Определение по дело №2363/2021 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 575
Дата: 23 февруари 2022 г. (в сила от 10 март 2022 г.)
Съдия: Марияна Пенчева Бахчеван
Дело: 20217050702363
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 29 октомври 2021 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

 

Варненският административен съд, ХІХ състав, в публично заседание на двадесет и трети февруари две хиляди двадесет и втора година в състав:

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯНА БАХЧЕВАН

 

 

секретар Румела М. сложи за разглеждане докладваното от съдията-докладчик административно дело № 2363 по описа за 2021 година.

На поименното повикване в 13.30 часа:

           

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА В.П.М., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, не се представлява.

 

             ОТВЕТНАТА СТРАНА ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „УЧЕБНА ДЕЙНОСТ“ ПРИ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА, редовно уведомена, не се явява, представлява се от юриск. Д. Й., редовно упълномощена и приета от съда от днес.

 

Съдът докладва молба с.д. № 2983/23.02.2022 г. от жалбоподателката, чрез процесуалния ѝ представител адв. Х., с която се оттегля подадената жалба и се иска прекратяване на делото, като е изразено становище, че същата е наясно с правните последици от оттегляне на жалбата.

 

Съдът, при справка в пълномощното на адв. Х., приложено по делото, установява, че същият разполага с представителна власт да отказва или оттегля искания и жалби на В.М., която го е упълномощила да я представлява.

 

            Юриск. Й.: Моля да се прекрати производството.

 

           

            Съдът, като взе предвид молбата, която беше докладвана в днешното съдебно заседание за оттегляне на жалбата от страна на В.М. чрез адв. Х., който разполага с представителна власт за извършване на това процесуално действие, както и като съобрази становището на ответната страна, счита, че са налице основанията по чл. 155 от АПК, който дава възможност на оспорващия да оттегли оспорването изцяло или отчасти, като в случая е изцяло, при всяко положение на делото с писмена молба, както е сторено, и тъй като оттеглянето е след приключване на първото заседание по делото, съдът взема предвид и съгласието на ответника необходимо по реда на ал. 2 на чл. 155 от АПК, поради  което

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

            ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на В.П.М. срещу заповед № Р-009-175/15.10.2021 г., издадена от директор на Дирекция „Учебна дейност“ при Медицински университет гр. Варна, с която заповед е прекъснато обучението във втори курс на В.П.М. до началото на учебната 2022 – 2023 г., поради слаб успех по дисциплини „Учебна практика: ІІ част“ и „Основи на образната диагностика. Рентгенографски методи: ІІІ част“

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 2363/2021 г. по описа на Варненския административен съд.

 

            Определението може да бъде обжалвано от ответника в 7-мо дневен срок от днес, предвид присъствието на пълномощник в днешното съдебно заседание, а от жалбоподателя в 7-мо дневен срок от съобщението, с частна жалба пред Върховния административен съд.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 13.40 ч.

           

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

СЕКРЕТАР: