Определение по дело №1591/2018 на Районен съд - Дупница

Номер на акта: 1319
Дата: 29 октомври 2018 г.
Съдия: Мирослав Руменов Саневски
Дело: 20181510101591
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 2 август 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

2018

 

 

 

Дупница

 
 


Номер                                                  Година                                     Град

    ГО, V-ти

 
Районен съд – Дупница                                                                                                        състав

29.10.

 

            2018

 
 


на                                                                                                           Година

 

закрито

 

Мирослав Саневски

 
В                                      заседание в следния състав:

Председател

Членове

Съдебни заседатели:

 

 

 

 
        1.

 

 
         2.

 

 
Секретар:

Председателя на състава

 
Прокурор:

Като разгледа  докладваното от

гражданско

 

1591

 

 

2018

 
 


                                      дело №                                     по описа за                                    година, за да се произнесе взе предвид следното:

            Производството е образувано по искова молба, подадена от Т.С.Ж., ЕГН **********, лично и в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Е.В.И., ЕГН **********, двамата с адрес: ***, със съдебен адрес:***, чрез адв. К.Д., срещу В.И.С., ЕГН: **********, с адрес: ***, с която искова молба са предявени искове с правно основание чл.127, ал.2, чл. 142 и чл.143 от СК.

Препис от исковата молба, ведно с приложенията е изпратена на ответника на адрес: гр. Самоков, ул. „Здравец“ № 525, общ. Самоков, обл. София. Съобщението е върнато в цялост, с отбелязване, че при неколкократни посещения в различни дни, лицето не е намерено на адреса.     

Съдът е изискал справка от НАП за работодател на ответника, от която е установено, че към момента същият няма действащ трудов договор. С разпореждане от 01.10.2018 г. съдът е разпоредил връчване на съобщението чрез залепване на адреса на ответника. Залепването на съобщението е извършено по реда на чл. 47, ал. 1 от ГПК на 04.10.2018г. В срока по чл. 47, ал. 2 от ГПК, изтекъл на 18.10.2018г., както и до настоящия момент, ответникът не се е явил, за да получи книжата.

Налице са предпоставките на чл. 47, ал. 5 и ал. 6 от ГПК за прилагане на съобщенията към делото и за назначаване на особен представител на ответницата.

Възнаграждението на особения представител следва да бъде определено по правилата на чл. 47, ал. 6 от ГПК, вр. с чл. 7, ал. 1, т. 4 от Наредба № 1 от 9.07.2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения, а именно в размер на 300.00 лева, които следва да бъдат внесени от ищцата. Възнаграждение се дължи за всяка една инстанция, като същото следва да бъде внесено предварително, преди приключване на делото в съответната инстанция.

На ищцата следва да бъдат дадени указания по реда на чл. 129, ал. 2 от ГПК, като й се укаже необходимостта в едноседмичен срок от съобщаването, да внесе сумата по сметка на съда, като при неизпълнение исковата молба ще бъде върната.

Мотивиран от изложеното, съдът

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И:

 

ПРИЛАГА на основание чл. 47, ал. 6 от ГПК съобщенията към делото.

            ПРЕДОСТАВЯ, на основание чл. 25, ал. 1 от ЗПр.Пом., във вр. с чл. 47, ал. 6 от ГПК, правна помощ на В.И.С., ЕГН: **********, с адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ адвокатско възнаграждение в размер на 300.00 лв. (триста лева), вносими от ищцата в едноседмичен срок от съобщаването по сметка на съда.

ПРЕДУПРЕЖДАВА ищцата, че при невнасяне на сумата в срок, исковата молба ще бъде върната.   

След внасяне на сумата, да се изпрати писмо до АК – Кюстендил, заедно със служебно изготвен препис от настоящото определение, с искане в тридневен срок от получаването да бъде посочен адвокат от колегията, вписан в Националния регистър за правна помощ, който да бъде назначен за особен представител на ответника  В.И.С., ЕГН: **********, с адрес: ***.

Определението е окончателно.

                                                          

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: