Разпореждане по дело №720/2017 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 3539
Дата: 2 август 2017 г.
Съдия: Красимир Георгиев Гайдаров
Дело: 20173100200720
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 20 юни 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

 

 

       № 3539/2.8.2017г.       гр.Варна

 

 

Красимир Гайдаров– съдия-докладчик по НОХД №720/17г. по описа на  Варненския окръжен съд, след като се запознах с материалите по делото и обсъдих въпросите визирани в текстовете на чл.248, ал.2 – чл.252, ал.1 от НПК, установих:

Съдебното производство е образувано по внесен обвинителен акт, срещу

И.Б.Т. ЕГН **********  за извършено престъпление по чл.255 ал.1 т.2 от НК.

Делото е подсъдно на Окръжен съд - Варна. Няма основание за прекратяване или спиране на наказателното производство. На предварителното производство не са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.

Налице са основанията за разглеждането на делото в публично съдебно заседание в състав  един съдия и двама съдебни заседатели, с призоваване на лицата по обвинителния акт и ВОП.

Взетата мярка за неотклонение на подсъдимия „Подписка„  е законосъобразна, с оглед предявеното обвинение поради което следва да бъде потвърдена.

Предвид изложеното

 

РАЗПОРЕДИХ:

1. НАСРОЧВАМ делото за разглеждане в публично съдебно заседание,  с участието на един съдия и двама  съдебни заседатели на 11.09.2017г. от 13   часа, в гр.Варна.

2. За съдебното заседание да се призоват лицата по обвинителния акт и ВОП.

3.Препис от обвинителния акт  да се връчи на подсъдимия, като се укажат правата му по НПК. На основание чл.254 ал.4 от НПК да се уведоми, че делото може да се разгледа при условието на чл.269 НПК. Да се уведоми подсъдимия, за възможността до приключване на съдебното следствие пред първата инстанция ,да заплати неплатеното данъчно задължение с начислената лихва и да ползва разпоредбата на чл.255 ал.4 от НК, даваща възможност за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание за извършеното престъпление.

4.Да се призове упълномощения от м-ра на финансите служител от НАП имащ право да предяви гр. иск.

5. ПОТВЪЖДАВАМ мярката за неотклонение  „Подписка„..

6. Препис от разпореждането да се връчи подсъдимия.

Разпореждането по т.5  подлежи на обжалване по реда на Глава двадесет и втора от НПК.

 

 

                             СЪДИЯ – ДОКЛАДЧИК: