Решение по дело №31/2019 на Окръжен съд - Видин

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 5 февруари 2021 г. (в сила от 15 февруари 2021 г.)
Съдия: Васил Александров Василев
Дело: 20191300900031
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 21 май 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

РЕШЕНИЕ №

 

гр.Видин 05.02.2021 година

 

В    И  М  Е  Т  О    Н  А     Н  А  Р  О  Д  А

 

             Видинският окръжен съд, търговска колегия в закрито 

заседание  на  пети февруари

две хиляди и двадесет и първа година в състав:     

                                     

                                                      Председател:   В.В.     

                                                            

при секретаря   .................................................. и в присъствието на       прокурора    .....................  като разгледа докладваното от съдия     В.В.   дело по несъстоятелност  № 31 по описа за 2019   година и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл.632,ал.4  от ТЗ.

С решение №40 от 15.01.20г. по настоящето дело съдът на основание чл.632,ал.1 във връзка с чл.629б от ТЗ е   спрял производството по делото.С решението съдът е  уведомил кредиторите,че съгласно чл.632,ал.2 от ТЗ спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено в срок една година от вписването на решението по ал. 1 по молба на длъжника или на кредитор. Възобновяване се допуска, ако молителят удостовери, че е налице достатъчно имущество или ако депозира необходимата сума за предплащане на началните разноски по чл. 629б.Съдът е  уведомил също  кредиторите,че съгласно чл.632,ал.4 от ТЗ ако в срока по ал. 2 не бъде поискано възобновяване на производството, съдът ще  прекрати производството по несъстоятелност и ще постанови заличаване на длъжника от търговския регистър.

   Решението е обявено в Търговския регистър на 16.01.20г. В едногодишния срок по чл.632,ал.2 от ТЗ от страна на кредиторите на търговеца не е поискано възобновяване на производството по делото като не се подържа наличие на достатъчно имущество и/или не е депозирана необходима сума за предплащане на разноските.

   Съгласно чл.632,ал.4 от ТЗ ако в срока по ал. 2 не бъде поискано възобновяване на производството, съдът прекратява производството по несъстоятелност и постановява заличаване на длъжника от търговския регистър.

   Предвид цитираната разпоредба следва да бъде постановено решение,с което производството по делото бъде прекратено и бъде постановено заличаването на търговеца в Търговския регистър.

   Водим от горното и на основание чл. 630, ал. 4 и 5 от ТЗ съдът

 

РЕШИ:

  Прекратява производството  по несъстоятелност по настоящето дело.

  Постановява заличаването от Търговския регистър  на  ЕТ“*“,ЕИК * със седалище и адрес на управление в с.К.,общ.В..

   Решението подлежи на вписване в Търговския регистър, на основание чл. 624 от ТЗ.

   Решението подлежи на обжалване пред АС-С.  в седмодневен срок от вписването му в Търговски регистър, на осн. чл. 633, ал. 1 ТЗ с въззивна жалба по общия ред на ГПК.

 

 

 

                       ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: