойност 72.00 лв, или вещи на обща стойност 95.10 лв от владението на  Х.М.Г. ***, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на повторност и като случая не е маловажен, ПОРАДИ КОЕТО и на основание чл.195,ал.1,т.7, вр.чл.194, ал.1 НК,  вр.чл.55,ал.1,т.1 НК на подсъдимия Д., СЕ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ  единадесет месеца лишаване от свобода.

На основание чл.66 ал.1 НК изпълнението на наложеното наказание Лишаване от свобода” се отлага за срок от три години, считано от датата на одобряване на споразумението.

В тежест на подсъдимия се възлагат направените по делото разноски в размер на 20.00 лв.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени. 

По делото няма иззети веществени доказателства.

 

 

 

С П О Р А З У М Е Л И   С Е:

 

 

ПОДСЪДИМ:                            ПРОКУРОР:

                   

 ЗАЩИТНИК:                 

 

 

 

Съдът намира, че така постигнатото окончателно споразумение между страните по делото не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство прекратено.

     Определеното наказание съответства по вид и размер на предвиденото в закона и с него ще бъдат постигнати целите на чл. 36 от НК.

            При горните съображения и на основание  чл.382, ал.7, вр.чл.24, ал.3 НПК,

     СЪДЪТ,

ОПРЕДЕЛИ:

     ОдобрявА постигнатото в днешното с.з. споразумение

между страните по делото, по силата на което подсъдимия Г.М.Д., роден на *** ***, живущ ***, българин, български гражданин, с основно образование, разведен, неосъждан, безработен, с ЕГН: **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена по безспорен начин дата за времето от 01.10.2010 г. до 08.10.2010 г. в с.Пудрия, общ.Криводол от незаключена стопанска постройка, находяща се на ул.”Еделвайс” № 27 е отнел чужди движими вещи – 1 бр.капак за варене на ракия на стойност 23.10 лв и 1 бр.медна лозарска пръскачка на стойност 72.00 лв, или вещи на обща стойност 95.10 лв от владението на  Х.М.Г. ***, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на повторност и като случая не е маловажен, ПОРАДИ КОЕТО и на основание чл.195,ал.1,т.7, вр.чл.194, ал.1 НК,  вр.чл.55,ал.1,т.1 НК на подсъдимия Д., СЕ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ  единадесет месеца лишаване от свобода.

На основание чл.66 ал.1 НК изпълнението на наложеното наказание Лишаване от свобода” се отлага за срок от три години, считано от датата на одобряване на споразумението.

В тежест на подсъдимия се възлагат направените по делото разноски в размер на 20.00 лв.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени. 

По делото няма иззети веществени доказателства.

 

     ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 941/2011 г.  

     Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

     Определението е окончателно.

Протокола се написа в с.з и приключи в  13.40  ч.