Разпореждане по дело №196/2020 на Апелативен съд - Варна

Номер на акта: 260538
Дата: 13 юли 2021 г.
Съдия: Росица Славчова Станчева
Дело: 20203000500196
Тип на делото: Въззивно гражданско дело
Дата на образуване: 5 юни 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ ……………./…………..

 

ВАРНЕНСКИЯТ АПЕЛАТИВЕН СЪД, гражданско отделение, в з.з., като разгледа докладваното от съдия Р. Станчева в.гр.д. № 196/2020г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Постъпила е касационна жалба от ЧСИ Г.П.Г., с която се обжалва постановеното по настоящото дело въззивно решение в частта, в която жалбоподателят е осъден да заплати суми на ищцата Е.Ш., представляващи обезщетение за претърпени от нея неимуществени и имуществени вреди. Касационната жалба е подадена в срок и отговаря на изискванията за редовност. В същото време съдът констатира, че към настоящия момент ищцата няма назначен процесуален представител в съответствие с предоставената й по реда на ЗПрП правна помощ /назначеният такъв към момента заема публична държавна служба/. С оглед на това администрирането на настоящата жалба /изпращане на препис/ следва да бъде предприето след изпълнение на процедурата по определяне и назначаване на процесуалния й представител.

Водим от изложеното, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И

 

            ДА СЕ ИЗПРАТИ искане до Адвокатски съвет – Варна за посочване на адвокат, който да бъде назначен за процесуален представител на ищцата Е. Шабанова за осъществяване на процесуално представителство по защита срещу подадена от насрещната страна касационна жалба и евентуално по подадената от ищцата касационна жалба /последното при условие, че същата бъде подписана от страната/.

            В писмото до АС – Варна да се посочи, че на ищцата е предоставена правна помощ по реда на ЗПрП съгласно определение на ОС – Силистра № 2/02.01.2019г. по гр.д. № 264/2018г. /л.18/, както и да се приложат препис от същото и от постановеното въззивно решение.

 

            ПОСТАНОВЯВА администрирането на подадената от ЧСИ Георги Георгиев касационна жалба да продължи след назначаването на особен представител на  ищцата.

 

                                               АПЕЛАТИВЕН СЪДИЯ: