Решение по дело №334/2017 на Районен съд - Разград

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 20 април 2017 г. (в сила от 21 април 2017 г.)
Съдия: Нели Иванова Генчева
Дело: 20173330200334
Тип на делото: Административно наказателно дело
Дата на образуване: 20 април 2017 г.

Съдържание на акта

Р Е Ш Е Н И Е

 

                                         20.04.2017 година                  град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

Разградският районен съд                                                  наказателен състав

На  двадесети  април                                                               2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

 

Секретар: Д.Д.

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

АНД дело           334  по описа за 2017 година

 

Р  Е  Ш  И:

         ПРИЗНАВА нарушителят Н.А.А. – ЕГН **********, български гражданин, живущ ***, неосъждан, пенсионер, разведен ЗА ВИНОВЕН за това, че на 19.04.2017 г. в гр. Разград е извършил проява на дребно хулиганство по смисъла на  УБДХ, поради което и на основание чл.1, ал.2  от  УБДХ МУ НАЛАГА НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в размер на 350.00 лв.

           РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване на касационните основания предвидени в НПК в срок до 24 часа от постановяването му пред Окръжен съд Разград.

           НАСРОЧВА делото пред Окръжен съд Разград за 25.04.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         2017 г. от 14.00 часа в случай на обжалване, за което незабавно се уведоми Окръжна прокуратура - Разград.

                                                       

 

                            РАЙОНЕН СЪДИЯ:

Съдържание на мотивите

МОТИВИ към решение №  200   от  20.04.2017 г., постановено по НАХД №334/2017 г. на РРС.

 

          Производството е по реда на Указа за борба с дребното хулиганство.

          Съставен е акт за дребно хулиганство за извършена от   Н.А.А. непристойна проява, нарушаваща обществения ред и изразяваща явно неуважение към обществото на  19.04.2017 г. в гр.Разград.

          Н.А. се признава за виновен, като твърди, че не си спомня част от случилото се.

          Съдът, след като прецени събраните по делото доказателства, установи следната фактическа обстановка:   На 19.04.2017 г. около 17,00 часа Н.А. във видимо нетрезво състояние отишъл в бар „Посейдон“, находящ се в гр.Разград  , бул.“България“, влязъл в заведението  с малка бутилка водка, с окървавени ръце, седнал на една от масите и започнал да обижда клиентите в заведението с думите „всички сте шматки“, „боклуци“ и блъскал по масата. Тъй като ръцете му били окървавени той оставил следи по мебелите.

          Тази фактическа обстановка се установява от обясненията, дадени от нарушителя и  обясненията пред полицията на свидетелите Л., К., М. и Т.

          Нарушителят А. е неосъждан, безработен.

          При така установената фактическа обстановка съдът счита, че е извършена непристойна проява, която грубо нарушава обществения ред, с която проява извършителят е предизвикал възмущението на гражданите, които са били свидетели на случилото се. В случая деянието е със сравнително  невисока обществена опасност, тъй като обидите са били безадресни. Обществената опасност на нарушителя е сравнително висока предвид недобрите му характеристични данни.

          При определяне на вида и размера на наказанието съдът отчете сравнително невисоката обществена опасност на деянието и високата обществена опасност на извършителя, както и обстоятелството, че нарушителя не е напълно здрав и счете, че следва да наложи по-лекото от двете наказания – ГЛОБА малко над средния, предвиден в закона размер, а именно 350 лв.

          В този смисъл Съдът постанови решението си.

 

                                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: