Определение по дело №87/2012 на Окръжен съд - Търговище

Номер на акта: 260180
Дата: 9 декември 2022 г.
Съдия: Бисера Максимова
Дело: 20123500900087
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 13 август 2012 г.

Съдържание на акта Свали акта

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                                               09.12.2022 година                             гр.Търговище

 

            Търговищки окръжен съд, десети състав, в закрито заседание на девети декември, две хиляди двадесет и втора година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: БИСЕРА МАКСИМОВА

 

след като разгледа докладваното от Председателя

дело по несъстоятелност № 87/2012 г. по описа на ТОС,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

      Постъпила е молба от „А.АМ“ АД – кредитор в производството по несъстоятелност на  „ЕКОПРОЕКТ-С” ЕООД - в несъстоятелност, ЕИК *********. Моли да бъде указано на синдика да изготви нова сметка за разпределение по делото след провеждане на събранието на кредиторите, насрочено за 20.12.2022 година.

    Съдът счита, че искането е основателно, поради обстоятелството, че от една страна е налична сума по особената банкова сметка ***, а от друга страна – не са налице суми за разноски в производството, поради което кредиторите са приканени да внесат такива. Синдикът ще следва да съобрази евентуалната възможност за отделяне на част от наличните средства за разноски по несъстоятелността, като в хода на събранието на кредиторите е възможно да бъдат приети решения, които да имат отношение към сметката за разпределение. Още повече, че към настоящия момент синдикът е обявил нов списък на приети от него вземания в полза на НАП – София.

    Съдът счита, че следва да бъде указано на синдика, че следва да изготви нова сметка за разпределение по делото при съобразяване на мотивите на Варненския апелативен съд по ч. т. д. № 585/2022 година след провеждане на насроченото за 20.12.2022 година събрание на кредиторите.

      Въз основа на горното, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

      Указва на синдика Г.Я.К., синдик на „ЕКОПРОЕКТ-С” ЕООД - в несъстоятелност, ЕИК *********, да изготви нова сметка за разпределение съобразно указанията, съдържащи се в мотивите на Определение № 781 от 28.11.2022 година на Варненския апелативен съд, постановено по ч. т. д. № 585/2022 година, след провеждане на насроченото за 20.12.2022 година събрание на кредиторите.  

    Определението не подлежи на обжалване.

    Да се впише в книгата по чл. 634в от ТЗ.

    Заверен препис да се предостави на синдика.

 

                                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: