Определение по дело №333/2018 на Районен съд - Царево

Номер на акта: 303
Дата: 9 октомври 2018 г.
Съдия: Минчо Танев Танев
Дело: 20182180100333
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 26 юли 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

№:                                           10 Октомври 2018 г.                   Град Царево

 

Царевският районен съд,                                               граждански състав

На девети октомври                                две хиляди и осемнадесета година

В закрито заседание в следния състав:              Председател: Минчо Танев

Секретар: Нели Стоянова

 

като разгледа докладваното от съдия Минчо Танев

гр. дело № 333 по описа на съда за 2018 год. за да се произнесе, взе пред вид следното:

 

 

Производството по делото е образувано по постъпила искова молба от Н.В.Б., род. на *** год. в Москва, С.Г.Б., род. на *** год. в Москва, Е.В.С., род. на *** год. в Москва, К.Н.К., ЕГН ********** В.Т.К., ЕГН **********, И.В.Л., род. на *** ***, Г.В.Я., род. на *** год. в Коми, СССР, О. Ивановна Б., род. на *** год. в Москва, всички представлявани от адв. Г.В.С. ***, с адрес за връчване на призовки и съобщения: гр. Бургас, ул. Шейново, № 19, ет. 1 и адв. Л.А.Ц.,***, с адрес за връчване на призовки и съобщения: гр. Бургас, ул. „Адам Мицкевич” № 3, ет. 1, офис: 3, против Етажните собственици на самостоятелни обекти в сграда с идентификатор № 48619.64.23.1, по кадастралната карта на гр. Царево, с административен адрес на етажната собственост: гр. Царево, обл. Бургас м. „Нестинарка“, представлявани от Председателя на управителния съвет Екатерина Маликова, за отмяна на Решения от 19.06.2018 год. на Общо събрание на Етажната собственост, със съдебен адрес: гр. Царево, м. „Нестинарка“, ет. 4, ап. 38, с която се иска от съда, да постанови решение, с което да отмени като нищожни и незаконосъобразни, всички решения обективирани в Протокол от 19.06.2018 год. на етажните на собственици на самостоятелни обекти в сграда с идентификатор №48619.64.23.1, по кадастралната карта на гр. Царево, с административен адрес на етажната собственост: гр. Царево, обл. Бургас м. „Нестинарка“, както и да присъди на ищеца направените в настоящото исково производство, съдебно- деловодни разноски.

С исковата молба са представени писмени доказателства, направено е искане за допускане и на гласни такива.

С разпореждане от 07.08.2018 год. съдът е приел исковата молба и е постановил да се изпрати препис от исковата молба и доказателствата на ответника.

Ответника е получил съобщението и не е депозирал писмен отговор в срок.

След като разгледа редовността и допустимостта на предявените искове, както и другите искания и възражения на страните, съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И

 

ПРИЕМА представените с исковата молба писмени доказателства.

НАСРОЧВА гр. д. № 333/ 2018 год. по описа на ЦРС, в открито съдебно заседание на 05.11.2018 год. от 09,30 часа, за която дата и час да се призоват страните, като им бъде връчен препис от настоящото определение.

ИЗГОТВЯ доклад по делото, който да бъде съобщен на страните, както следва: Предявен е иск с правно основание в чл. 40 от ЗУЕС, с който се иска от съда да постанови решение, с което да отмени като нищожни и незаконосъобразни, всички решения обективирани в Протокол от 19.06.2018 год. на етажните на собственици на самостоятелни обекти в сграда с идентификатор № 48619.64.23.1, по кадастралната карта на гр. Царево, с административен адрес на етажната собственост: гр. Царево, обл. Бургас м. „Нестинарка“, както и да присъди на ищеца направените в настоящото исково производство, съдебно- деловодни разноски.

Ищеца ангажира писмени доказателства. Ищеца описва подробно обстоятелствата, от които счита, че произтичат претендираните права, а ответника не посочва възражения. Никоя от страните не прави пълно признание на права и факти, поради което всички твърдения на страните се нуждаят от доказване, като доказателствената тежест се разпределя съгласно правилата на ГПК.

ИЗИСКВА на основание чл. 190 от ГПК, ответната страна да представи на съда, с препис за ищците, следните документи:

1.1. протоколът от проведеното на 19.06.2018 г. общо събрание, ВЕДНО с всички негови приложения;

1.2. поканата за неговото свикване, ВЕДНО с протокола за нейното поставяне;

1.3. протоколът от взето решение на управителния съвет за свикване на общото събрание.

ИЗИСКВА на основание чл. 190 от ГПК, ответната страна да представи на съда, с препис за ищците, нотариалните актове на всички собственици на самостоятелни обекти в сградата, с оглед установяване на действителните процесиите идеални части от общите части в сградата на всеки един обект.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 192, ал. 1 от ЗУЕС, изисква от Община Царево, да представи в писмен вид информация за подадените декларации по чл. 14 от ЗМДТ, за имотите находящи се в сграда с идентификатор № 48619.64.23.1.

УКАЗВА на ищеца, че за установяване на твърденията си, не са поискали по делото да бъде назначена СТЕ.

УКАЗВА на страните, че следва в едноседмичен срок от получаването да вземат становище във връзка е дадените указания и доклада на делото и да предприемат съответните процесуални действия.

УКАЗВА на страните, че ако в дадения срок не изпълнят указанията на съда, те губят възможността да направят това по-късно, освен ако пропускът се дължи на особени непредвидени обстоятелства.

УКАЗВА на страните, че ако някоя от тях не се яви в първото заседание по делото, без да е направила искане за разглеждането му в нейно отсъствие, другата страна може да поиска постановяване на неприсъствено решение срещу нея.

УКАЗВА на страните, че могат да разрешат спора помежду си чрез спогодба, медиация или друг способ за доброволно уреждане на спора.

УКАЗВА на страните, че могат да заявят с писмена молба до съда желанието си да ползват правна помощ по Закона за правната помощ, при необходимост и право на това.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                               СЪДИЯ :